Gündem

Gündem Haberleri

Muğla'da Şehiriçi Otobüslere Düzenleme Geldi

FERDİ YAVUZ- Muğla’da genel sağlık tedbirleri kapsamında toplu taşıma seferleri azaltılarak, yeniden düzenledi.

Bodrum Sahilleri Sessizliğe Büründü

Turizmin gözde merkezlerinden biri olan Bodrum’un ünlü sahilleri bom boş kaldı. Korona virüs önlemeleri karışışında duyarsız kalmayan Bodrumlular havanın güzel olmasına rağmen sahiller kenarlarına gitmedi.

Muğla İl İdare Kurulu ve İl Pandemi Kurulu Toplandı

FERDİ YAVUZ- 25 Mart 2020 tarihli Gazete Zeybek manşetinden özel haber olarak duyurduğumuz “65 Yaş Üstü 800 Arıcının Gözü Kulağı Bakanlık'ta” haberimiz sonuç buldu.

Bando Takımının Kıyafeti Tartışmaya Yol Açtı !

FERDİ YAVUZ- Fethiye Belediye Bandosu koruyucu kıyafeti, eldiven ve maskelerini takarak mahalle, cadde ve sokakları gezerek konser verdi. Belediye’nin bando takımının giydiği koruyucu kıyafet bir tartışmaya yol açtı. Muğla Sağlık Sen Şube Başkanı Özcan Çiçek; “Koruyucu ekipmanların bando ekibi tarafından da boş sokaklarda kullanılıyor olması müsriflik değil midir?” dedi.

Muğla'da Kırmızı Işıkta 'Evde Kal' Yeşil Işıkta Eve Git' Çağrısı

Muğla'da korona virüs tehlikesine karşı duyarlılığı arttırmak için trafik sinyalizasyon sistemlerinde kırmızı ışığa "Evde kal", yeşil ışığa da "Eve git" yazıları yerleştirildi.

Menteşe Kent Konseyi’nden Ev Sahibi ve Özel Yurt İşletmecilerine Çağrı

FERDİ YAVUZ- Menteşe Kent Konseyi yürütme kurulu tarafında koronavirüs değerlendirmesi yapıldı. Konsey tarafından yapılan değerlendirmede "Ev sahibi ve özel yurt işletmecisi hemşehrilerimizden, öğrencilerimizi ve ailelerini rahatlatabilmek için kira ve yurt ücretlerinden feragat etmeye çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Marmaris Belediye Başkanı’nın Karantina Süresi Sona Erdi

Yurt dışında katıldığı fuar sonrası Türkiye'ye döndükten sonra kendisini 14 gün boyunca evinde izole eden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın karantina süresi sona erdi.

Muğlalı Arıcılardan, Fox TV’ye Tekzip Talebi

FERDİ YAVUZ- Muğla Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (MAYBİR), Fox TV’ye tekzip talebinde bulundu. Ünlü manken ve sunucu Çağla Şikel’in, Fox TV ekranlarında sunduğu “Çağla İle Yeni Bir Gün” adlı televizyon programına telefonla bağlanan Prof. Dr. Sibel Silici ve yine programa konuk edilen Dr. Emel Damarlı’nın, arıcılık ve arı ürünleri il e ilgili vermiş oldukları yanlış bilgiler ile tüketicilerin yanlış bilgilendirilmesi sebebinden dolayı MAYBİR, Fox TV’ye tekzip talebinde bulundu.

THY, Dış Hatlarda Yalnızca 5 Noktaya Uçacak

THY'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, New York-İstanbul uçuşlarını durdurma kararının ardından yapılan açıklamada 17 Nisan'a kadar yurt dışına sadece Şikago, Washington, Hong Kong, Moskova ve Addis Ababa'ya sefer düzenleneceği belirtildi.

Koronavirüs Tedbirlerine Uymayanlara Hapis Cezası!

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Hukuk Koordinatörü Gürbüz Yüksel, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirler ve kararlarına uymayanların hapis cezası da dahil çeşitli cezalar alabileceğini bildirdi.

Başkan Tokat “Lütfen Milas’a Gelmeyin”

FERDİ YAVUZ- Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat artan Korona salgını ile ilgili mücadelenin artarak devam edeceğini bildirdi. Bodrum’da korona yüzünden yaşanan ölüme de dikkat çeken Tokat, vatandaşlardan bir süreliğine evlerinden çıkmamalarını ve dışarıdan Milas’a gelmek isteyenlerden de salgın duruluncaya kadar Milas’a gelmemelerini rica etti.

İngiltere Başbakanı Koronavirüse Yakalandı

İngiltere Başbakanı Johnson, orta düzeyde koronavirüse yakalandı. BBC'nin geçtiği haberde, yapılan testin pozitif olduğu belirtildi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay'ın COVID-19 Testi Pozitif Çıktı

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay: "COVID-19 testim maalesef pozitif çıktı, genel durumum iyi, tedavime devam ediliyor. İyi dileklerini ileten tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bodrum'da İlk Korona Virüs Ölümü!

FERDİ YAVUZ- Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, koronavirüsün Bodrum üzerindeki etkilerini açıkladı; “Bodrum’da şuan yüzlerce vakamız var ve artmaya devam ediyor."

BOYD'dan İstidama Destek Çağrısı

Bodrum Profesyonel Otelciler Derneği (BOYD), Turizm çalışanlarının istihdamına yönelik bir kampanya başlattı.

Marmaris'te Vefa Sosyal Destek Grubu İsteklere Anında Cevap Veriyor

Marmaris'te, Korona virüsü tedbirleri kapsamında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, hizmetlerini vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda her geçen gün geliştiriliyor.

Ortaca Belediyesinden ‘Can Dostlara’ Mama Ve Su Takviyesi

Ortaca Belediyesi, Koronavirüs salgını tehdidi sebebiyle alınan sağlık tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin kapatılması ve vatandaşların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasıyla birlikte besin kaynağı bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor.

Ortaca PTT 65 Yaş Üstü Emeklilerin Maaşını Evlerine Götürüyor

Ortaca’da Kaymakamlık ve PTT İlçe Müdürlüğü işbirliğinde 65 yaş üstü emeklilerin maaşları evlerine götürülüyor.

Yabancılar Yaşlı Türk Komşuları İçin Alışveriş Yaptı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, getirilen kısıtlama nedeniyle sokağa çıkamayan yaşlı Türk komşuları için pazardan alışveriş yaptı.