Gündem

Gündem Haberleri

Marmaris-Rodos Feribot Seferleri Geçici Süre Durduruldu

Marmaris’ten Yunanistan’ın Rodos Adası’na haftanın iki günü yapılan feribot seferleri geçici süreyle durduruldu.

Muğla'da Öğrenci Yurtları Olası Karantina Tedbiri İçin Boşaltılıyor

Yurt dışından gelecek ve 14 gün boyunca gözetim altına alınacak vatandaşlar için ülke genelinde bazı öğrenci yurtları tahsis edilirken, Muğla'da da tedbir amaçlı hazırlıklar başladı.

Gıda Tedariği Konusunda Sıkıntı Yaşanmayacak

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yeni bir duyuru yapılarak, son günlerde korona virüs nedeniyle yapılan alış verişlere dikkat çekildi. “Stokta sorun yok” başlığı ile yapılan duyuruda, gerekli değilse alma vurgusu yapıldı.

Basın İlan Kurumu’ndan Basın Mensuplarına Çağrı

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hakkında yapılacak yayınlarda basının sağduyulu davranması çağrısında bulundu.

Başkan Akarken'den Esnafın Korku Ve Endişelerine Yönelik Açıklama

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken son günlerde yaşanan Korona Virüs salgını (COVİD19) ile ilgili esnafın korku ve endişelerini dile getirmek için bir açıklama yaptı.

Vali Civelek’ten Korona Virüs Denetimleri

Muğla Valisi Esengül Civelek, Çin’in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs ( Kovid-19 ) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen Genelge kapsamında alınan önlemleri yerinde inceledi.

Lokma Dökümü Ve Taziye Çadırı Hizmetleri Durduruldu

Menteşe Belediyesi tarafından ilçe genelinde lokma dökümü ve taziye çadırı hizmetlerinin durdurulduğunu, cenaze defin, SMS ve pide ikramı hizmetlerinin ise devam ettiği açıklandı.

Muğla nüfusunun 12,4’ü yaşlı

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı yaşlılık verilerini yayımlarken, Muğla yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu 27’nci il oldu.

Bodrum sokakları hayalet şehre döndü

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kararlarının ardından Bodrum’da yaşayan vatandaşlar zorunlu durumların dışında sokağa çıkmadı. Yaz aylarında milyonlarca turist ağırlayan turizm cennetinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yazlıkçılara ve tatil için Bodrum’a gelmek isteyenlere “evlerinizde kalın Bodrum’a gelmeyin” uyarısında bulundu.

DKMP’den yaban hayatına yem desteği

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Muğla Şube Müdürlüğü ekipleri kar yağışının etkili olduğu Muğla’nın Köyceğiz ve Seydikemer’in yüksek kesimlerindeki yaban hayvanları için yem bıraktı.

Emniyet Müdürlüğünden anlamlı hediye

Ortaca’da 20 yıldan buyana bedensel engelli olarak yaşamını sürdüren Tufan Durmuş’a akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Başkan Gürün Çanakkale Zaferi’nin 105.Yılını Kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için bir mesaj yayımladı.

Başkan Demirel’den 18 Mart Mesajı

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Civelek’ten 18 Mart Mesajı

Muğla Valisi Esengül Civelek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kurşunlu Camii, Meydanıyla Bütünleşiyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün yürüttüğü Kurşunlu Camii tadilatı ile Muğla Valiliği ve Menteşe Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilecek meydan projesine yönelik Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş açıklamalarda bulundu.

Menteşe Belediyesi'nden Bir Önlem Daha

Menteşe Belediyesi ülke genelinde alınan sağlık tedbirleri, önleyici ve koruyucu çalışmaların yanı sıra hizmetlerin aksatılmaması noktasında vatandaşlarına hızlı, kolay ve güvenli bir ortamda hizmet vermeye devam ediyor.

Bodrumlu Turizmciler Yaz Sezonundan Umutlu

Dünya genelinde etkisini arttırarak sürdüren korona virüsünden etkilenen sektörler arasında turizm de yer aldı.