Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Büyükşehir İdil Biret Müzik Festivali 19 Temmuz’da Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “İdil BİRET” adını taşıyan ilk müzik festivali olma özelliğindeki festivalin beşincisi 19-22 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Barbunn Cafe Bistro’da Nur Usta’dan Muhteşem Sahne Performansı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 2.Etap Sahil Bandı’nda misafirlerine eşsiz bir deneyim sunan Barbunn Cafe Bistro’da canlı müzik etkinlikleri devam ediyor. Bu akşam sanatçı Nur Usta, Barbunn Cafe Bistro’da sahne alarak dinleyicilerine unutulmaz bir akşam yaşattı.

Müzikli Fethiye Akşamları Şehit Fethi Bey Parkı’nda Osman Batur Keser Konseri İle Devam etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi tarafından 2024 Müzikli Fethiye Akşamları Osman Batur Keser konseri ile Şehit Fethi Bey parkında devam etti.

Fethiye’de ‘Terzilik’ mesleği yok mu oluyor? Terzi Savaş konuştu

Fethiye'de yıllardır terzilikle uğraşan Savaş Kuş, mesleğinde yaşadığı sıkıntıları ve geleceğe dair endişelerini dile getirdi. Usta terzi, eskisi gibi çırak yetişmediğinden ve insanların artık hazır giyim ürünlerini tercih ettiğinden yakınarak terzilik mesleğinin tehlike altında olduğunu söyledi.

Fethiye Akşamları Müzikle Buluştu, Ali Tunç Konseriyle Unutulmaz Bir Akşam

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 2024 Müzikli Fethiye Akşamları, Sanatçı Ali Tunç’un seslendirdiği şarkılar ile devam etti.

Sosyal medya fenomeni Marul Kafa’nın annesi vefat etti

Sosyal medyada Marul Kafa olarak tanınan Mehmet Yıldırım acı haberi duyurdu.. Bir süredir kanser tedavisi gören annesi Havva Yıldırım hayatını kaybetti.

Fethiye’de Müzikli Fethiye Akşamları Konserleri Başladı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi tarafından 2024 Müzikli Fethiye Akşamları Aysun Karasaçlı ile Adem Kazan konserleri ile başladı.

Başkan Aras 26. Uluslararası Symi Sempozyumu’nun Açılışına Katıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 29 Haziran – 4 Temmuz 2024 tarihleri arasında Yunanistan'ın Sisam Adası'nda düzenlenen 26. Uluslararası Symi Sempozyumu'na konuşmacı olarak katıldı. 26. Uluslararası Symi Sempozyumu bu yıl “Barış, Eşitlik ve Sürdürülebilirlik İçin Gücün Yeniden Hayal Edilmesi” temasıyla gerçekleştirildi.

Gazi İlkokulu Öğrencileri Fethiye’yi Gürcistan’da temsil ettiler

Fethiye Gazi İlkokulu 4-D sınıfı öğrencileri, Gürcistan'da düzenlenen festivale katılıp, ülkemizi ve Fethiye’yi temsil etti.

Fotoğraf sanatının ustaları Çine’yi fotoğraflayacak

Fotoğraf sanatının tanınmış ismi İlyas Göçmen ve fotoğraf sanatçısı ve oyuncu Barış Kerim Cesur, 10 Temmuz'da Çine'ye geliyorlar. Beş günlük program dâhilinde Çine’yi fotoğraflayacak olan sanatçılar, 13-14 Temmuz tarihlerinde Kuvayı Milliye Parkı'nda düzenlenecek etkinliklerde sahne alacaklar.

Çocuk Kütüphanesi’nde Eğiten, Eğlendiren Etkinlikler

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tematik Çocuk etkinlikleri ile çocukları hem eğitiyor hem de öğretiyor.  Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde hayata geçirilen Çocuk Kütüphanesi’nde her ay farklı konularla tematik çocuk etkinlikleri düzenliyor.

Vay Başımıza Gelenler adlı oyun yılın en iyi yapımı ödüllerinde dereceye girdi

5. Ege Tiyatrolar Birliği Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri açıklandı. En prestijli kategori olan “Yılın En İyi Yapımı” ödülleri arasında ise Yönetmen Ufuk Emek’in yönettiği Vay Başımıza Gelenler adlı tiyatro oyunu da yer aldı.

Fethiye’de Piyano Resitali ve Türk Enstrümanları ile Antik Aryalar Gecesi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 11. Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali kapsamında Telmessos Antik Tiyatrosu’nda Engin Çatal’ın piyano resitali ve Türk Enstrümanları ile Antik Aryalar gerçekleştirildi.

Nif Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinin Nif Mahallesi’nde düzenlenen 23. Kiraz Festivali bu sene de renkli görüntülere sahne oldu.

Fethiye Telmessos’da Gitar Dinletisi ve Caz Korosu Gecesi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Viyolonsel sanatçısı Benyamin Sönmez'in anısına düzenlenen Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali'nin bu sene 11'incisi düzenleniyor. Düzenlenen programda Jean Baptiste Hardy gitar dinletisiyle, Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Caz Korosu’yla geceye damga vurdu.

Fethiye Telmessos’da Fazıl Say ve Nil Kocamangil konseri düzenlendi

Viyolonsel sanatçısı Benyamin Sönmez'in anısına düzenlenen Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali'nin bu sene 11'incisi açılış ve anma töreni ile başladı. Düzenlenen program sonrasında ise Telmessos Açıkhava Tiyatrosu’nda Fazıl Say ve Nil Kocamangil konseri düzenlendi.

Esther Abrami Türkiye'de İlk Kez "Cınema" Albümüyle Marmaris’te Sahne Aldı 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi işbirliği ile ünlü kemancı Esther Abrami Marmaris’te sanatseverlerle buluştu. Konserde Esther Abrami’ye Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşlik etti.

11. Benyamin Sönmez Klasik Müzik festivali başlıyor

2011 yılında yaşama veda eden viyolonselin dâhi çocuğu Benyamin Sönmez’in anısını yaşatmak ve genç yetenekleri cesaretlendirmek için yola çıkan Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali 20 Haziran’da başlıyor.

4. Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali Coşkuyla Kutlandı

Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali, Muğla’nın Bodrum ve Menteşe ilçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivale 430 dansçı katıldı.

Toplam 435 haber.