ÖĞRENCİLERDEN BİLİM FUARI

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin MTAL öğrencileri tarafından 'Bilime İz Bırakıyoruz!' sloganı ile Bilim Fuarı düzenlendi. Bilim Fuarı'nda toplan 15 proje yer aldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

“Bilime İz Bırakıyoruz!” sloganı ile Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin MTAL öğrencileri tarafından düzenlenen Bilim Fuarı’nda 15 proje yer alırken 45 öğrenci ve 4 öğretmen görev aldı. 
Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin MTAL öğrencileri Alper Erel, Görkem Gök ve Umut Dayıoğlu hazırlanan 15 projeden biri olan “Mecliste Kadın Temsili” isimli projeleri hakkında bilgi verdiler.  Proje de kare kod okuma yöntemi kullandığını ifade eden öğrenciler “Konumuz insan hakları ve demokrasi araştırma projesi. Bununla ilgili Sayın Kaymakamımız bize yardımcı oldu. Kütüphaneden araştırma yaptık. Sorumuz “Mecliste kadın oranı yüksek olan ülkelerin, insani gelişmişlik indeksi arasında ilişki var mıdır?” Arkadaşlarımızla internetten, kütüphaneden ve Fethiye Belediyesi’nde yaptığımız araştırmalarda bu ikisi arasında bir ilişkinin var olduğunu gördük. Ülkemizde 600 tane milletvekili var. Bunların sadece 101 tanesi kadın yani yüzde 17’ye denk geliyor. Avrupa’ya göre çok düşük bir rakam. Avrupa’da sondan üçüncü sıradayız. Diğer sorumuz ise “Ülkelerin kadınların meclisteki varlığına ilişkin veriler nelerdir?”  Veriler çok açık ortada. İsviçre, Almanya gibi büyük ülkelerin kadın çoğunluğu belirli. Hemen hemen eşit oranda. Gelişmiş ülkelerde mecliste kadın çoğunluğunun olduğu verilerle açık durumda” diye konuştular.
Bilim Fuarı’nda ayrıca Siber Zorbalık, Muğla İli Tabiat Parkları, Aile İçi İletişimi Güçlendirme Etkinlikleri, Afet Sonrası Acil Toplanma ve Geçici Barınma Alanlarının Planlanmasındaki Faktörler ve Bağımlılıkla Mücadelede Okul Faaliyetleri gibi projeler de yer aldı.
ÖĞRENCİLERDEN BİLİM FUARIÖĞRENCİLERDEN BİLİM FUARIÖĞRENCİLERDEN BİLİM FUARIÖĞRENCİLERDEN BİLİM FUARIÖĞRENCİLERDEN BİLİM FUARI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN