Gündem

Gündem Haberleri

Muğla’daki Gazete Büroları Dezenfekte Edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri, Muğla’da ki yerel gazetelerin ve cemiyetlerin binalarını Korona virüs salgınına karşı dezenfekte etti.

BİK Genel Müdürü Duran'dan Ortak Manşet Çağrısı “Evde Kal, Sağlıkla Kal”

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran,  COVID-19 virüsünün neden olduğu küresel salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin geniş kitlelere duyurulması ve toplumda farkındalığın artırılması amacıyla yazılı basına bir çağrıda bulundu.

Milyon Dolarlık Yatı Yunanistan Kabul Etmedi, Bodrum Açıklarına Demirledi

Süveyş Kanalı’ndan Yunanistan’ın Atina şehrine giden milyon dolarlık yat, Yunan limanlarına yanaşamayınca Bodrum açıklarına demirledi.

Datça’da Korona Virüs Denetimleri Aralıksız Sürdürülüyor

Muğla’nın Datça ilçesinde, polis ekiplerinin Korona virüs salgınına karşı alınan önlemlerle ilgili denetimleri devam ediyor.

Turizm İl Müdürü Personelinin Yemeğini Kendisi Yapıyor

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl korona virüs tedbirleri doğrultusunda öğle yemeği için dışarı çıkamayan personelinin yemeklerini kendisi yapıyor.

Perşembe Pazarına Koronavirüs Denetimi

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, zabıta ekipleri ile birlikte perşembe pazarında koronavirüs önlemleri kapsamında halk sağlığını tehdit edecek bir şekilde satış yapılıp yapılmadığını denetleyerek, üreticileri ve halkı bilgilendirdi. 

Muğla'da Acil Servis Önüne Çadır Kuruldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis önüne çadır kuruldu.

Ziftten Kurtarılan Kaplumbağalardan Biri Öldü, Köpek ve Diğerlerinin Tedavisi Sürüyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, yola dökülen ziftten kurtarılan 5 kaplumbağadan biri öldü, diğer kaplumbağalarla köpeğin tedavisi devam ediyor.

Saylak: “Mücadeleyi Hep Birlikte Kazanacağız”

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas’ta gıda üretimi yapılan küçük ve büyük ölçeli işletmelerde incelemelerde bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Kendi Tabelasını Söktürdü

Bodrum’da görüntü kirliliği oluşturan reklam tabelaları ve totemler le ilgili mücadele eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kendi totemini de kaldırtarak örnek bir davranışta bulundu.

Çağrı Telefonlarını Evlerinde Gece Gündüz Cevaplayacaklar

Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Fethiye Belediyesi Çağrı Merkezi görevlileri, evlerine kurulan sistemle gelen yardım çağrılarına cevap veriyor.

Yatağan’da Pazarlar Kapatıldı

Yatağan İlçe Hıfzıssıhha Meclisi aldığı kararla ikinci bir emre kadar, Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan sebze ve meyve pazarlarının aşırı yoğunluk oluşturması nedeniyle kapatılmasına ve kapatılan pazarlar yerine yine Açık Pazar yerinde 7 gün boyunca 09:00 ile 18.00 saatleri arasında sadece tezgâhlarda ve ürünlerin poşetlenerek satışının yapılmasına karar verdi. 

Muğla’da 2700 Aileye Vefa Eli Ulaştı

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan tek başına yaşayan ve/veya herhangi bir yakını bulunmayan vatandaşlar tarafından 112,155 ve 156 çağrı numaraları üzerinden iletilen zorunlu/temel ihtiyaçları “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından ivedilikle karşılanmaktadır.

Nazar Unlu Mamulleri’nden Sağlık Çalışanlarına Destek

Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanlığı’nın, sağlık çalışanları için başlattığı ‘Sağlık Çalışanlarına Destek’ kampanyasına Muğla Nazar Unlu Mamulleri de katıldı. 

Nazar Unlu Mamulleri’nden Sağlık Çalışanlarına Destek

Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanlığı’nın, sağlık çalışanları için başlattığı ‘Sağlık Çalışanlarına Destek’ kampanyasına Muğla Nazar Unlu Mamulleri de katıldı. 

Yasağa Uymadılar, Tavsiyeye Uydular

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 65 yaş ve üstü bazı vatandaşlar, oturdukları banklarda 1,5 metre sosyal mesafe kuralına ise özen gösterdi.

Korona Virüs Nedeniyle Hindistan’da Mahsur Kalan Ablası İçin Yardım İstiyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Selma Yavaş, sertifika almak için Mart’ta Hindistan’a giden ve korona virüs salgını nedeniyle geri dönemeyen ablası Sefa Yavaş’ın Türkiye’ye getirilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Akarken'den Bakkallara Uyarı: 'Genelge Sizi Kapsamıyor'

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, "İşletme ruhsatında bakkal, bayi, büfe, kuruyemiş, şarküteri ve benzerleri yazan esnaf ve sanatkarlarımız bu genelge kapsamı dışında bulunup, çalışma saatlerinde herhangi bir değişiklik yoktur" dedi.