Gündem

Gündem Haberleri

Muğla’nın Hava Kalitesi Masaya Yatırılıyor

Ege Hava Kalitesi Emisyon Envanteri Çalıştayı’nda, Muğla’nın hava kalitesiyle ilgili çalıştay gerçekleştiriliyor.

Okul Sporları Masa Tenisi Yıldız Kızlar ve Erkekler İl Birinciliği Tamamlandı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan Masa Tenisi Yıldız Kızlar ve Erkekler İl Birinciliği Müsabakaları 25-26 Şubat 2020 tarihinde Ula ilçesinde bulunan Menteşe Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonunda gerçekleşti. 

Öğrenciler, Turizm Sektör Temsilcileri İle Buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Turizm Fakültesi tarafından “Turizmde Okul-Sektör Buluşması” etkinliğinin 14’üncüsü gerçekleştirildi.

Mezarcılardan 'Petşişe Değil, Testi Alın' Çağrısı

Milas Şehir Mezarlığı’nda görev yapan personeller, mezarlıkta giderek artan petşişe atığının önüne geçebilmek için çalışmalarını sıklaştırırken, mezarlık ziyaretine gelenlere “petşişe değil, testi alın” uyarısında bulundular

Suça Karışma Ceza Alma

Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tütün ve alkol satan iş yerlerinde bilgilendirmelerde bulundu.

Yağhaneciler MİTSO'da Çare Aradı

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından zeytinyağı yağhanelerinde yapılan denetimlerde çevre kirliliğine neden olan uygunsuzluklar belirlenen bazı işletmelere para cezası kesildi.

Fethiye’de KAAN Projesi Özel Güvenlik Görevlilerine Anlatıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde görev yapan özel güvenlik görevlilerine, Genel Kolluk Özel Güvenlik Koordinasyonu ve Entegrasyon Projesi (KAAN) anlatıldı.

Şehit Fethi Bey Ölümünün 106. Yılında Fethiye'de Anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 106. yılında Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Milas'ta Protokol Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Her ay düzenli olarak Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında gerçekleştirilen muhtarlar toplantısı muhtarların görüş, öneri ve ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla toplantı yapıldı.

Ortaca Belediyesi Çocukların Hayvan Sevgisine İlgisiz Kalmadı

Ortaca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Evi ekipleri, Cengiz Topel İlkokulunu ziyaret etti.

Ortaca'da Havadan Trafik Denetimi Yapıldı

Dalyan yolunda havadan trafik demetimi sırasında 5 sürücüye 1128 TL cezai işlem uygulandı.

Muğla Boşanma Hızında Türkiye 3'üncüsü

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Evlenme ve Boşanma İstatistiklerini yayımladı.

Önder Uçak: "Hocalı Katliamı Tarihin Utancıdır"

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Ermenilerin 28 yıl önce Yukarı Karabağ’da gerçekleştirdiği ‘Hocalı Katliamı’nı lanetlediklerini ve bu katliamı hafızalarda canlı tuttuklarını açıkladı.

Kaymakam Caner Yıldız üniversite gençliği ile buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “Zoru Başaranlar, Akran Sohbetlerinin” konuğu Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız oldu.

Bodrum Deniz Müzesi'nden gemici yemekleri atölyeleri

Bodrum Deniz Müzesi, "Denizcilik Buluşmaları" kapsamında yepyeni bir atölye çalışmasıyla deniz tutkunlarını bir araya getirecek. “Denizci Mutfağı: Girit Gemici Yemekleri” konulu yemek atölyelerinin geliri müzeye aktarılacak.

KAAN projesi, Marmaris'te özel güvenlik personeline anlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından başlatılan Kamusal Asayiş Analiz Nitelik Geliştirme Projesi (KAAN) projesi, Marmaris’te özel güvenlik personellerine anlatıldı.

ENABİRDER hizmet ofisi Marmaris'te hizmete girdi

Engelli ve Aileleri Birliği Derneği (ENABİRDER), hizmet ofisi Marmaris Belediyesi Kültür merkezi binasında açıldı.

Vatandaş 1 Yıl Daha Zehirlenecek Mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı aroma vericilerle bal, pekmez ve peynir üretimini 19 Şubat 2020 itibarıyla ülke genelinde yasakladı. Ancak firmalar, yönetmeliğe “uyum zorunluluğu” başlığıyla eklenen geçici maddeyle, bugüne kadar üretilen sahte balları 31 Aralık 2020 tarihine kadar yani stokları bitene kadar sahte ürün satabilecek. Uzmanlar ise, sahte balın kişiyi kansere kadar götürebileceği konusunda vatandaşları uyarıyor. Konuyla ilgili Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin ve Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, Gazete Zeybek’e açıklamada bulundular.

Güleda’nın Babası "Verilecek Ceza Ne Kadar Olsa Da Kızımı Geri Getirmeyecek"

Isparta’da eski sevgilisi tarafından oturduğu apartta bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Güleda Cankel’in babası Mustafa Cankel, " Verilecek ceza ne kadar olsa da kızımı geri getirmeyecek  " dedi.