Gündem

Gündem Haberleri

Ödemeler Artık Evlerde Yapılacak

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan 1000 TL’lik yardım ödemeleri nedeniyle PTT şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklar tepkilere neden olmuştu. Koronavirüs önlemleri kapsamında yer alan sosyal mesafe kuralının vatandaşlar arasında uygulanmamasından dolayı PTT bir karar aldı.  

Başsavcı Mehmet Nadir Yağcı "Adliye Ve Cezaevlerimizde Koronavirüs'e Yakalanan Yok"

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı tarafından koronavirüs tedbirlerine yönelik basın açıklaması yapılarak adliye ve cezaevinde alınan önlemler paylaşıldı.

Milas'ta Pazaryerleri Yeniden Kurulacak

Milas Belediyesi, başta ısrarcı olduğu pazaryerleri konusunda kendi aldığı karardan geri adım attı. Milas Belediyesi Cuma Pazarı hariç tüm sebze pazarlarının tekrar kurulacağını duyurdu.

Muğla’da ‘Seyyar Manav’ Uygulaması

Korona virüs önlemleri kapsamında tedbirlerini arttıran Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçmiş yıllarda yapılan seyyar manav geleneğini tekrar hayata geçirdi.

Bakü'den Getirilen 150 Kişi Muğla'da Yurda Yerleştirildi

FERDİ YAVUZ-Azerbaycan'da yaşayan Türk aile ve öğrenciler 14 günlük karantina süresini geçirmeleri için Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Muğla Milli Piyango Yurdu'na yerleştirildiler.

Bodrum’da Üç Otel Sağlık Çalışanları İçin Tahsis Edildi

Bodrum’da Korona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmeleri ve ailelerini salgın ihtimalinden uzak tutabilmeleri için hayırsever Bodrumlu turizmcilerin devreye girmesi ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın desteğiyle Bodrum merkezde üç otel tahsis edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bankları Kaldırdı

FERDİ YAVUZ- Muğla Büyükşehir Belediyesi özellikle 65 yaş üstü vatandaşların yoğun olarak kullandığı oturma banklarını kaldırdı.

Başkan Uzundemir’den Sağlık Çalışanlarına Teşekkür

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Koronavirüs ile mücadeleyi desteklemek amacıyla sağlık çalışanlarına teşekkür mektubu yazdı ve hediye paketi takdim etti.

Karayiğit, ‘’Çiftçimiz Üretmek Zorunda’’

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, dünyada ve Türkiye’de etkili olan korona virüsüne karşı çiftçilerin gerekli önlemleri aldığını, üretmeye devam etmek istediğini ancak devletten bazı konularda destek beklediklerini ifade etti. Çiftçilerin gübre ve mazot desteklerini 17 Nisan’a kadar ilgili banka şubelerinden alabileceklerini de söyleyen Karayiğit, ‘’Gübre ve mazot destekleri son ödeme tarihi Fethiye’de 17 Nisan’dır’’ dedi. 

Huzurevlerinde Personeller İçin Yatılı Sisteme Geçildi

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından huzurevlerinde çalışan personeller, koronavirüs önlemleri kapsamında yatılı sisteme geçildi. Buna göre çalışanlar 3 grup halinde 10'ar gün huzurevlerinde yatılı olarak kalacak. 

Menteşe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nden Duyuru

FERDİ YAVUZ- Menteşe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti, koronavirüsle mücadelede vatandaşların ve kurum personellerinin sağlığını korumak için bir karar aldı.

Saylak’tan Moral Ziyareti

Kamu personelleri, Koronavirüs tedbirleri kapsamında nöbetleşe çalışırken Muğla İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri de gerekli tedbirleri almış durumda. Sağlık personellerinin ardından risk grubuna giren diğer çalışanlar ise İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri bünyesinde sahada çalışan personeller. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da, zor koşullar altında çalışan Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki personellere moral ziyaretinde bulundu. 

Vatandaş Yine Bildiğini Okudu !

FERDİ YAVUZ- Muğla’nın Menteşe İlçesinde Perşembe günleri kurulan pazarda, 65 yaşın üzerindeki vatandaşlar alışveriş için sokağa çıkarken, diğer vatandaşların ise sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlendi. Virüse rağmen Perşembe Pazar alanında yoğun kalabalık oluştu.

FETHİYE’DE KORONADAN İLK ÖLÜM !

Fethiye İlçesinde dün akşam saatlerinde koronavirüsten dolayı yaşlı bir şahıs tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesinde vefat etti.

Sağlık Çalışanlarına Söğütlü Market'ten Destek

Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanlığı’nın, sağlık çalışanları için başlattığı ‘Sağlık Çalışanlarına Destek’ kampanyasına Söğütlü Market’te katıldı.

Marmaris Yollarında Sıkı Denetim

Muğla’dan Marmaris’e gelen karayolunun 21’inci kilometresinde bulunan Çetibeli Jandarma Kontrol Noktasında, Korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında jandarma ve polis ekipleri, sürücülerin ateşini ölçerek şehir dışından gelenlerin nüfus bilgileri ve telefon numaralarını kayıt etti.

Başkan Tokat, Belediye Hoparlöründen Halka Seslendi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediye hoparlöründen halka seslenerek evde kalmalarını istedi.

Bodrum’un Boş Sahilleri, Sokaklar Havadan Görüntülendi

Hayalet şehre dönen Bodrum havadan görüntülendi. Korona virüsü nedeniyle alınan önlemlere Bodrum halkı duyarlı davrandı. Milyonlarca turistin uğradığı Dünyaca ünlü sahiller bom boş kaldı.

Ortaca'da Din Görevlileri İhtiyaç Sahiplerine Destek Oluyor

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Ortaca’da hizmet yürüten din görevlileri Ortaca Kaymakamlığınca oluşturulan, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.