Gündem

Gündem Haberleri

Saburhane’nin Görsel Belleği Canlandırılıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde eski kent dokusu içerisinde kalan, mübadele öncesi Rum halkının yoğunlukla yaşadığı Saburhane’nin görsel belleği canlandırılıyor.

Şehitler İçin Kortej Düzenlendi

İdlib'de hava saldırısı sonucu şehit düşen Mehmetçik için Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde yüzlerce vatandaşın katıldığı araç korteji düzenlendi.

MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Demir; “Devletimizin Yanındayız”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şube  Başkanı Kazım Demir, Mehmetçiğe yönelik her türlü saldırıda devletin yanında yer aldıklarını açıkladı.

Muğla’nın Yüksek Kesimlerine Kar Yağdı

Muğla’nın Menteşe, Kavaklıdere ve Seydikemer ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar küreme çalışması yaptı.

 Ülkü Ocakları Şehitler İçin Bayrak Yürüyüşü Düzenliyor

Muğla Ülkü Ocakları, İdlib’te Şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimiz için yarın bayrak yürüyüşü düzenleyecek.

Türkiye AB KİK Heyeti’nden İdlib Saldırısına İlişkin Ortak Açıklama

Memur-Sen'in de içerisinde bulunduğu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi, İdlib’te gerçekleştirilen hain saldırıda Mehmetçiklerimizin şehit olmasına ilişkin ortak bir açıklama yayınladı.

Bodrum Halkına ‘Bayrak Asın’ Çağrısı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İdlib’deki hain saldırıda şehit düşen askerlerimiz için Bodrum halkına ev ve işyerlerine Türk bayrağı asmaları çağrısı yaptı.

Yüreğimiz Yandı

Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin düzenlediği saldırı sonrası 33 askerimiz şehit oldu.  32 askerimiz de yaralı olarak Cilvegöz Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilerek Hatay'da ki hastanelerde tedavi altına alındı. 

İlkokul Öğrencilerinden Can Dostlara Hediye

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından TBMM’nin açılışı ve 23. Nisan’ın 100’üncü yılı için düzenlenen “100.yıl 100 etkinlik” kapsamında ilköğretim öğrencileri hayvanlara mama kabı yaparak can dostlarına destek oldu.

Menteşe 500 Sosyal Konut Kura Çekimi Yapıldı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek olan Sosyal Konut Projesi'nde, Menteşe’de yapılacak olan 500 Sosyal Konut’un ilk kura çekilişi, Menteşe Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Temizlik Öncesi İdlib Şehitleri Anıldı

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlatılan deniz dibi temizlik etkinliği Yalıkavak Mahallesi Küdür Mevkiinde devam etti. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Ahmet Aras ve beraberindekiler dalıştan önce büyük Türk Bayrağı açarak İdlib şehitlerini andı.

Nüfusta 3’ü Bir Yerde Dönemi

MERNİS Projesi kapsamında uygulamaya konulan 3’ ü bir yerde uygulaması ile vatandaşlar, tek bir yerden TC Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi yenileme işlemi için müracaatta bulanabilecekler.

Büyükşehir’den ‘Zeytin Budama Teknikleri’ Konulu Eğitim

Muğla Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar personeline yönelik “Zeytin Budama Teknikleri” konulu eğitim programı düzenlendi. 

Karabağlar Yaylasına UNDP Destekli Proje

Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından 114 bin liralık hibe destek ile yaylada yeni bir proje uygulamasına başlıyor.

Büyükşehir Muhtarlar Masası ile Muhtarların Yanında

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası’na bugüne kadar muhtarlardan 47 bin 854 talep geldi ve bu taleplerde yüzde 95 çözüme kavuşturuldu.

Lodosun keyfini sadece onlar çıkarıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan rüzgar sörfçüleri, hızı saatte 40 kilometreye kadar ulaşan lodosta yine sörf yaptılar.