Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Ören’de Kanalizasyon İnşaatının yüzde 63’ü, Atıksu Artıma Tesisinin yüzde 15’i Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan 58 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon çalışmasının yüzde 63’ü ve İleri Biyolojik Atısku Arıtma Tesisi inşaatının da yüzde 15’lik kısmı tamamlandı.

SEYDİKEMER’DE ŞEHİT MEZARLARINA GÜL BIRAKILDI

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, ilçe protokolü ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Şehit Alper Seven ve Şehit Osman Tosun’un mezarını ziyaret ederek, tüm şehitlerimiz için dualar okuyup, kabirlerine gül bıraktı.

Büyükşehir Muğla Planlama Ajansı ve Üniversite İşbirliği için İmzaları Attı

Muğla Planlama Ajansı (MUPA) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi arasında koordinasyon, işbirliği protokolü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar katılımıyla gerçekleşti.

Milletvekili Yakup Otgöz: Muğla Atatürk Stadı İle Seydikemer ve Fethiye Stadları’nı Modernize Ediyoruz

AK Parti Muğla Milletveki Yakup Otgöz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüştü. Muğla’ya yapılacak yatırımların değerlendirildiği görüşme Muğla için oldukça verimli geçti. Görüşmede; Muğla Atatürk Stadı ile Seydikemer ve Fethiye Stadları’nın modernizasyonu ele alındı

Fethiye Kaymakamı Ertaş’tan anlamlı ziyaret

11 Temmuz Dünya Nüfus Günü münasebetiyle; Fethiye İlçe Nüfus Müdürü Aysel Alıcı, Nüfus Müdürlüğü Şefleri Teslime Erkek ve Olgun Mutaf İle birlikte Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı ziyaret ettiler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden Kamu Kurumlarına Enerji Yönetim Sistemi Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Enerji Yönetimi ve Etüt Proje Şube Müdürlüğü tarafından Muğla Valiliği’ne bağlı kamu kurum ve kuruluşlarına TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi eğitimi düzenlendi

Fethiye Yarımadası’ndaki Yapılaşma Mercek Altında Ağustos Ayında Geniş Katılımlı Toplantı Yapılacak

Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nda, Fethiye Yarımadası’ndaki yapılaşmalar ele alınarak, söz konusu projelerin çevresel etkilerinin değerlendirilmesi amacıyla Ağustos ayında geniş katılımlı bir toplantı yapılması ve ilgili kurumlarla durumun istişare edilmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Atıksu Arıtma Kapasitesini Yüzde 61 Arttırdı

MUSKİ Genel Müdürlüğü çevrenin korunması ve suyun geri dönüşümünün sağlanması için atıksu arıtma tesisi yatırımlarına büyük önem veriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar ile birlikte Muğla’da arıtma kapasitesi a oranında artarken 1 Milyon 600 bin kişiye hizmet verebilecek noktaya geldi.

Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Söğüt Oldu

Fethiye Muhtarlar Derneği Genel Kurulu Özer Olgun Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Niyazi Canözü ve Kargı Mahalle Muhtarı Cafer Söğüt’ün aday olduğu seçimde kazanan taraf Söğüt oldu.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Koyuncu, ‘İl Danışma Kurulu’na tüm üyelerimiz davetlidir’

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanlığı önderliğinde “İl Danışma Kurulu” 5 Temmuz Cuma günü yapılacak.

Fethiye Kaymakamlığı duyurdu: ‘Sosyal medyada yer alan paylaşım gerçeği yansıtmıyor’

Fethiye Kaymakamlığı tarafından son günlerde sosyal medyada, “Fethiye’de bir mekânda milli maç sırasında Türk bayrağının asılmaması nedeniyle kavga çıktı ve bir vatandaş darbedildi” şeklindeki iddialarına yanıt geldi.

Ümit Özdağ, Özgür Özel'i ziyaret etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki isim açıklamalarda bulundu. UEFA'nın, attığı golden sonra 'bozkurt' işareti yaptığı için Merih Demiral'a soruşturma başlatılmasına ilişkin konuşan Özel, "UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. "Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir" ifadelerini kullandı.

541 Futbol Sahası Büyüklüğünde Hafriyat Bertaraf Edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Mobil Geri Kazanım Tesisi ile 2016 yılından bugüne kadar 11 Milyon 400 bin ton atığı bertaraf etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden personel alım ilanı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Emek Personel Ltd. Şti tarafından 24 farklı meslek alanında toplam 313 personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Başkan Alaşan,  Ahmet Aras’a Seydikemer  esnafının taleplerini iletti

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Alaşan’ı ziyaret etti. 

CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanlık Devir Teslim Töreni Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye 15. Kadın Kolları Kurultayı’nda Ayşe Devrim Öztürk oy çokluğu ile yeni CHP Fethiye Kadın Kolları başkanı olmuştu. Bugün CHP Fethiye’de devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Özdemir 'Artık Beklemek Değil İcraat İstiyoruz'

Türkiye Görme engellileri Muğla Şubesi yönetim kurulu adına Şube Başkanı Mehmet Özdemir, engelli bireylerin yaşadığı sorunları bir kez daha dile getirdi ve farklı illerdeki yerel yönetimlerin engellilere dönük uygulamaların, Muğla ve merkez ve tüm ilçelerde da hayata geçmesini talep etti.

Fethiye Belediyesi Haziran Ayı Belediye Meclisi, Alim Karaca başkanlığında yapıldı

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün, Osman KOCAMAZ’ın 13/05/2024 tarih ve 23961 sayılı dilekçesindeki talebine istinaden; Muğla İli, Fethiye İlçesi, Kaya Mahallesi, 199 ada 70 parsel nolu 6.159,01 m2 yüzölçümlü taşınmazın, Mülkiyeti Belediyemize ait 301,22 m2’lik hissesinin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili hükümlerine göre satışının yapılıp, yapılmayacağı hususuna ilişkin Meclise havaleli madde oy birliği ile kabul edildi.

Kaymakam Ertaş, Taşyaka Esnaflarıyla İstişarede Bulundu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Taşyaka Mahallesi esnafları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Toplam 1636 haber.