Gündem

Gündem Haberleri

Temizlik İşleri Ekibinden 150 Kişilik Dev Koro

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli 150 kişilik dev koro ile sahneye çıktı. 'Grup Çöpçüler'in klibi sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

Sahili Boş Görünce Dayanamayıp Denize Girdiler

Sokağa çıkma kısıtlamasına Bodrum büyük ölçüde uyarken, sahile inen gençler ise denize girerek boş sahilin tadını çıkardı.

Polis Ekipleri, Bir Yandan Devriye Attılar Diğer Yandan Güvercinleri Beslediler

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Bodrum sokaklarını denetleyen polisler bir yandan devriye görevi yaparken diğer yandan ise kedi ve köpeklere mama, kuşları da yem verdi.

Fethiye Sokaklarını Sessizlik Bürüdü

Turizm kenti Muğla’nın Fethiye ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasının ardından, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Beşkaza Meydanı, sahil bandı ile caddeler bom boş kaldı.

Osman Gürün 'Gıda ve Hijyen Paketi Desteğimiz Valilik Kararıyla Durduruldu'

FERDİ YAVUZ- Muğla Büyükşehir Belediyesi, Korona virüs (kovid-19) salgını nedeniyle mağdur olan vatandaşların gıda ve hijyen malzemelerinin karşılanması için başlattığı ‘Gıda ve hijyen paketi’ desteği sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle valilik kararıyla durduruldu. Konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ve Osman Gürün isminin yer aldığı bir açıklama yapıldı.

Muğla’da Herkes Evinde, Çiftçiler Tarlada

FERDİ YAVUZ-Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan çiftçiler ise üretmeye devam etti. Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı Düğerek Mahallesi’nde sokağa çıkma yasağı devam ederken çiftçiler, tarladaki ürünlerinin zarar görmemesi ve hayvanlarını doyurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Turizmin Cenneti Bodrum Havadan Görüntülendi

Sokağa çıkma yasağının ilk gününde Bodrum sokakları havadan görüntülendi. Tarihi boyunca ilk kez bu kadar ıssız olan Bodrum’un sokakları, caddeleri ve yolları bom boş kaldı.

'Issız Adada Köpek Var' İhbarı Ekipleri Seferber Etti

Muğla’nın Bodrum ilçesi Çelebi adasında 1 köpek ve 4 yavru var ihbarı ekipleri harekete geçirdi. 3 saat boyunca tüm adayı arayan Bodrum Belediyesi veteriner hekimi ve ekibi köpekle ilgili bir bulguya rastlamayınca geri döndü.

BİLSEM'den Emniyete Koruyucu Siperlik Desteği

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından üretilen 350 adet koruyucu siperlik İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu'na teslim edildi.

Marmaris Belediyesi’nden Eczanelere Maske Desteği

Marmaris Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz verilmesi için eczanelere ürettiği maskelerden dağıttı.

Muğla’da Toplu Ulaşım Kullanımı Yüzde 90 Azaldı

Muğla’da toplu taşıma aracı kullananların sayısı Yüzde 90 azalarak 14 bin seviyelerine düştü.

Muğla Çocuk Nüfus Oranında 81 İl İçinde 64’üncü Sırada

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Türkiye’nin çocuk nüfus oranları açıklanırken, Muğla 81 il içinde çocuk nüfus oranında 64’üncü sırada yer aldı.

Bodrumluca Evde Kal Çağrısı; “Napıtdorun Dışarıda? Oturagosene Evinde”

Bodrum Belediyesi’nin Bodrum şivesiyle halka ‘evde kal’ çağrısı yaptığı afişler yüzlerde gülümsemeye neden oldu.

Milli Futbolcu İrfan Can Kahveci'den Muğla Kızılay'a yardım

Juventus'ta forma giyen Milli futbolcu Merih Demiral'ın internet üzerinden başlattığı kapsamında Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'de forma giyen Milli futbolcu İrfan Can Kahveci Muğla Kızılay Şubesi'ne 300 koli yardımda bulundu.

İçişleri Bakanlığı 31 İlin Valiliğine 'Sokağa Çıkma Yasağı' Talimatı Gönderdi

İçişleri Bakanlığı, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 31 ilde bugün saat 15.00-24.00 arasında polis ve jandarma uygulama yapacak." açıklamasında bulundu.

Vali Civelek’ten Muğlalılara Teşekkür

FERDİ YAVUZ- Muğla Valisi Esengül Civelek esnafa ve vatandaşlara teşekkür etti. Vali Civelek, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan kararlara uyduğu için Muğlalılara teşekkür etti.

Bakü’den Gelen 151 Kişi Tahliye Edildi

FERDİ YAVUZ- Koronavirüs salgını nedeniyle Azerbaycan'dan Türkiye'ye getirilen ve Muğla'daki Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Milli Piyango Yurdu'nda 14 günlük karantinaya alınan 150 Türk vatandaşı otobüslerle memleketlerine gönderildi.

Sokağa Çıkma Yasağı

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 17 Nisan 2020 tarihi saat 00.00 ile 19 Nisan 2020 tarihi saat 00.00 arasında büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak il sınırlarında uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir genelge gönderdi.

Korona Virüs Mücadelesinde Bodrum Yeni Sisteme Geçti

Bodrum Belediyesi, korona virüs (Covid 19) salgınına karşı tedbirlerini sıklaştırarak mücadelesini sürdürüyor.