Gündem

Gündem Haberleri

Marmaris’te Zabıtadan Duba Uyarısı

İşyerlerinin önüne araç park edilmesini engellemek için tabela, duba, saksı gibi malzemeler koyan işyeri sahipleri Marmaris Belediyesi zabıta personelince uyarıldı.

Yaban Domuzu Avı Sona Erdi

Merkez Av Komisyonu Kararlarına göre 2019 - 2020 av döneminde yaban domuzu avcılığı sona erdi.

KAAN Projesi Bodrum’da Uygulanacak

Nisan 2019’da İstanbul’da uygulanmaya başlanan ve ardından 5 büyükşehirde daha olumlu sonuçlar alınan KAAN projesinin Muğla genelinde uygulanması için düğmeye basıldı.

Köksal, Kastamonu Havalimanı Başmüdürü Oldu

Milas Bodrum Havalimanı DHMİ personellerinden Ersin Köksal, Kastamonu Havalimanı Başmüdürü olarak atandı.

Bağımlılıkla Mücadele Kapsamında Doğa Yürüyüşü

Milas Gençlik Merkezi ve KYK Milas Yurt Müdürlüğü ortaklaşa olarak Gökçeler Kanyonunda bağımlılıklarla mücadele kapsamında doğa yürüyüşü programı gerçekleştirdi.

Otobüs Kazaları ve Alınacak Önlemler Ele Alındı

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla otobüs kazalarının artış göstermesi üzerine Türkiye genelinde otobüs kazalarını önleyici tedbirlerin görüşüldüğü toplantılar düzenlendi.

Akay, “Muhtarlarımızı tek çatı altında toplayacağız”

Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay ve Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, FRT Televizyonu’nda Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk oldular. Muhtarların sorunları ve federasyonun kuruluş süreci hakkında bilgi aktaran Akay, “Federasyonun kurulması için 6-7 ay bir çalışma sürecimiz oldu. 13 ilçemiz, 10 derneğimiz var.İnşallah muhtarlarımızı en kısa sürede bir çatı altında toplamayı düşünüyoruz” dedi.

MİTSO'da Coğrafi İşaretli Zeytinyağı Denetimi Yapıldı

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (MİTSO) coğrafi işaret almış zeytinyağına denetim yapıldı.  Denetimi yapılan Menteşe Som zeytinyağının, Coğrafi işaretli Milas Zeytinyağının özelliklerine uygun olduğu belirlendi. 

Galata Port Faaliyete Geçince Fethiye’de Nasibini Alacak

İstanbul’daki Galata Port’un tadilatta olması nedeni ile kurvaziyer gemilerin Fethiye’ye uğramadığını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan “Bu tadilat bitiyor. Bu yıl Galata Port’a uğrayacak gemiler mutlaka Fethiye’de uğrayacaktır umudundayım.” dedi.

Muğla’da Yapı Ruhsatı Verilen Yapıların Yüzölçümü 1 198 108 m²

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılı Ocak-Aralık dönemi Yapı İzin İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre Muğla’da, yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 1 198 108 m² oldu.

Atatürk’ün Marmaris’e Gelişinin 85. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Marmaris’e gelişinin 85. yıldönümü törenle kutlandı.

Bodrum Gıda Çarşısı'nda Çalışmalar Hız Kazandı

Bodrum’un çarşı merkezleri ve yaşam alanlarını Bodrum’un mimari dokusuna ve kent kimliğine uygun hale getirerek, görüntü kirliliği oluşturan unsurları ortadan kaldırmak amacıyla projeleri uygulamaya başlayan Bodrum Belediyesi, Gıda Çarşısı’ndaki çalışmaları sezona yetiştirmek için hızlandırdı.

25 Barodan Ortak Bildirge: "Türkiye Tarihinin En Ağır Yargı Krizini Yaşıyor"

Ege, Akdeniz, Marmara Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısı Sonuç Bildirgesi yayınlandı. Ege, Marmara ve Akdeniz Genişletilmiş Bölge Baro Başkanları Toplantısı, 21-22-23 Şubat 2020 tarihlerinde İzmir Barosu’nun ev sahipliğinde aralarında Muğla Barosu’nun da bulunduğu 25 Baro Başkanı’nın katılımıyla gerçekleşti.

Kavaklıdere, Milas ve Seydikemer’in Kura Çekim Tarihi Açıklandı

Toplu Konut İdaresi tarafından ülke genelinde dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılacak olan 100 bin yeni sosyal konut için başvuru süreci geçtiğimiz ay tamamlanırken projelerin kura çekim tarihi de duyurulmuştu.  

Muğla’yı Özkan Temsil Edecek

Muğla'da, 2020 - 2021 İl Av Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. Komisyonda, Merkez Av Komisyonu’nda Muğla’yı Milas Avcılar Derneği Başkanı Mustafa Özkan’ın temsil etmesine karar verildi.

Menteşe 500 Sosyal Konut Kura Çekim Yeri ve Saati Açıklandı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'nde, Menteşe’de yapılacak olan 500 Sosyal Konut’un ilk kura çekilişi, 28 Şubat Cuma günü saat 10:00’da Menteşe Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. 

MUTRO 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nü Kutladı

Muğla Turist Rehberleri Odası (MUTRO), ‘21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nde Menteşe ilçesinde bir restoranda üyeleriyle yemekte bir araya geldi.

Muğla Ülkü Ocakları’nın İlk Ziyaretçileri SED Medya Oldu

Muğla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın yeni hizmet binasının açılışının ardından ilk ziyaretçileri SED Medya ailesi oldu.