Gündem

Gündem Haberleri

Başkanlardan Turgutreis Yaşam Merkezi’nde İnceleme

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras inşaatı devam eden Turgutreis Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Muğla’da Ürün Bazlı Gıda Denetim Seferberliği Başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatları ile 81 il ve ilçede eşzamanlı olarak ve 6 gün sürecek gıda denetim seferberliği Muğla’da da başladı.

Ukome’de 17. Madde Düzenlendi, Büyükşehirler Azınlığa Düştü

Resmi Gazete'nin 19 Şubat 2020 sayısında UKOME ile ilgili flaş bir karar yayınlandı. Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) üye sayılarının ve ağırlıklarının belirlendiği 17. maddesi yeniden düzenlendi.

Kenan Evren’in İzleri Marmaris’ten Siliniyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın rütbesinin sökülmesi ve mal varlığına el konulmasını talep ettiği 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren’in Marmaris’te isminin tabeladan sökülmesinin ardından "Beyaz Ev" diye adlandırılan villasının yerinde ise yazlık yükseliyor.

İl Acil Çağrı Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Toplandı

İl Acil Çağrı Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu, Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında 112 Acil Çağrı Kriz Merkezi Salonu’nda toplandı.

Bodrum’un 6 mahallesinde vatandaş sandığa gitti

Bodrum Belediyesi, Bodrum’un her mahallesine yapılacak hizmetin öncelik sırasını, vatandaş beklentilerine göre belirliyor.

106 metrelik motoryat Bodrum’a geldi

2016 yılında üretilen 106 metre uzunluğundaki “Amadea” isimli motoryat, Bodrum’a demirledi.

Sosyal Konutlarda Başvurusu Kabul Edilenler Açıklandı Menteşe’de 500 Konut İçin 14 Bin 327 Başvuru Yapıldı

Muğla TOKİ Sosyal Konutları’na başvuran vatandaşların başvuru sonuçları açıklandı. Sosyal Konut 2020 kura çekilişine günler kala TOKİ, Muğla’da başvurusu kabul edilenlerin isim listesini açıkladı.

Zarf Şakasını Yapanların Kimlikleri Şok Etti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi- Muğla Meslek Yüksekokulu'nda Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü, Kozmetik Teknolojileri Programı’nda görev yapan Doç. Dr. İbrahim Kıvrak'ın makam odasının kapısının altına bırakılan zarfın içindeki maddenin nişasta olduğu öğrenildi.

Marmaris Zabıtası 390 Sürücüye Yaptırım Uyguladı

Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri, 2020’nin ilk 45 gününde trafik kurallarına uyulmadığı için 390 sürücüye idari işlem uyguladı.

Fatih Portakal 8 Mart’ta Milas’ta

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Kadın kolları, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret etti. Başkan Tokat, 8 Mart’ta Milas Belediyesi olarak Fatih Portakal’ı Milas halkıyla buluşturacağını söyledi.

Belediye’nin Mandalinaları Kurutulmuş Olarak Geri Gelecek

Bitez’de belediye mülkiyetindeki mandalina bahçesinin aslına uygun hale dönüştürülmesinin ardından, bahçeden ilk mandalinalar toplandı.

Muğla Orman’da Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde, şube ve işletme müdürlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Süleyman Girgin Tarım Bakanına Sordu

Türkiye’nin yaş sebze meyve ihracatında önemli bir yeri olan Rusya’nın, 2015’te Rus uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye’den domates alımına kota koyması domates üreticisi çiftçiyi perişan etti. Uçak krizinden önce 340 bin ton domates ihraç eden Türkiye Rusya’nın uyguladığı kota nedeniyle Rusya’ya bu yıl sadece 150 bin ton domates ihraç edebiliyor.

Menteşe'de 2020 Aşılama Kampanyası Başlatıldı

Hayvan hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında 2020 yılı programlı aşı uygulamaları başladı. İlk aşılamayı Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak yaptı.

100. Yılda Çocuklar SOGEM’le Düşlerini Katladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gençlik Masası (SOGEM) gönüllüsü gençler 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde Origami (Kağıt Katlama) Atölyesiyle öğrencilerle buluştu.

Büyükşehir İle GEKA Arasında Destek Sözleşmesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında Autocad Eğitim (Teknik Çizim) destek sözleşmesi imzalandı.