Gündem

Gündem Haberleri

Kayacık, 'Kızılay'a Yardım Yapmayın' Paylaşımlarını Eleştirdi

Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, basın ile bir araya geldiği toplantıda Elazığ depreminin ardından Kızılay ile ilgili yaşanan tartışmalara cevap verdi.

Muğla'nın Dış Ticaret İstatistikleri Yayımlandı

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı, Aralık ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre, Muğla'da ihracat yüzde 6,4, ithalat ise yüzde 3,6 arttı.

Kadınlara Kıl Keçisi Desteklemesi Meyvesini Veriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen ve hayvan yetiştiriciliğine istekli kadın üreticilere destek olmak için başlattığı Kıl Keçisi projesi kapsamında Kıl Keçileri ilk yavrularını doğurmaya başladı.  

2020 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İl geneli yatırımların değerlendirildiği 2020 yılı 1’inci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında yapıldı.

Muğla’da Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başlayacak olması nedeniyle okul ve çevresinde alınacak önlemlerin yanı sıra ilk yarısının değerlendirildiği Okul Güveliği Toplantısı Muğla Valisi Esengül Civelek, başkanlığında gerçekleştirildi.

24. EMITT Fuarı Kapılarını Açtı

Dünyanın en büyük 4 turizm fuarı arasında yer alan EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 24. kez kapılarını açtı.

Bodrum’da 13 Koyda Deniz Dibi Temizliği Yapılacak

Bodrum Belediyesi’nin “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlattığı deniz dibi temizlik çalışmaları Şubat ayının ilk haftasında başlıyor.

Bodrum’da Kadın Buluşması

Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şefliği, kadınların her alanda eşit temsili ve toplumda ayrımcılığın son bulması için yaptığı çalışmalar kapsamında, geniş katılımlı bir toplantı düzenliyor.

Muğla’nın Yardım Tırları Elazığ’a Ulaştı

Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum, Milas, Menteşe, Datça ve Fethiye Belediyelerinde toplanan 9 TIR yardım malzemelerini Elazığ’a ulaştırdı.

Muğla'da Araç Sayısı Yüzde 2,7 Oranında Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Aralık ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da toplam araç sayısı 506 Bin 829’a ulaştı.

CHP Gençlik Kolları'nda Seçim Heyecanı

Olağan kurultay takvimine göre yol alan Muğla CHP'de süreç Gençlik Kolları Seçimleri ile devam ediyor.

Marmaris Kaymakamından 'Deprem' Açıklaması

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Akdeniz açıklarında meydana gelen depremler ile ilgili bilgi verdi.

Kaymakam Yıldız Muhtarlar Federasyonunu Ziyaret Etti

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay ve federasyon yöneticilerini ziyaret etti.

Peugeot 2008 Göz Kamaştırdı

Tasarımı ve teknolojisiyle iddialı yeni Peugeot 2008 modeli, Muğla-Aydın Karayolu Salihpaşalar mevkiindeki Peugeot Turgut Showroom’da gerçekleştirilen lansmanda tanıtıldı.

Muğla Odaları ve Borsa Elazığ ve Malatya’nın Yanında

Muğla Elazığ ve Malatya bölgesindeki depremzedeler için tek yürek oldu; yardım malzemelerini taşıyan kamyon yola çıktı.

Menteşe 'de Başarılı Polisler Ödüllendirildi

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 3 Polis Memuru ile 1 Çarşı ve Mahalle Bekçisini görevlerinde göstermiş oldukları üstün başarı ve gayretlerinden dolayı ödüllendirdi.

Ortaca’dan Malatya ve Elazığ’a Yardım Tırı Yola Çıktı

Ortaca Belediyesi’nin depremden etkilenen Elazığ ve Malatya için başlattığı insani yardım kampanyası Ortaca halkını seferber etti.

Şampiyon Güvercinlerin Sahiplerine Kupa

Muğla Posta Güvercini Sevenler Derneği tarafından ilki gerçekleştirilen ve 5 etaptan oluşan 2019 yılı yarışlarında şampiyon olan güvercinlerin sahiplerine kupaları verildi.