Gündem

Gündem Haberleri

Çağrı Telefonlarını Evlerinde Gece Gündüz Cevaplayacaklar

Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Fethiye Belediyesi Çağrı Merkezi görevlileri, evlerine kurulan sistemle gelen yardım çağrılarına cevap veriyor.

Yatağan’da Pazarlar Kapatıldı

Yatağan İlçe Hıfzıssıhha Meclisi aldığı kararla ikinci bir emre kadar, Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan sebze ve meyve pazarlarının aşırı yoğunluk oluşturması nedeniyle kapatılmasına ve kapatılan pazarlar yerine yine Açık Pazar yerinde 7 gün boyunca 09:00 ile 18.00 saatleri arasında sadece tezgâhlarda ve ürünlerin poşetlenerek satışının yapılmasına karar verdi. 

Muğla’da 2700 Aileye Vefa Eli Ulaştı

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan tek başına yaşayan ve/veya herhangi bir yakını bulunmayan vatandaşlar tarafından 112,155 ve 156 çağrı numaraları üzerinden iletilen zorunlu/temel ihtiyaçları “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından ivedilikle karşılanmaktadır.

Nazar Unlu Mamulleri’nden Sağlık Çalışanlarına Destek

Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanlığı’nın, sağlık çalışanları için başlattığı ‘Sağlık Çalışanlarına Destek’ kampanyasına Muğla Nazar Unlu Mamulleri de katıldı. 

Nazar Unlu Mamulleri’nden Sağlık Çalışanlarına Destek

Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanlığı’nın, sağlık çalışanları için başlattığı ‘Sağlık Çalışanlarına Destek’ kampanyasına Muğla Nazar Unlu Mamulleri de katıldı. 

Yasağa Uymadılar, Tavsiyeye Uydular

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 65 yaş ve üstü bazı vatandaşlar, oturdukları banklarda 1,5 metre sosyal mesafe kuralına ise özen gösterdi.

Korona Virüs Nedeniyle Hindistan’da Mahsur Kalan Ablası İçin Yardım İstiyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Selma Yavaş, sertifika almak için Mart’ta Hindistan’a giden ve korona virüs salgını nedeniyle geri dönemeyen ablası Sefa Yavaş’ın Türkiye’ye getirilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Akarken'den Bakkallara Uyarı: 'Genelge Sizi Kapsamıyor'

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, "İşletme ruhsatında bakkal, bayi, büfe, kuruyemiş, şarküteri ve benzerleri yazan esnaf ve sanatkarlarımız bu genelge kapsamı dışında bulunup, çalışma saatlerinde herhangi bir değişiklik yoktur" dedi.

Kadem Mete'den Yaşlılara Çağrı "Evde Kal, Hayatta Kal"

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete koronavirüs salgını sonrası evden çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşlara çağrıda bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Aras Çağrı Merkezine Gelen Telefonları Yanıtladı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras hafta sonu mesaisinde, Belediye’nin çağrı merkezine gelen telefonlara yanıt vererek vatandaşlara sürpriz yaptı.

Usta Oyuncu Fatma Girik Korona Virüse Karşı Evinden Çıkmıyor

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik, korona virüse karşı “evde kal” çağrısına uyuyor. Bodrum’daki evinden dışarı çıkmayan ünlü oyuncu daha önceki rahatsızlıklarından dolayı da yürümekte güçlük çekiyor. 77 yaşındaki sanatçı, fizik tedavisini de evinde görmeye başladı.

65 Yaş Üstü 800 Arıcının Gözü Kulağı Bakanlık'ta

FERDİ YAVUZ- İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandırılmıştı. Bu kısıtlanmadan Muğla bölgesinde faaliyet gösteren yaklaşık 800 kişiyi bulan 65 yaş üstü arıcıda etkilendi. 65 yaş üstü arıcılara verilen özel izin 1 gün sürdü.

Gazeteler İçin Covıd-19 Önlemleri

Basın İlan Kurumu, sahada zor ve riskli şartlar altında çalışan gazetecilere ve yayınlarını aksatmadan sürdüren basına destek olmak amacıyla bazı kararlar aldı. SED Medya bünyesinde bulunan Gerçek Fethiye Gazetesi Çarşamba ve Cumartesi günleri; Dost Gazetesi ise Salı ve Cuma günleri okurlarıyla buluşacak.

Zabıtadan Fırınını Tamir Ettirmesini İstedi

Marmaris Belediyesi, evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını hızlandırdı. Alışveriş, bankaya götürülme gibi taleplerle karşılaşan zabıta ekibi bir vatandaşın da bozulan fırınını tamir edilmesi için servise götürdü.

Marmaris Sokakta Yaşayan Yaşlı Adam İçin Seferber Oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sokaklarda yaşayan 65 yaşındaki Mehmet Elidemir için tüm birimler seferber oldu.

Marmaris'te Sokağa Çıkamayanların Talepleri Anında Karşılanıyor

Marmaris'te, Korona virüs tedbir kapsamında kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, sokağa çıkamayanların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.