Gündem

Gündem Haberleri

Şifalı Otlar Ve Bitkiler Yok Satıyor

Korona virüsünün Türkiye’de de yayılmasıyla birlikte vatandaşlar metabolizmalarını güçlendirmek için aktarlara akın etti. Şifalı bitki ve otlardan alan vatandaşlar, korona virüsüne karşı metabolizmalarını güçlendiriyor.

Sokağa Çıkamayan Vatandaş Eve Gelen Din Görevlilerine Bağış Yaptı

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde evinden çıkamayan 80 yaşındaki Şükrü Kaya, İlçe Müftülüğü personeli yardımıyla "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına 500 lira destekte bulundu.

​Muğla’da 4 Ayda 33 Orman Yangını Meydana Geldi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadele ediliyor. 1 Ocak- 7 Nisan tarihleri arasında bölgede 33 adet orman yangını meydana geldi. 

Muğla’da Motosiklete 2 Kişi Binmek Yasaklandı

Muğla’da, korona virüs (Covid-19) salgınının yayılım hızını düşürmek için önlemlerini arttıran Muğla Pandemi Kurulu, motosikletlere 2 kişi binmeyi yasakladı. Yasak kararının ardından Fethiye’de yol kontrolüne çıkan trafik polisleri motosiklet sürücülerini uyardı.

Polise Çiçek Yerine Koruyucu Maske

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Marmaris İlçe Emniyet Müdürü’nü ziyaret eden Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, çiçek yerine koruyucu maske hediye etti.

Kullanılmış Maske ve Eldivenler Çevreyi Tehdit Ediyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) salgını sonrası bazı vatandaşların önlem olarak kullandığı eldiven ve maskeleri sokaklara attığı görüldü.

Vatandaştan Pankartlı Çağrı

Vatandaştan Pankartlı Evde Kal Çağrısı; “Eviniz Mezardan Güzeldir”

Aşkları ve Yuva Kurma Hayallerine Korona Virüsü Engel Olamadı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde turizmcilik yapan Hasan Şimşek (37) ve Meltem Fidan (28) hafta sonu planladıkları düğünleri Korona virüs yasaklarına denk gelince belediyede oda nikahı kıydı.

Demirel ‘Milli Egemenliğimizi Haykırmaya Davet Ediyorum”

FERDİ YAVUZ- Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel,  23 Nisan 2020 saat 21.00da Muğlalıları evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet etti.

İlçe Tarım Müdüründen Pazar Denetimi

Korona virüs (Covid - 19) ile mücadele kapsamında Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ve ekipleri sahada kapsamlı olarak denetimlerine devam ediyor. Bu kapsamda pazaryerini ziyaret eden Arslan pazarcı esnafını ve vatandaşları hem uyardı hem de bilgilendirdi

Milas BİLSEM'de Maske Ve Siperlik Üretiliyor

Milas Bilim ve Sanat Merkezi’nde de sağlık çalışanları için maske ve siperlik üretimine başlanıldı. Üretilen ürünlerin bir kısmı 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne ve Toplum Sağlığı Merkezine teslim edildi.

Tarımsal Girdilerde Kapıya Servis Dönemi Başladı

Çiftçilerin Korona virüs salgını sürecinde çok kritik bir üretim sezonuna girdiğini söyleyen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, MİZO-TAR aracılığı ile çiftçilerin kullandığı gübre, tohum, ilaç ve alet-makine gibi tüm girdi ürünlerini çiftçilerin kapısına servis yaptıklarını ve gübre hariç girdi ödemelerinde 3 aydan 6 aya kadar esnek ödeme imkanı sunduklarını duyurdu.

Mustafa Ercan ‘İşletmelerimizin Kira Desteğine İhtiyacı Var’

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, işyeri mülk sahiplerine, kiracı işletmelere destek çağrısını yineledi. 

Büyükşehir 5 Günde 12 Bin Maske Üretti

Ülke genelinde yayılmaya devam eden koronavirüse karşı önlemlerini arttıran Muğla Büyükşehir Belediyesi, market, pazar yerleri ve toplu ulaşıma araçları gibi insanların kalabalık olarak bulunduğu yerlerde maske kullanımının zorunlu hale getirilmesinin ardından maske üretimine başladı. Belediye ekiplerince ilk 5 günde 12 bin maske üretildi.

‘Ölüm Kavşağına’ Düzenleme Geldi

FERDİ YAVUZ- Milas-Bodrum Karayolu’nda bulunan Baharlı Kavşağı’na düzenleme yapıldı. Bugüne kadar çok sayıda ölümlü trafik kazasının meydana geldiği Baharlı Kavşağı’na, köprülü kavşak yapıldı.

Bodrum’a Turistler Değil Ördekler Akın Etti

Yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Bodrum’a bu sefer turist değil binlerce ördek akın etti. Kumbahçe sahili açıklarında görüntülenen ördek sürüsü denizin tadını doyasıya çıkardı.

Menteşe'de Gazeteler 2 Gün Dönüşümlü Olarak Çıkacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla, Muğla'nın Menteşe İlçesinde dönüşümlü olarak her gün 2 gazete yayınlanacak.

Başkan Gürün 'Muğla’da İlçeler Arası Giriş ve Çıkış Yasaklanmalı'

FERDİ YAVUZ- Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’da ilçeler arası giriş ve çıkışlarında yasaklanması gerektiğini söyledi. 

Büyükşehir’den Gıda ve Hijyen Paketi 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından koronavirüs nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yönelik “Gıda ve Hijyen Paketi” kampanyası başlatıldı.