Gündem

Gündem Haberleri

Gençlik Merkezinde Üretilen Maskeler Teslim Edildi

Milas Gençlik Merkezi tarafından Korona virüse karşı amansız bir mücadele veren sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla yüz için korumalı maske hazırladı. Maskeler hastane yönetimine teslim edildi.

Virüs Hızlı Tanı Kitleri Muğla'da

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Girişimlerimiz sonrasında Korana Virüsle mücadelede kullanılan ve 15 dakika da sonuç veren 1250 adet hızlı tanı kiti Muğla Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi ve 13 ilçedeki özel ve kamu hastanelerine ulaştırıldı” dedi.

İçişleri Bakanlığı '39 Yerleşim Yerinde Karantina Uygulanıyor'

FERDİ YAVUZ- Valiliklerden alınan kararlara göre, toplum sağlığı ve vatandaşların güvenliği nedeniyle şüpheli durumlarda ilçeler, köyler ve mahalleler karantinaya alınıyor. Peki, karantinaya alınan köyler, mahalleler, ilçeler hangileri? Muğla’da da karantinaya alınan yerler var mı? Corona Türkiye hangi illerde var? Koronavirüs karantinasına alınan yerleşim yerlerinin detayları haberimizde. 

PTT'den Sosyal Mesafe Kuralı Uyarısı

FERDİ YAVUZ- PTT Muğla Başmüdürlüğü son dönemde tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgınından müşterileri ve çalışanları korumak adına tedbirler aldı.

BİK Ortak Manşet İçin Basına Teşekkür Etti

FERDİ YAVUZ- BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, Türkiye genelinde ortak manşet çağrısına uyan bütün gazetelere teşekkür etti.

Milaslı Hayırsever Kardeş 20 Bin Adet Maske Alıp Dağıttı

Milaslı iş adamları Namık ve Mehmet Ali Akarca kardeşler, Korona virüs salgınıyla iç piyasada bulunması ve temini oldukça zor olan korunma maskelerinden kendi imkanlarıyla 20 bin adet alarak, Milas’taki sağlık personelleri başta olmak üzere kurum çalışanlarına dağıttı.

Muğla’da Ticari Taksiler İle İlgili Karar Alındı

FERDİ YAVUZ- Muğla Valiliği tarafından Koronavirüs önlemleri kapsamında ticari taksiler için karar alındı.

Sahiller Güvercin ve Martılara Kaldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınına karşı alınan tedbir kararları doğrultusunda, Marmaris'te yaşayanlar da 'Evde kal' çağrısına uydu.

Vekil Demir’den Arıcılara Haftada İki Gün Kovan İzni Açıklaması

Dünya çam balı üretiminde lider olan Muğla’da meslek kuruluşlarından gelen talep doğrultusunda, tüm arıcıların, haftada iki gün kovanlarıyla ilgilenebilmelerine olanak sağlandı. AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in İçişleri Bakanlığıyla yaptığı görüşmeler sonucu, arıcıları rahatlatan karar Türkiye genelindeki İl Pandemi Kurullarına aktarıldı.

Umreden Gelenlerin Karantina Süresi Uzatıldı

Umreden dönen ve öğrenci yurtlarında 14 gün karantinaya alınan vatandaşların gözlem süresi bir hafta daha uzatıldı.

Cezaevi Personeli Evlerine Gönderilmeyecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, "30 Nisan'a kadar duruşmalar ve acil olmayan tüm işler ertelenmiştir. Kurumlarda görev alan tüm personel, evlerine gönderilmeyerek izole edilen barınma yerlerinde kalacaklardır" dedi. 

Memleketlerinden Otobüs Getirttiler, 500 TL Ücret İstenince Gidemediler

Bodrum’da inşaatta çalışan işçiler, memleketlerine geri dönebilmek için Van’dan otobüs getirtti. Korona virüs tedbirleri kapsamındaki yüzde 50 sınırlamasından dolayı gidiş için 500 TL istenince 200'den fazla işçi memleketine gidemedi.

Mahalle, Köy ve Beldelerinde Karantina Uygulanan İşte O İller !

Yeni tip corona virüsü tedbirleri kapsamında, bazı köy, belde ve mahallelerinde karantina uygulanan illerin arasına, Rize, Van, Yozgat, Malatya, Tunceli, Artvin, Gümüşhane, Kütahya, Çankırı, Sivas, Giresun ve Çanakkale'nin ardından Çorum da eklendi.

Seyahat İzin Belgesi e-Devlet'te!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Seyahat İzin Belgesi'nin bundan böyle e-Devlet'ten alınabileceğini duyurdu. Peki Seyahat İzin Belgesi nasıl alınır? Seyahat İzin Belgesi için nereye başvuru yapılıyor? Seyahat İzin Belgesi nereden alınır?

Yurtta Hava Durumu

Yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sakarya, Bilecik, Aydın, Muğla, Denizli, Kastamonu, Sivas ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Y

Muğla’ya Giriş ve Çıkışlarda Koronavirüs Tedbirleri Arttırıldı

Muğla’da Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında il giriş ve çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında özel araçlarıyla seyahat eden sürücü ile yolcular sağlık taramasından geçiriliyor.

Bodrum'da Korkutan Hortum !

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün hortum meydana geldi.

Sahiller Güvercin ve Martılara Kaldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınına karşı alınan tedbir kararları doğrultusunda, Marmaris'te yaşayanlar da 'Evde kal' çağrısına uydu.

Kızılay'dan Korona İle Mücadeleye Destek

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı olmaları nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan vatandaşlara yönelik Türk Kızılay ekiplerince yardım çalışması başlatıldı