Gündem

Gündem Haberleri

Menteşe’de ‘Can Dostlara’ Mama Takviyesi

Menteşe Belediyesi ekipleri, Korona virüs tedbirleri nedeniyle uygulanan karantina sürecinde sokak hayvanlarını unutmadı. Ekipler ilçe merkezindeki sahipsiz sokak hayvanları için kedi ve köpek evlerine mama takviyesi yaptı.

İçişleri Bakanlığı, Valiliklere Ek Genelge Gönderdi

İçişleri Bakanlığı, araç giriş kısıtlaması getirilen büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’ta hangi durumlarda “seyahat kısıtlaması için istisnalar” getirileceği ile ilgili valiliklere ek bir genelge daha gönderdi.

Bodrum’a Gelen Yazlıkçılar Evlerinde Teker Teker Kontrol Edildi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen yazlıkçılar evlerinde denetlendi.

Marmaris Rusya Kültür ve İşbirliği Derneği Ve Marmaris Kent Konseyinden Gelmeyin Çağrısı

Marmaris Rusya Kültür ve İşbirliği Derneği Başkan Yardımcısı Olga Sezgin, yaptığı yazılı açıklama ile şehir dışından gelenlerin ilçeye alınmamasını istedi.

Kaçak Yapılarda Yıkım Devam Ediyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın kaçak yapılara karşı başlattığı mücadele devam ediyor.

Sosyo Kültürel Alan Pazar İçin Hazırlanıyor

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde Pazar günleri kurulan Akyol Pazarı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında Muslihittin Mahallesi'nde bulunan Sosyo Kültürel Alan'da kurulması kararının ardından hazırlıklar başladı. 

Sokağa Çıkma Yasağı Yaş Aralığı Kaç, Cezası Ne Kadar?

Geçtiğimiz günlerde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüs için alınan yeni kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağı hakkındaki son gelişmeleri belirtti.

Valilik 'Nüfus Artışı Olduğu İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor'

Muğla Valiliği tarafından Muğla'ya yoğun nüfus artışı olduğuna dair paylaşımlara yönelik açıklama yapıldı. 

Bodrum'a Mart Ayı'nda Tatilci Akın Etti !

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaptığı açıklamada ilçeye giren araç sayısının 14 binden 5 bine kadar düştüğünü ifade ederek “Mart ayının ilk haftasında günlük 12 bin olan araç giriş sayısı, 'Bodrum’a gelmeyin' çağrısından sonra 5 bine kadar düştü.

Alparslan Türkeş 23. Ölüm Yıl Dönümünde Anılıyor

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel; “Türk Dünyasının Bilge Lideri, Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in Hakka yürüyüşünün 23. yıl dönümünde Muğla Ülkü Ocakları olarak rahmet ve minnet anıyoruz.

Araçlar Muğla Sınırından Geri Gönderildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs önlemleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak’a giriş çıkışların 15 gün süreyle yasaklandığını açıklamasının ardından Muğla-Denizli il sınırında kolluk kuvvetlerince önlem aldı.

İGD-FTSO İŞ BİRLİĞİNDE ÇALIŞAN GAZETECİLERE MASKE

İnternet Gazetecileri Derneği ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde çalışan gazetecilere maske dağıtılıyor.

İETT Genel Müdürü Alper Kolukısa Kaçak Yol Tarif Etti! 'Ova restoranın ara yolundan gitsinler'

FERDİ YAVUZ- İETT Genel Müdürü Alper Kolukısa, koronavirüs tedbirleri kapsamında Muğla-Aydın karayolunda uygulanan trafik önlemleri dolayısıyla uzayan araç kuyruklarına karşı kaçak yol tarif etti.

Marmaris Öğretmen ve Polisevi Sağlıkçılara Kapısını Açtı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Korona virüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarına polis ve öğretmenevi ihtiyaç halinde dinlenmeleri için tahsis edildi.

Ortaca Belediyesi Kapalı Kalan İşletmelerden Kira Almayacak

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Koronavirüs tedbirleri kapsamında belediyeye ait taşınmazlarda faaliyet gösteren kiracılardan iş yerleri tekrar açılıncaya kadar kira alınmayacağını bildirdi.

Başkan Gürün’den Çağrı 'Muğla’ya Gelmeyin!'

Muğla’ya gelen ikinci konut sahiplerindeki artış sonrası açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Sağlıklı günlerde buluşalım, şu anda Muğla’ya gelmeyin" çağrısı yaptı.

Sakallı Sürücüler, Virüse Karşı Uyarıldı

İç İşleri Bakanlığı’nın talimatları ile tüm Türkiye’de şehir giriş ve çıkışlarında başlatılan Korona virüs denetimi Fethiye’de de kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Bafa’da Araç Kuyruğu Havadan Görüntülendi

Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Milas’ın Bafa Mahallesi’nde oluşturulan kontrol noktasında uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgedeki çalışma dron ile havadan görüntülendi.

Ödemeler Artık Evlerde Yapılacak

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan 1000 TL’lik yardım ödemeleri nedeniyle PTT şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklar tepkilere neden olmuştu. Koronavirüs önlemleri kapsamında yer alan sosyal mesafe kuralının vatandaşlar arasında uygulanmamasından dolayı PTT bir karar aldı.