Gündem

Gündem Haberleri

Ortaca Belediyesi Sokağa Çıkma Yasağında Vatandaşların İhtiyaçlarını Karşıladı

Ortaca Belediyesi sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara yardım elini uzattı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri hafta sonu boyunca vatandaşların ekmek, ilaç ve su ihtiyaçlarını karşıladı.

Sanat Merkezi Maske Atölyesi Oldu

Marmaris Belediyesi, gönüllü vatandaşlar ve terzilerle birlikte maske üretimine başladı. Kültür merkezinde kurulan atölyede günde yaklaşık bin adet maske üretiliyor.

Ortaca’da Market Denetimi

Ortaca’da, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında marketler denetlendi. Ekipler, marketlerde yaptığı denetimlerde, çalışanlar ile vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Ortaca'da Temizlik İşçilerine Alkışlı Destek

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, korona virüs salgınına karşı yoğun mesai harcayan temizlik işçilerini sabah mesaisi öncesi alkışlattı.

Köpek Balığı Zannettiler, Zargana Azmanı Çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde denizde gördükleri canlıyı köpek balığı zanneden vatandaşlar büyük şok yaşadı. Bölgedeki balıkçılar zargana azmanı olduğunu söyleyince vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Teknede İzole Yaşamlar

Korona virüse karşı alınan tedbirler ve salgının yayılmasını önlemek adına alınan kararlar kapsamında büyükşehirler arası seyahat yasağı düzenlemesi getirildi. Bu düzenleme ile birlikte Marmaris’e iş için gelen bazı kişiler teknelerinde kalmaya başladı.

Fethiye’de Trafik Polisleri Maske Ve Eldiven Dağıttı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, trafik polisleri yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında sürücülere maske ve eldiven dağıttı.

Marketler Sürekli Denetleniyor

Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından korona virüs (Covid-19) salgını ile ilgili olarak alınan tedbirler kapsamında marketlerde yapılan denetimler sürüyor.

Datça’da Polis Ve Jandarma Sokağa İnip Birlikte Maske Dağıttı

Muğla'nın Datça ilçesinde, korona virüs pandemisi önlemleri kapsamında polis ve jandarma ekipleri, kentteki cadde ve sokaklarda vatandaşlara maske dağıttı.

Muğla Ülkü Ocakları’ndan Sağlık Çalışanlarına Moral

FERDİ YAVUZ- Sağlık çalışanlarına destek için Muğla Ülkü Ocakları hastane önlerine mesaj bıraktı. Mesajda “Evdeyiz Ama Aklımız Sizde!” ifadelerine yer verildi.

ADM ve GDZ Elektrik Dağıtım'dan Sağlık Kuruluşlarına "Öncelikli Hat" Uygulaması

Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Manisa illerinde elektrik dağıtım hizmeti sunan ADM ve GDZ Elektrik Dağıtım, korona virüsü salgını kapsamında sağlık çalışanlarının bildirimlerini hızla iletebilmesi için öncelikli hat uygulamasını devreye aldı.

Polis Çocuklarına Teşekkür Belgesi

FERDİ YAVUZ- Muğla Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu tarafından, Türk Polis Teşkilatı’nın 175’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli personellerin çocuklarına teşekkür belgesi verildi.

İnfaz Kanun Teklifi Kabul Edildi

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan Oruç Açıklaması

Din İşleri Yüksek Kurulu, “Yüce dinimizin ilkelerine göre her ibadetin ifa edileceği zaman, mekan ve şartlar vahiyle belirlenmiştir. Ramazan ayında sağlıklı olan her müminin oruç tutması Allah Teala’nın emriyle (el-Bakara, 2/183-185) farz kılınmıştır. Bu ibadetin topyekün ertelenmesi mümkün değildir.

Çocuklar İçin Kostüm Dikiyordu, Şimdi Maske Üretiyor

Muğla’nın Milas ilçesinde, çocuklar için kostüm dikerek geçimini sağlayan Öznur Özdemir, artan maske talebi üzerine kendi imkanlarıyla maske üretmeye başladı.

5 Bin Yumurtayı Ücretsiz Dağıttı

Korona virüs (Covid-19) salgın nedeniyle Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma yasağı nedeniyle köy yumurtasını dağıtamayan çiftçiye destek çıkan Bodrum Belediyesi çiftçinin elindeki 5 bin yumurtayı satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Yaralı Caretta Carettanın Yardımına Petbulance Ekibi Yetişti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde vatandaşlar tarafından fark edilen yaralı caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının yardımına Petbulance ekibi yetişti.

Alim Uzundemir 1 Yılını Değerlendirdi

Ortaca Belediye Başkanlığı’na 31 Mart 2019’da seçilen Alim Uzundemir, bir yılı geride bıraktı. Başkan Uzundemir, göreve başladıkları tarihin birinci yıl dönümü ile ilgili düşüncelerini paylaştı