Gündem

Gündem Haberleri

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 31 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLE İLGİLİ DETAYLARI AÇIKLADI

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına birçok tedbir kararı alınarak hayata geçirilmiştir.Bu kapsamda ilgi Genelge ile alınan son tedbirlerden olan, büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak ili için şehir giriş-çıkışlarının 15 gün süreyle geçici olarak yasaklanması kararlaştırılmıştı. İçişleri Bakanlığınca bu geceden, 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehirle Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi

Menteşede 'Evde Kal'anlara Moral Konseri

Menteşe Belediyesi Kent Orkestrası vatandaşları eğlendirdi. Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde, Menteşe Belediyesi’ne bağlı Kent Orkestrası, Menteşe sokaklarını gezerek koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşları müzikle eğlendirdiler.

Vali Civelek’ten 10 Nisan Polis Bayramı Mesajı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Türk Polis Teşkilatı’nın 175. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İlçe Emniyet Müdürü, Polislere Pasta Kesti

FERDİ YAVUZ- Muğla- Denizli trafik kontrol noktasında görev yapan polisler için Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz pasta kesti.

Fethiye’de Coronadan İkinci Ölüm

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi de etkisi altına alan korona virüsü nedeniyle Fethiye’de ikinci ölüm vakası gerçekleşirken, Covid-19’a yenik düşen İngiliz uyruklu kadının eşi gözyaşlarını tutamadı. Eşini hıçkıra hıçkıra cenaze ekibi ile toprağa veren Jack Atihon, dakikalarca gözyaşlarını tutamadı.

Türk Polis Teşkilatı 175 Yaşında

FERDİ YAVUZ- Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü nedeniyle Muğla'da program düzenlendi.

Tarımsal Üretim Destek Ve Planlama Kurulu Sonuç Bildirgesi İle Acil Eylem Planı Açıklandı

Korona virüs (Covid 19) salgınla mücadele kapsamında Bodrum’da akademisyenlerden oluşan Tarımsal Üretim Destek ve Planlama Kurulu, hazırladıkları sonuç bildirgesini açıkladı.

Memleketine Dönemeyen Üniversite Öğrencilerine Yemek Yardımı

Menteşe Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra korona virüs nedeniyle memleketlerine gidemeyen üniversite öğrencilerine de yemek yardımında bulunuyor.

Marmaris’te Pazarlar Kontrol Altında

Marmaris Belediyesi, korona virüsü salgınına karşı semt pazarlarındaki önlemleri en üst seviyeye çıkardı. Maske dağıtımı da yapan belediye giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay da pazarları denetledi.

76 Yaşındaki Hipertansiyon Hastası Kadın Koronayı Yendi

Marmaris Devlet Hastanesi'nde korona virüs tedavisi gören 76 yaşındaki Neriman Dukali korona virüsü yenerek hastaneden taburcu edildi.

Vatandaş Sordu, Başkan Yanıtladı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınla son yapılan çalışmaları değerlendirdi. Oktay, aynı anda vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı.

Ücretsiz Erzak Dolabını Yağmaladılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ihtiyaç sahiplerine marketlerin önüne koyulan dolaplarda ürünler ücretsiz dağıtılıyor. “İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın” kampanyasına ilgi gittikçe çoğalırken, erzak dolu dolabın bir aile tarafından yağma edilmesi ise market sahibini üzüntüye boğdu.

İhtiyaç Sahipleri İçin Gıda Kolisi Dağıtımı Sürüyor

Menteşe Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Çocuklar Oynarken Öğrenecek

Muğla’da korona virüs nedeniyle zamanını evde geçiren çocuklar için hazırlanan ‘Trafik Boyama Kitabı’ ile çocuklar hem oynayacak hem de trafik kurallarını öğrenecek.

Yunus Ekipleri Kendi Aralarında Topladıklarıyla Gıda Yardımı Yaptı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde polis ekipleri, nakdi yardım götürdükleri yaşlı kadına kendi aralarında topladıkları parayla gıda malzemesi yardımı yaptı.

Ortaca’da Korona Virüs Önlemleri Kapsamında Motosiklet Denetimi Yapıldı

Korona virüs salgınına karşı önlemlerini her geçen gün artıran Muğla İli Hıfzıssıhha Meclisi motosikletlere 2 kişi binmeyi yasakladı. Yasak kararının ardından Ortaca’da yol kontrolü yapan trafik polisleri motosiklet sürücülerini uyardı.

Muğla'da Kamu Çalışanları İçin Serbest Kıyafet Uygulaması

Muğla İl Hıfzısıhha Meclisi tarafından Korona virüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar alındı. Buna göre kamu kurumlarında üniforma giymesi gereken meslekler ve yöneticiler hariç kamu çalışanlarının serbest kıyafet ile mesaiye gelmesi uygun görüldü.