Gündem

Gündem Haberleri

CHP’li Başkanlar Adana’da Toplanıyor

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları 7 Şubat’ta Adana’da toplanıyor.

AK PARTİ ve CHP İL BAŞKANLARININ “FETİH” DÜELLOSU DEVAM EDİYOR

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu arasındaki “Fetih” düellosu devam ediyor.

Mete'den Gazete Zeybek'e Ziyaret

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, İl Yönetim Kurulu üyeleri Mertcan Güngör ve Mehmet Tan ile Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal, önceki gün Seda Köktener'in sahibi olduğu SED Medya'nın Menteşe'deki gazetesi Zeybek'i ziyaret etti.

Büyükşehir’in Kar Mesaisi Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Menteşe ve Kavaklıdere ilçelerinde geceden başlayarak kar yağışından etkilenen bölgelerde ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin İlk Akıllı Şehircilik Mobil Uygulaması Muğlakent Projesinin Sunumu Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin GEKA desteği ile hayata geçirdiği MuğlaKent Projesi’nin sunumu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine meclis salonunda yapıldı. 

Menteşe Emniyetinin Mutlu Günü

Menteşe Emniyet Müdürlüğü 'nde görevli komiser Yardımcısı Cavit Şentürk ve Polis Memuru Hilal Yalçın 'ın nikah şahitliğini İlçe Menteşe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz yaparken, çalışma arkadaşları genç çifti bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.

Menteşe'de Kadınlara KADES Uygulaması Anlatıldı

Şiddete maruz kalan ya da şiddet görme ihtimali olan kadın ve çocukların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) programı kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Menteşe'de tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Kaymakamdan Pazar Esnafına Ziyaret

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız Menteşe İlçesinde kurulan ve bölgenin en büyük pazarlarından olan perşembe pazarına giderek pazarcı esnafını ziyaret etti.

10 Bin Hanenin Su Sorunu Çözüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesi Gümüşlük ve Koyunbaba Mahallelerinin 80 bin metre uzunluğundaki yeni içme ve kullanma suyu sistemi devreye girdi.

Bodrum’da Kadın Buluşmasına Yoğun Katılım

Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şefliği, kadınların her alanda eşit temsili ve toplumda ayrımcılığın son bulması için yaptığı çalışmalar kapsamında, Bodrum’da geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

Fırtına Tekneyi Karaya Sürükledi

Bodrum’da etkili olan fırtına günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Bir teknenin karaya sürüklendiği fırtına nedeniyle feribot seferleri de iptal edildi.

Menteşe'de Fırtına ve Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi

Muğla'nın Menteşe İlçesinde gün boyu etkili olan fırtına ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Marmaris Belediyesinden iki tahsis

Marmaris Belediye Meclisi, Halk Kütüphanesi’ne bir dersliği, Kısa Mola tesisi yapması için de Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne de engelli kafeyi 10 yıllığına tahsis etti.

Bodrum CHP’den İl Başkanı Mete’ye Cevap

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, AKP İl Başkanı Kadem Mete’nin partisinin Bodrum İlçe Başkanlığı devir teslim töreninde Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul fethine atıfta bulunarak “Bodrum’u da, Muğla’yı da alacağız” sözlerine yanıt verdi.

Saylak, Hibe Desteği Almaya Hak Kazanan Yatırımcılarla Görüştü

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce, “Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi” programı çerçevesinde Kırsal Kalkınma Destekleri 13'üncü Etap sonuçları belli oldu.

Şampiyon Tekvandocular Töre’yi Ziyaret Etti

Türkiye Tekvando Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Uğur Göktaş başkanlığında antrenörler ve şampiyon sporcular, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’yi makamında ziyaret etti. 

Fethiye’ye Müjdeler Verdi. Milletvekili Gökcan, “Karaot Plajını Belediyeye Veriyoruz”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, FRT Televizyonunda konuk olduğu Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında milletvekili olduktan sonra geçen 1,5 yıllık dönemde Fethiye, Seydikemer ilçeleri ile Muğla ve ilçelerine yapılan yatırımları anlattı.

CHP'de Tek Adaylı Seçim

Muğla CHP’de 8 Şubat 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilecek 37'nci Olağan il kongresi öncesinde 3 milletvekili, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve 13 ilçe başkanının katıldığı toplantıda 'İlke' kararı alınarak mevcut İl Başkanı Adem Zeybekoğlu üzerinde anlaşıldığı öğrenildi.

Muğla'nın Nüfusu 983 Bin 142 Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarını yayımladı. Geçen yıl 967 bin 487 olan nüfus  15 bin 655 artarak 983 bin 142 oldu.