Gündem

Gündem Haberleri

Eğitim Sen’den 25. Mücadele Yılı Açıklaması

Eğitim Sen Muğla Şubesi sendika kuruluşunun 25. yılına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Eğitim ve bilim emekçilerinin gür sesi, kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitimin Türkiye’deki tek temsilcisi Eğitim Sen olarak 25. mücadele yılının kutlandığı ifade edilen açıklamada “Eğitim Sen olarak, ülkedeki tüm eğitim ve bilim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olarak, her türlü baskı, karalama ve yıpratma kampanyalarına rağmen, kararlı ve mücadeleci kimliğimizden ödün vermeden 25 yılı geride bırakmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz....

Kazakoğlu OİP Şube Müdürü oldu

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde Orman İdaresi ve Planlama (OİP) Şube Müdürü olarak atanan Tayfur Kazakoğlu göreve başladı.

Egenin Şampiyon Develeri Selimiye’de Buluşacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Milas Belediyesi himayesinde Selimiye Deveciler Derneği organizasyonunda Ege’nin adından söz ettiren güreşlerinden olan 12. Selimiye Deve Güreşleri halka ücretsiz olarak Selimiye’de bu hafta sonu gerçekleşecek.

ADD Marmaris Mumcu’yu Anacak

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Marmaris şubesi gazeteci-Yazar Uğur Mumcu için bir dizi anma programı düzenlenecek.

‘Kendini Keşfet’ Projesi Bodrum’da

Sabancı Üniversitesi öncülüğünde diğer üniversitelerden de öğrencilerin katılımıyla ilk ve ortaokul öğrencileri için düzenlenen “Kendini Keşfet” projesi, bu sömestr Bodrum’da!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarına Hazırlıklar Tamam

Bu yıl 5 / 8 Mart tarihleri arasında Milas’ta yapılacak Güney Ege 11. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için hazırlıklar tamamlandı.

Ekoloji Birliği Muğla’da Toplanıyor

Muğla’daki Ege Bölge Toplantısına bahar aylarında Ekoloji Birliği ile birlikte “enerji ve maden çalıştay”ı yapacak olan Ekoloji Kolektifi de katılacak.

Başkan Tokat Yatağan'da Ziyaretlerde Bulundu

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Yatağan CHP İlçe Başkanlığı ve Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanlıklarını ziyaret etti.

Başkan Ateş’den Başkan Gümüş’e Teşekkür

Ege Bölgesi Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü makamında ziyaret ederek, Muğlaspor Malatya Yeşilyurt Belediyespor karşılaşması sırasındaki ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. 

Milas’a Bir Festival Daha

Yıllardır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Evlilik Fuarı ve Yapı, Dekorasyon Fuarı gibi çok başarılı fuar organizasyonlarıyla ses getiren Milas’ta ilk kez bir uluslararası Giyim, Aksesuar, Güzellik, Kozmetik ve Kişisel Bakım Festivali düzenleniyor.

Marmaris Belediyesi Kedileri ‘Ev’lendirdi

Marmaris Belediyesi, sokak kedilerinin üşümemesi için eski araç lastiklerinden kedi evi yaparak ilçenin çeşitli noktalarına konuşlandırdı.

Decoyap Kapılarını Açtı

İnşaat sektörünün en kapsamlı buluşması olarak bilinen Bodrum Dekorasyon Tadilat ve İnşaat Malzemeleri Fuarı ‘Decoyap Bodrum’ renkli görüntülerle açıldı.

Bodrum’da Yelken Eğitimleri Devam Ediyor

Son yıllarda, denizciliğe artan ilgi yelken eğitimlerine de yansıdı. Yelkencilik ve yelken sporunu öğrenmek isteyenler için düzenlenen eğitimler yoğun ilgi görmeye başladı.

Şehitler Ruhuna Pazar Esnafına Çorba İkramı

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualar ile yâd etmek adına pazar esnafına sıcak çorba ikramında bulundu.

Muğla 2019 Turizmini Yüzde 16 Artışla Kapattı

Antalya ve İstanbul’dan sonra en fazla yabancı turist ağırlayan Muğla, 2019 yılını bir önceki yıla göre yüzde 16 artış ile kapattı.

Bodrum AK Parti İlçe Başkanlığına Sürpriz Aday

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığına sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan Necati Yavuz, yarışta ben de varım dedi.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’nden Ziyaretler

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yöneticileri, Milas’ta yakın zaman içerisinde göreve başlayan kurum yöneticilerini ve Milas Kaymakamı Eren Arslan’ı ziyaret etti.

CHP’de Kadın Kolları Yarışı Hızlandı

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanlığı için 1 şubat yapılacak seçim öncesinde evli ve iki çocuk annesi 49 yaşındaki turizmci Umut Anıl Özdoğan basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Kadın Kolları Başkanı Semahat Berber, adaylığını bir gün önce açıklayan Yüsri Miskioğlu oğlu ile yaklaşık 100 kadın katıldı.

Yunan Balıkçının Hevesi Kursağında Kaldı

1996 yılında başlayan Kardak krizinin yıl dönümü yaklaşırken Yunanistan’ın İstanköy (Kos) , Kilimli (Kalimnos) ve Leros adasından gelerek önce Kardak kayalıklarına ağ atıp ardından Türk sularına girmeye çalışan Yunanlı balıkçılara Çavuş adası  ile Çatal ada arasında devriye gezen Türk sahil güvenlik botları engel oldu.