Gündem

Gündem Haberleri

BİK'ten COVID-19’la Mücadele Sürecinde Basına Destek Kararları

Basın İlan Kurumu, sahada zor ve riskli şartlar altında çalışan gazetecilere ve yayınlarını aksatmadan sürdüren basına destek olmak amacıyla aldığı kararları açıkladı.

Menteşe’de Ekmek El Değmeden Satılacak

Ülke genelinde alınan sağlık önlemleri kapsamında Menteşe’de ekmek satışlarının yapıldığı fırın, market ve büfelerde denetimler artırıldı. Menteşe’de ekmekler artık el değmeden poşetlerde satılacak. 

Menteşe'de Dezenfekte ve İlaçlama Çalışmaları Sürüyor 

Ülke genelinde alınan sağlık tedbirleri kapsamında Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından uygulanan dezenfekte çalışmaları devam ediyor.

Datça Polisi İhtiyaç Sahiplerinin Yardımına Koştu

Muğla’nın Datça ilçesinde, Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üstündekiler ile kimsesiz yaşlı ve kronik hastaların ihtiyaçlarını polisler karşılıyor.

6 Ülke Gezdi, Hindistan’da İşlendi, 30 Bin Dolara Satışa Çıktı

Bingöl'de bulunan ve oldukça pahalı olan göktaşını, Muğla’nın Bodrum ilçesine getiren tespih ustası meteor taşını işlemek için 6 ülkeye gönderdi. 6,5 ayda meteor taşını tespihe çeviren usta, dünyada bir örneği daha olmayan tespihi 30 bin dolara satıyor.

Genç İşletmecilerden Sağlık Çalışanlarına Destek Ziyareti

Sağlık çalışanlarına destek için 75. Yıl Milas Devlet Hastanesini ziyaret eden genç işletmeciler, künefe ve çiçek hediye ederek destek mesajı verdi.

Alkışlar Türk Polisi’ne

FERDİ YAVUZ- Dünyada ve Türkiye'de hızla yayılan korona virüsü, en çokta 65 yaş üstündeki vatandaşları etkiliyor. Bunun için önlem alan yetkililer, 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirdi. Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasını ise polis ekipleri üstlendi.

Milas'ta Pazaryerleri Kapanıyor

Milas’ta Korona virüs önlemleri kapsamında haftanın belirli günleri açılan merkez mahalle pazarları kapanıyor. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere Salı pazarı ve Cumartesi pazarı ile Belde pazarları olan Boğaziçi, Bafa, Selimiye, Ören, Güllük, Beçin dışında kalan pazarlar geçici süreyle kapanacak.

Tarım İl Müdürü Saylak Alınan Tedbirleri Açıkladı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, il müdürlüğü olarak korona virüs için aldıkları tedbir ve önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Ceylan “Paniğe Yer Vermeden Hijyenimize Dikkat Etmeliyiz”

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Köyceğiz halkı için bir mesaj yayımladı. Başkan Ceylan “Bu sürecin geçici olduğunu unutmamalı, paniğe yer vermeden hijyenimize dikkat etmeliyiz.” dedi.

Marmaris Kaymakamı Aksoy'dan Sosyal Mesaj

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Korona virüs sebebi ile alınan tedbirler kapsamında alınan kararlar doğrultusunda sosyal medya da mesaj yayınladı.

Ula Belediyesi Yaşlıların Hizmetinde

Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, Korona virüs önlemleri kapsamında açıklanan 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlara gelen sokağa çıkma yasağının ardından, ihtiyaçların giderilmesi hususunda sosyal destek ekibini görevlendirdi.

Sokağa Çıkamayan Şehit Babasının İhtiyacını Polis Karşıladı

Türkiye'de 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından Muğla'da 76 yaşındaki şehit babası Kazım Alsan'ın market ihtiyacı polis ekipleri tarafından karşılandı.

Muğla'da Su Faturalarında Son Ödeme Tarihi Ertelendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından su kesme işlemlerinin 2 ay ertelenmesinin ardından bu kez Şubat ayına ait su faturalarının son ödeme tarihleri 20 Nisan'a kadar ertelendi.

65 Yaş Üstü İçin İstisnalar Belirlendi

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü için istisnaları belirledi. İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulamaya konulan “Sokağa Çıkma Kısıtlaması/ Yasağı Genelgesi”ne ek bir genelgeyi daha bu gece saat 01.00’da valiliklere gönderdi. Genelge kapsamında olmakla birlikte, hizmetine ihtiyaç duyulabilecek kamu görevlileri ile eczacılar kısıtlamadan muaf olacak.

Evde Kalmadılar, Denize Girdiler!

FERDİ YAVUZ- Koronavirüs salgını nedeniyle "Evde kal" uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar Akyaka’da denize girdi, spor ve yürüyüş yaptı. 

Yatağan Vefa Sosyal Destek Grubu Toplandı

FERDİ YAVUZ- Koranavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmaları sınırlandırıldı. Uygulamanın ardından Yatağan protokolü dün gece saat 22.30 toplantı yaptı. 

Koronavirüs 12 Can Aldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yaşlı hastalarımızdan 12’sini kaybettik. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var” dedi.

THY, 65 Yaş ve Üstü Yolcuları Kabul Etmeyecek

Türk Hava Yolları, saat 24.00'ten itibaren 65 yaş ve üzeri yolcuların uçaklara kabul edilmeyeceğini duyurdu.