Genel

Genel Haberleri

İş dünyasının yaralarının sarılması için ilk adım MUTSO’dan

Yangın afetinden etkilenen üyelerin ve iş dünyasının yaralarının sarılması için harekete geçen ilk kurum MUTSO oldu. MUTSO Heyeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşerek, yangın afeti sonrasında üyelerin yaşadıkları sorunları ve talepleri aktardı.

Ak Parti Muğla Milletvekili Gökcan, Başkan Otgöz’den Bilgi Aldı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Seydikemer’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş’ten bölgede yaşanılan yangın sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Afet bölgesi ilan edilen Seydikemer’de yangından sonra yaraların sarılacağını kaydeden Vekil Gökcan, evleri yanan vatandaşlar için inşaatların 1 ay içinde başlayacağını duyurdu.

Başkan Çoban, “Esnafı hiç bu kadar çaresiz görmedik”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden İyi Parti Fethiye İlçe Yönetimi, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soydemir ile bir araya gelerek Muğla ve çevre illerde etkili olan orman yangınlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Yangınlardan Fethiye turizminin de olumsuz etkilediğini ve esnafın zor durumda olduğunu belirten İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “Esnafı hiç bu kadar çaresiz görmedik, hissetmedik. Her gittiğimiz yerde bir yakarış var ve bizim insanımız Türk insanı duygularını çok fazla ifade edemez, param yok diyemez. Daha önce ki personel olarak 10 kişi çalıştığı yer 3-5 kişi ile dönmeye çalışıyor” dedi.

AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, STK’ları ziyaret etti

Muğla AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na (FTSO) ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasına geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, Oda yönetimlerinin yangın felaketinin yaralarının sarılmasıyla ilgili taleplerini aldı.

Gökcan, “Fethiye vatandaşı gerçekten Beşkazalılığını gösterdi”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Muğla’nın ilçelerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınmasının ardından yangın bölgelerinde incelemeler yaparak bölge halkına geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatını ziyaret eden ve çıkan orman yangınlarının küçümsenecek boyutta olmadığını belirten AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Bu daha önceden bizim görmüş olduğumuz yangınlardan farklıydı. Buna normal yangın gözüyle bakmak çok küçümsemek olur. Bu bir afetti yani bir ilde aynı anda bu kadar farklı ilçeler de yangın çıkması açıkçası hepimizi hem yordu, hem üzdü hem de korkuttu” şeklinde konuştu.

Yol Çalışmaları Kafaca’da Devam Ediyor

Menteşe Belediyesi ilçenin her noktasının daha güvenli ve modern yollara sahip olması için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda belediye ekipleri tarafından Kafaca Mahallesi’nde beton yol kaplama çalışması yapılıyor.

İYİ Parti Fethiye İlçe Yönetimi FTSO’yu Ziyaret Etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden İyi Parti Fethiye İlçe Yönetimi, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelerek Muğla ve çevre illerde etkili olan orman yangınlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Yangınlardan Fethiye turizminin de olumsuz etkilediğini belirten Başkan Çıralı, Dalaman Havalimanı’na inen uçak sayısının azaldığına dikkat çekerek, birçok rezervasyonun iptal edildiğini söyledi.

Muğla'da ağaç katliamı

Muğla'da adeta cehennemi yaşatan orman yangınlarıyla mücadelede devlet ve millet tek yürek oldu. Ancak Menteşe Belediyesi tarafından yol genişletme çalışması için boyları 10 metreyi geçen çam ağaçları kökünden kesildi. Bu katliama halk, “Bu vahşet ne için, biz yol değil ağaç istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler. Ayrıca yine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, ağaçların kesilmemesi ve başka bir alana taşınması amacıyla alınan ‘Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi’ ise sadece sözde kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin iş makinesi garajında bekleyen dönerli tip ağaç sökme dikme makinesinin güncel piyasa fiyatı ise yaklaşık 1 milyon Lira.

Bakan Kurum’un Söz Verdiği Traktör Teslim Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaraları hızla saracağız talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Seydikemer’in Arifler Mahallesinde çıkan ve birçok mahalleye yayılan orman yangınına müdahale ederken traktörü devrilerek yaralanan çiftçi Süleyman Yıldırım’a verdiği sözü tuttu. Yıldırım’a traktörü Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz teslim etti.

Minik Eslem'den Yangınzedelere Yardım

Seydikemer'deki orman yangınlarında evlerini, araçlarını ve hayvanlarını kaybeden vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediyor. Türkiye'nin birçok yerinden gelen yardımlar afetzedelere ulaştırılırken 5 yaşındaki Eslem Gürbüz'den de duygulandıran yardım geldi. Yangınzedeler için oyuncak ve kitaptan oluşan yardım paketi hazırlayan minik Eslem bir de duygulandıran mektup yazarak vatandaşların gönül tellerini titretti.

Karaca, "Gün siyaset değil, birlik beraberlik günüdür"

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, orman yangınlarında birlik ve beraberlik örneği gösteren, anında müdahale ve destekleriyle büyük alkış toplayan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye Grup Amirliği ve yangına araçlarıyla destek veren Urantaş İnşaat, Yiğit Beton, Balcı Beton, Sarıkaya Beton şirketlerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Yangınlarda emek veren vatandaşlara da teşekkür ederek konuşmasına başlayan Karaca, “Bugünler siyaset günleri değil, birlik ve beraberlik günleridir” dedi.

Fethiye Turizm Konseyi toplantısına İl Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısına Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl katıldı. Muğla genelinde etkili olan orman yangınlarının etkilerinin ele alındığı toplantıda ayrıca Türkiye’nin halen kırmızı listede olduğu İngiltere pazarı için yapılabilecekler görüşüldü.

Yarımadada gereken tüm önlemler alındı

Muğla’nın birçok ilçesinde meydana gelen orman yangınları nedeni ile Fethiye’nin plajlarının bulunduğu yarımada da önlemler en üst düzeyde. Gece gündüz bölgede tutulan nöbetlerin yanı sıra yol kenarlarına bırakılan 50 litrelik su bidonları ve her gün çevrede yapılan çevre temizliği ile de her hangi bir olası yangına karşı yarımada işletmecileri önlemlerini aldı.

FTSO’nun ‘Covid-19 Tedbirleri ve Hijyen Uygulamaları Eğitimi’ne 66 kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından konaklama ve yeme-içme sektörüne yönelik düzenlenen ‘Covid-19 Tedbirleri ve Hijyen Uygulamaları Eğitimi’ne 66 kişi katıldı. Eğitime katılan sektör temsilcilerinin pandemi sürecinde uyulması gereken kurallara ilişkin detaylı bilgiler aldığını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 66 katılımcı ile birlikte pandemi sürecinde eğitim verilen Oda üyesi ve çalışan sayısının bin 44 kişiye çıktığını kaydetti.

Muğla’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtları, görevlilerin evi oldu

Muğla’da 12 gündür farklı bölgelerde çıkan yangınlara müdahale için yurtiçinden ve yurtdışından gelen ekipler, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yurtlarda misafir ediliyor.

Bakan Karaismailoğlu, AK Parti Fethiye teşkilatını ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülkemizin bir çok noktasında çıkan orman yangınlarının Dünya tarihine geçebilecek nitelikte olduğunu belirterek, ”Bu yangınların söndürülmesi için devletimiz ve milletimiz topyekün mücadele etmiştir” dedi.

Ay, “Yangınlar turizmi sekteye uğrattı”

Muğla ve ilçelerinde yaşanan orman yangınları nedeni ile turizmde de düşüş yaşandı. Ağustos ayında turizmin yüzde 50 düştüğünü belirten Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Yangınlardan dolayı turizmde düşüş var ve bizler açısından çok önemli ama buna paralel olarak da yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir rezervasyon kaybımız var. Burada otelcilerimiz çok güzel şekilde, çok güzel fiyatlar vererek tekrar müşterilerinin iptallerine yönelmesini engellemeye çalışıyorlar ve buna da devam edeceğiz zaten” dedi.

Sağır, ‘’Sosyal Güvenlik Kurumumuz'da Seydikemer İlçemizde ’Mücbir sebep hali ‘ İlan etti’’

Sosyal Güvenlik Kurumu Seydikemer ilçesinde "mücbir sebep hali" ilan etti. Bu müjdeli haberi Seydikemer Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır verdi.

Fethiyeli genç tenisçinin başarıları

Tenis sporuna gönül veren Fethiyeli genç tenisçi Hasan Başaran Şimşek, Türkiye Tenis Federasyonu’nun Aydın’da düzenlediği Büyükler Yaz Kupası Türkiye serisinde teklerde finale çıkmayı başardı.