Gündem

Gündem Haberleri

Büyükşehir’den Toplu Ulaşımda Hijyen Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından vatandaşların sürekli olarak kullandığı toplu taşıma araçlarında hijyen çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda otobüsler periyodik bakımın yanında dezenfekte yapılarak temizleniyor.

Tek Kolejinden Şehitler İçin Lokma Hayrı

Teknoloji ve Kültür Okulları (TEK) tarafından şehitler için lokma döküldü.

Milletvekili Ergun, Maden Hafriyatlarını TBMM’ye Taşıdı

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, maden işletmelerindeki üretim sonucu ortaya çıkan hafriyatın kontrolsüz bir şekilde çevreye bırakılması konusunu TBMM gündemine taşıdı.

Okul servisleri Corona Virüsü'ne karşı dezenfekte ediliyor

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde özel bir kolej tarafından okul servislerinde Corona Virüsü ve oluşabilecek diğer enfeksiyonlara karşı ilaçlama yapılıyor.

Bodrum, CEMR Anlaşmasını imzalayan 27. belediye oldu

Bodrum Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların sosyal ve siyasal yaşamdaki yerini güvence altına alan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği-CEMR protokolüne imza attı. Bodrum Belediyesi, Türkiye’de bu anlaşmaya imza veren 27’inci belediye oldu. Protokolü, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras adına Başkanvekili Tamer Mandalinci imzaladı.

Totemin yerini zeytin ağaçları aldı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından başlatılan totem tabela kirliliğine karşı mücadelede, sökülen ilk totemin yerine zeytin ağacı dikimi yapıldı.

‘Yüzleşme’ Menteşeli Kadınlar İle Buluştu

Yönetmenliğini Nejla Demirci’nin yaptığı ve çağımızın en yaygın hastalıklarından biri meme kanserini konu alan ‘Yüzleşme’ belgesel film gösterimi, Menteşe’de izleyiciyle buluştu.

Yarım Kalan Şehitler Anıtı, Yeni Proje Ve Yeni Firma İle Tamamlanacak

Milas Belediyesi tarafından Güven Park’a yapılması planlanan ve uzun bir süre boyunca çalışmaları yarım bırakılan Milas Şehitler Anıtı’nın yeni firma ve yeni proje ile tamamlanacak.

Düğerek’te 8 Mart Kadınlar Günü Etkinliği

Menteşe’nin Düğerek Mahalle muhtarı Mehmet Ortayol, 8 Mart Kadınlar Gününde Mahallesindeki yaşlı kadınların tamamını bir araya toplayarak hem günlerini kutladı, hem de yemek verdi.

Milas'ta Kadınlar Günü'nde Kahvaltı Etkinliği Düzenlendi

Muğla İl Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Kurum personelleri ve üretici kadınların buluşmasına kısa süreli misafir olan AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, “Tarımı başlatan kadındır. Kadın, ürettiğini, toprağı çok daha farklı sever ve özenle korur. Ona adeta gözü gibi bakar” dedi.

Ülkü Ocakları'ndan Temizlik Kampanyası

Muğla Ülkü Ocakları tarafından Çevrecilik Milliyetçiliktir sloganı ile temizlik kampanyası başlatıldı.

Prof. Dr. Naci Görür: "Muğla'nın Deprem Konusundaki Avantajı Az Katlı Binalar"

Muğla Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “Deprem Çalıştayı”nda sunum yapan Prof. Dr. Naci Görür, Muğla’da en büyük depremin 7 şiddetinde olabileceğini, bu şiddette bir depremin Muğla’ya çok zarar vermeyeceğini söyledi. Görür, Muğla’nın Türkiye’deki diğer İllere göre düşük katlı yapılar sayesinde daha avantajlı olduğunu deprem bölgesi olmasına rağmen çok zarar görmeyeceğini belirtti.

Sığınmacılar Gitti, Eşyaları Kaldı

Bodrum’dan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçen sığınmacılardan geriye sadece eşyaları kaldı. Bota binerken ağırlık yapmaması için sahile bırakılan sığınmacıların eşyalar ise başka sığınmacılar tarafından yağma edildi.

Zeytinyağı Tadım Eğitimleri Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında faaliyete geçirdiği Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda bugüne kadar 16 eğitim düzenlendi.

VALİLİK’TEN “YASAK” DUYURUSU

Muğla Valiliği yaptığı duyuru ile Suriye'deki operasyonları eleştiren gösteri ve her türlü toplantının yasaklandığını açıkladı.