Gündem

Gündem Haberleri

Kahvehaneler, Sinemalar, Kafeler Kapatılıyor !

Koronavirüs salgını nedeniyle tiyatro, kafe, sinema salonları ve kahvehaneler faaliyete kapatıldı

SON DAKİKA

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri konulu ek bir genelge daha gönderdi. Bugün saat 24.00 itibariyle tiyatro, sinema, konser salonu, nişan/düğün salonu ve spor merkezleri gibi faaliyetler geçici bir süreliğine durdurulacak.

SGK'dan Coronavirüs İle İlgili Büyük Hamle

Son günlerde kamuoyunu olumsuz yönde etkileyen korona virüs ile ilgili olarak vatandaşın işlem yoğunluğu yaşadığı kurumların arasında sayılan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) büyük atak yaparak, işlemlerin büyük bir bölümünün elektronik ortamda yapılmasını sağlayacak programları uygulamaya koydu.

Menteşe’de Korona Seferberliği

Menteşe Belediyesi bünyesindeki Atapark Kafe, Kültür Evleri, Çocuk Bilim Parkı, El Ele Butik ve Aşevi, Koronavirüs dolayısıyla geçici bir süreyle kapatıldı.

Gazete Zeybek’ten, BİK Muğla İl Müdürü Muharrem Mermertaş’a Ziyaret

Basın İlan Kurumu (BİK) Muğla İl Müdürü Muharrem Mermertaş, görevine başladı. Gazete Zeybek ekibi, BİK İl Müdürü Mermertaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Marmaris’te Çocuklarla Paten Etkinliği

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesindeki 19 Mayıs Gençlik Meydanı renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Yunan Adasında Mahsur Kalan Vatandaşlar Türkiye’ye Ulaştı

Bodrum’dan Yunan adalarına giderken korona virüsü nedeniyle feribot seferlerinin iptal edilmesi üzerine Yunanistan’ın Kos adasında mahsur kalan 14 Türk, bugün gönderilen feribotla Bodrum’a getirildi.

BİK İl Müdürü Mermertaş Göreve Başladı

Basın İlan Kurumu (BİK) Muğla İl Müdürü Muharrem Mermertaş, görevine başladı.

Kaytan 'Gazetecilik Suç Değildir'

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cem Kaytan, Sözcü Gazetesi Bodrum Muhabiri Yaşar Anter’in dün gözaltına alınıp, serbest bırakılmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Dubai Şeyhi’nin Yatına 2 Milyon 200 Bin Liralık Yakıt

Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim’in milyon dolarlık yüzen sarayı “Radiant”, Bodrum’a demir attı. 15 tanker yakıt alan ultra lüks yatın 2 milyon 200 bin lira ödediği öğrenildi.

Okullara Coronavirüs Tatili

Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin sağlığı için ülke genelindeki resmi/özel tüm okullarımız 16 Mart Pazartesi gününden başlayarak, 30 Mart Pazartesi gününe kadar 2 hafta süreyle tatil edildi. Muğla’da 786 okulda 153 bin 293 öğrenci ara tatil ve uzaktan eğitimden faydalanacak.

Köktener, İGD Başkanlığı'na Seçildi

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği ilk genel kurulunu yaptı. Dernek üyelerinin katılımı ile Menteşe Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurulda başkanlığa SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener seçildi.

Bodrum’da Kaçak Yapılarla Mücadele Devam Ediyor

Bodrum’da yaklaşık 8 aydır süren kaçak yapılarla mücadele devam ediyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın kaçak yapılaşmaya karşı başlattığı mücadele aralıksız sürdüğünü açıkladı.

Muğla'da Yaşlılar Haftası Etkinlikleri İptal Edildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli/Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaşılılara yönelik alınacak tedbirler Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı tarafından paylaşıldı.

Muğlalılar Çanakkale Kahramanlarını Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferinin 105. yılında 289 Muğlalı vatandaşı Çanakkale Şehitleri’ni ziyarete götürdü.

Koronavirüs Muğla’da Masaya Yatırıldı

Çin’de başlayıp kısa sürede tüm dünyaya yayılan salgın hastalık Yeni Tip Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan ve alınması gereken tedbirler hakkında Muğla’da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Koronavirüs Muğla’da Masaya Yatırıldı

Çin’de başlayıp kısa sürede tüm dünyaya yayılan salgın hastalık Yeni Tip Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan ve alınması gereken tedbirler hakkında Muğla’da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Koronavirüs Cami Cemaatini Etkilemedi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Tedbir Mümin’den, Takdir Allah'tan” başlıklı Cuma Hutbesi'nde, Koronavirüs'e karşı önlemler Muğla'da, cemaate aktarıldı.

Ortaca'da Zabıtadan Gıda Denetimi

Ortaca Belediyesi Zabıta ekiplerince, gıda ürünleri satışı yapan işletmelerde denetim gerçekleştirildi.