Gündem

Gündem Haberleri

‘Tarlanıza Geliyoruz’ Projesi İle Üreticiler Yerinde Bilgilendiriliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin verimli topraklarında üretmesi, toprağını değil ürünün satması amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında üreticileri yerinde bilgilendirmeye devam ediyor. 

Büyükşehir Ailelerin Mutluluklarına Ortak Oluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin anne karnında ve doğumdan sonra 24 aylık süreçteki bebeklerin sağlıklı beslenmeleri, sağlıklı büyüme ve gelişimlerinin sağlanması için 2017 yılının Ekim ayında başlatılan ‘Hoş Geldin Bebek Yaşama Sırası Sende’ projesi tüm hızıyla devam ediyor. 

GEKA 125. Yönetim Kurulu Toplantısı Denizli’de Yapıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 125’inci Yönetim Kurulu toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi.

Yatlar Bakım İçin Karada

Yaz aylarında binlerce turist taşıyan yatlar, tekneler ve guletler kış bakımı için Ege kıyılarındaki farklı tersanelerde karaya çekildi.

Bodrumlu Neyzen Tevfik Memleketinde Anıldı

Şair ve ney ustası Neyzen Tevfik (Kolaylı) ölümünün 67. yıl dönümü sebebiyle doğum yeri olan Bodrum’da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Bodrum’da Alım Garantili Üretim İçin İlk Adım Atıldı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından başlatılan “Tarımsal Kalkınma” hamlesi üretici kooperatifleriyle gelişiyor.

MUTSO Meclisi Sonrası Üye Eğitimine Yoğun İlgi

Aylık olağan toplantısını gerçekleştiren MUTSO Meclisi, sonrasında Dr. Cengiz Tavukçuoğlu ‘Müşteri Merkezli Yenilik Yönetimi’ eğitimine katılım sağladı. Yoğun katılımın olduğu eğitim oldukça ilgi gördü. 

Vali Civelek Datça’da İncelemelerde Bulundu

Bir dizi toplantılara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Datça ilçesine giden Muğla Valisi Esengül Civelek, yapımı tamamlanan Sahil Güvenlik Hizmet binasında incelemelerde bulundu. 

Vali Civelek, Datça’da Muhtarlarla Toplantıda Bir Araya Geldi

Her ay düzenli olarak mahalle muhtarlarının talep ve ihtiyaçlarını görüşmek ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere toplantılar gerçekleştirilen Muğla Valisi Esengül Civelek bu kapsamda Datça’da mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Marmaris EMİTT’E Hazır

Bu yıl 24. kez yapılacak olan EMİTT’te Marmaris yeni kurumsal kimliğiyle yer alacak. 112 metrekarelik stantta Marmaris Belediyesi, meslek odaları, turizm işletmeleri bir arada yer alacak.

Muğla’nın Depremselliği Masaya Yatırılacak

Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Osman Gürün, önümüzdeki günlerde Muğla’nın deprem riskini masaya yatırmak için sempozyum düzenleyeceklerini ve sonuçlarını halk ile paylaşacaklarını açıkladı.

Yemek Hizmeti Veren Esnaf Uyarıldı

Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, yemek hizmeti veren esnafa zorunlu hale gelen alerjen bilgisinin sunulması hakkında uyarıda bulundu.

CHP’de Berrin Naz Güven Tazeledi

CHP Kadın Kolları, olağan genel kurulunda mevcut başkan Berrin Naz güven tazeledi. Tek liste ile gidilen seçim öncesi yapılan konuşmalarda kadın hakları ve kadın dayanışmasının önemi vurgulandı.

Genel Başkanlığa Birol Gök Seçildi

Türk-İş'e bağlı Türkiye Orman İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Yüksel ile Genel Sekreter Enver Yavuz'un istifasıyla boşalan görevlere yeni atamalar yapıldı.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde Geri Sayım

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün yakında hizmete girecek Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Muğla’dan Elazığ’a 9 Tır yardım

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından Muğla genelinde toplanan 9 tır yardım Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından Elazığ'a uğurlandı.

Kitap Sayfalarından Oluşan Gelinlik Satıldı, Geliri Elazığ'a Bağışlandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, ‘Çocuklar gelinlik giymesin, okula gitsin’ projesi kapsamında kitap sayfalarından tasarlanan gelinliği, açık arttırmayla sanatçı Hatice 15 Bin TL’ye aldı. Elde edilen gelir AFAD aracılığı ile Elazığ’daki depremzedelere bağışlandı.