Eğitim

Eğitim Haberleri

Büyükşehir Belediyesi’nden YKS Tercihleri için Öğrencilere Destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi YKS tercihi yapacak olan öğrencilere 13 ilçede danışmanlık hizmeti verecek. 13 ilçede verilecek olan danışmanlık hizmeti saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında uzman eğitmenlerle yapılacak.

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Yaratıcı Drama Atölyesi Çocukların Gelişimine Katkı Sağlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Oyuncak Kütüphanesi’nde düzenlenen ‘Yaratıcı Drama Atölyesi’ etkinliği ile çocuklar hem haklarını öğreniyor hem de kendilerini ifade etmenin eğlenceli yolu ile tanışıyorlar.

Başkan Soydemir’den Fethiye LGS 1.’si Kaya’ya ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve beraberindeki heyet, 2024 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavında 500 tam puan alan Ayşe Feyza Kaya’yı ve babası Fatih Kaya’yı ziyaret etti.

KPSS maratonunun ilk oturumu tamamlandı

Fethiye’de Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumlarının ilki 14 Haziran’da Genel Yetenek ve Genel Kültür testleriyle tamamlandı.

Doğayla Yaşam Akademisi’nden Başkan Aras’a Ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediyesi, TED Üniversitesi, EGET Vakfı ve TOVAK Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Doğayla Yaşam Akademisi’ne katılan öğrenciler Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti.

Fethiye'de Otizm Parkı Çalışmaları Hızla Sürüyor

Fethiye Belediyesi ve hayırsever iş insanı Niyazi Mete tarafından yaptırılmakta olan, "Muğla'nın ilk otizm merkezi" ünvanını taşıyacak "Niyazi Mete Otizm Parkı" inşaatı Akarca mahallesinde hızla devam ediyor. Öte yandan, ilgili Belediye personeli, Fethiye Otizm Derneği yöneticileri ve konunun uzmanlarından oluşan bir heyet; Aydın / Efeler Belediyesi bünyesindeki Otizm Yaşam Merkezi'nde temas ve incelemelerde bulundu.

LGS 1’incilerinden Fethiye Kaymakamı Ertaş’a ziyaret

Fethiye’de LGS 2024 sınavında tam puan alarak Türkiye 1’incisi olan Ayşe Feyza Kaya ve Uzay Öner Sarıbaş, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı ziyaret ettiler. Kaymakam Ertaş, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

2024 LGS Türkiye 1.’si EGEBİL Okulları Fethiye Kampüsü’nden

EGEBİL Fethiye Kampüsü öğrencisi Ayşe Feyza Kaya, 2024 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavında 500 tam puan alarak Fethiye’yi gururlandırdı.

İş Bankası 100. yılında eğitime destek kampanyası

İş Bankası, ilkokuldan liseye kadar olan öğrencilere özel bir karne hediyesi sunuyor. Öğrenciler, bir yıllık ders maratonunun sonunda karnelerini aldıklarında, İş Bankası'nın düzenlediği kampanya kapsamında hediye kitaplarla ödüllendirildi. 

Gazi İlkokulu Karne Törenine Kaymakam Ertaş’tan Ziyaret

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu nedeniyle Fethiye  ilçesinde karne dağıtım töreni düzenlendi. Gazi İlkokulunda düzenlenen programda Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

Fethiye'de Karslıoğlu Ortaokulu'nda Karne Heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, karne alarak yaz tatiline girdi. Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu öğrencileri de karnelerini düzenlenen törenle alarak tatile girmiş bulundular.

Laik Ve Bilim Karşıtı Müfredata Protesto

Öğrenci Veli Derneği Fethiye (Veli-Der) ve Fethiye Müfredatı Geri Çekin Platformu tarafından Fethiye Kaymakamlığı önünde “Laiklik ve Bilim Karşıtı Müfredatı Reddediyoruz” diyerek basın açıklamasında bulundular.

YKS’ye girecek öğrencilere duyuruldu

Nüfus müdürlükleriyle ilgili bir karar alındı. YKS’ye girecek öğrenciler için nüfus müdürlükleri açık olacak. Buna göre, Fethiye İlçe Nüfus Müdürlüğü 8 Haziran Cumartesi 07.00-17.00 ve 9 Haziran Pazar günü 07.00-15.30 saatlerinde açık tutulacak.

FTSO Çalışanlarına Iso 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Ve İç Tetkikçi Eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve iştiraki Fethiye Güç Birliği (FGB) çalışanları, uluslararası standartlarda kaliteli hizmet sunmak ve üyelerinin memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak amacıyla  ‘ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri ve İç Tetkikçi Eğitimi’ne katıldı. 

Hijyen Eğitimine 44 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Hijyen Eğitimi’ne 44 kişi katıldı.

FTSO’nun Lejyonella eğitimine 43 kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi ve Fethiye Çevre Sağlığı Birimi işbirliğinde düzenlenen Lejyonella eğitimine 43 kişi katıldı. 

Doç. Dr. Saltık EUROCHAMBERS Eğitimine Katıldı

Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) koordinatörlüğünde yürütülen "Yeşil ve Dijital Bir Geçiş için Girişimcilik Yetkinlikleri Projesi” kapsamında İspanya’da düzenlenen Eğiticilerin Eğitimine katıldı.

FTSO Çalışanlarına, Kvkk Eğitimi Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) çalışanlarına Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) uygulamalarında yapılan değişiklikler hakkında eğitim verildi.

Toplam 398 haber.