Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

FRT TV’nin sosyal medya hesabı kurtarıldı

Yaklaşık 1 aydan bu yana siber saldırı altındaki SED Medya bünyesinde bulunan Fethiye'nin tek televizyonu FRT TV'nin Facebook sosyal medya hesabı yapılan çalışmalar sonucunda yeniden kullanımda.

Nükleer Sızıntı Ve Patlayıcı Bulmaya Yarayan Projeden Büyük Başarı

TEKNOFEST Girişim Yarışması’na “GAMA Kalkanı” Projesiyle giren Fethiyeli Fizik Bilimci, Nükleer Fizik Yüksek Lisans Öğrencisi Yener Yasun ve ekibi, yarışmaya katılan yaklaşık 980 şirketin arasından finallere kalırken Uzay Havacılık ve Savunma alanında da ilk 5’e girerek büyük bir başarı elde ettiler.

AppleTürkiye, ürünlere zam yaptı

Teknoloji devi Apple, Türkiye'deki ürünlerine yüzde 10'luk bir zam yaptı. Buna göre en düşük iPhone 14 fiyatı, 35.999 TL; en yüksek iPhone 14 Pro Max fiyatı ise 63.999 TL oldu.

FETHİYE BİLSEM TEKNOFEST TÜRKİYE FİNALİ’NDE

Teknofest Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması kategorisinde BİLSEM Kurum Müdürü Vildan Alp danışmanlığındaki GÖKSU takımı yarı final değerlendirme aşamasını geçerek Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.

ÖĞRENCİLERDEN BİLİM FUARI

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin MTAL öğrencileri tarafından “Bilime İz Bırakıyoruz!” sloganı ile Bilim Fuarı düzenlendi. Bilim Fuarı’nda toplan 15 proje yer aldı.

Motorlu araçlar teknoloji görünümlü eğitim atölyesi açılıyor

Motorlu araçlar teknoloji görünümlü eğitim atölyesinin 27 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek olan açılışına Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir tüm Fethiye halkını davet etti.

Whatsapp, Instagram ve Facebook'ta 7 saatlik kesinti!

Sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook tarihinin en uzun süren erişim sıkıntısını yaşadı. Facebook yetkilileri, yaklaşık 7 saat süren kesintinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığının saptandığını bildirdi. Facebook, kesinti sonrası kullanıcı bilgilerinin güvende olduğunu duyurdu.

Ülkü Ocakları, yapay zekâ teknolojisi olan odak 2023 yazılımını tanıttı

Eğitime yönelik kapsamlı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yeni bir adım daha atarak, yapay zeka teknolojisi ile alanında uzman kişiler tarafından ‘Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı’ geliştirdi. Muğla’nın Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanı’nda kurulan stantta Muğla Ülkü Ocakları tarafından ODAK2023 vatandaşlara tanıtıldı.

Muğla Zirvede

Muğla, abone başı aylık ortalama data kullanımının en çok yükseldiği ilk beş il içinde zirvede yer aldı.

Muğla Aktif 5 Fay Zonu Üzerinde Yer Alıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 7 Mart’ta düzenlediği ‘Muğla Deprem Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi açıklandı. Çalıştayda Muğla’nın Deprem Jeolojisi, Tarihsel ve Güncel Depremleri, Fay Araştırmaları ve Riskli Yapılar, Kentsel Dönüşüm, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği, Risk Yönetiminde Toplum Katılımı, Japonya-Türkiye arasında Deprem Farklılıkları gibi konular ele alınmıştı.

TUBİTAK Başkanından Mucit Ramazan’a Destek

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, mucit olarak anılan 18 yaşındaki Ramazan Kargılı ile görüştü

Yetkisiz Ve Sahte İHA Ehliyetlerine Ceza Geliyor

Droneturk Havacılık A.Ş sahibi Mustafa Kaçan, drone lisanslarının ücretsiz temin edildiği yönündeki haberlere ilişkin, “Sportif, amatör ve ticari drone kullanıcıları hakkında yanlış bilinen konular veya bilgi eksikliği mevcut. Ticari pilot olmayıp, izinsiz drone uçuranlara 18 bin lira gibi idari para cezası uygulanıyor” dedi.

Liseli Mucitlerden Kasksız Motor Kullanımını Önleyen Buluş

Muğla’nın Marmaris İlçesinde bulunan Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 16 kişilik Martılar Teknoloji takımı ilçeyi ve okulu bilim alanında temsil ediyor. Öğrenciler ve Fizik Öğretmeni Kadriye Özeş Teknoloji alanında yaptıkları çalışmalar ile başarıya doymuyor.

İnova Muğla Ekonomiye Can Suyu Olacak

Akademik araştırma sonuçlarının etkili ve hızlı bir biçimde ticarileştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan İnova Muğla TTO A.Ş. bölgemizin ve ülkemizin teknoloji üssü olmaya hazırlanıyor.

Toplam 14 haber.