Genel

Genel Haberleri

Tüm veteriner hekimleri müdahaleye hazır

Muğla’nın birçok ilçesinde meydana gelen yangınlardan etkilenen hayvanlar için İl müdürlüğü tarım ve orman bakanlığı veteriner hekimleri ve personelleri, gerekli özel klinikler, Muğla veteriner hekimler odası tam koordine bir şekilde seferber oldular. Bölgede ki meydana gelen yangınlar da ormanda hayatlarını sürdüren hayvanların da can kaybı yaşadığını belirten veteriner hekim Osman Aydın Kara, “can demek sadece insanlar demek değil, hayvanlarında bir canı var ve o kadar zor durumdalar ki yangının ortasında kalmış durumdalar biz elimizden geleni yapmak için buradayız” dedi.

Seydikemer'deki yangında can pazarı

Seydikemer'in Arifler Mahallesinde başlayıp birçok mahallenin etkilendiği yangın yerinde adeta can pazarı yaşandı.

Ölüdeniz'de 'bidonlu' önlem alındı

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesinde olası orman yangınlarına karşı yol kenarına su dolu bidonlar konuldu.

Çoban, “Bu ormanlar bizim”

Muğla’nın İlçelerinde meydana gelen yangınlar İlçe başkanlarını da alarma geçirdi. Fethiye Ovacık-Hisarönü bölgesinde meydana gelen yangın ihbarının üzerine olay yerine giden İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban ve yönetimi ekiplere yardım etti. 

Köktener, “Sözlü şiddet ve tehdit edilmeyi kabul etmiyoruz”

Muğla bölgesinde meydana gelen yangınlarda halkı bilgilendirmek için basın çalışanları canla başla görevini yerine getirdi.

Doğu, “Burası rast gele yol üzeri bir yer değil”

Fethiye’nin Ovacık-Hisarönü bölgesinde kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları var incelemeler devam ediyor. Sabah saatlerine kadar bölgede olduklarını sağlanmış olan birlik ve beraberlik için teşekkür eden CHP’li Genç Siyasetçi Turhan Doğu, “Bizde arkadaşlarımız ile beraber sabah saatlerine kadar buradaydık. Tüm Fethiye halkı ve kendini Fethiyeli hisseden herkes Anadolu toprağının gerçek mayasında olan birlik beraberlik duygusu ile kadını, erkeği ve yaslısı buraya geldi” dedi.

Manavgat’a, Fethiye’den destek büyüyor

Antalya’nın Manavgat İlçesinde meydana gelen yangın nedeni ile bölgede birçok zor durumda kaldı. Çevre il ve ilçeler dışında Fethiye’de yardım kampanyaları başlatıldı.

"Gün birlik günüdür" dediler

Antalya'nın Manavgat İlçesinde meydana gelen yangın nedeni ile bölgeye yardım yağdı. AK Parti Seydimeker Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker ve yönetimi Manavgat için kolları sıvadı.

Seydikemer'den Fethiye'ye destek

Fethiye'de çıkan orman yangını Seydikemer'i de teyakkuza geçirdi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ün talimatıyla Fethiye'deki yangın söndürme çalışmalarına 1 paletli, 1 sulama aracı ve 1 lastikli kepçe ile destek verildi.

Muğla’nın İçme Suyu Analizleri Temiz Çıktı

Sosyal medyada özellikle Fethiye ile Köyceğiz İlçelerindeki içme sularına sabotaj düzenlendiği iddialarına karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi laboratuvarlarında yapılan su analizleri sonucunda içme suyunda herhangi bir sorun olmadığı raporlandı.

Kılıçdaroğlu, Marmaris'te

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Manavgat'taki meydana gelen yangın bölgesi incelemelerinin ardından Muğla'da meydana gelen yangınları yerinde incelemek için Marmaris'e geldi.

Köyceğiz orman yangını devam ediyor

Köyceğiz'de ormanlık alanda dün başlayan orman yangını devam ediyor. Yangına dün karadan ve havadan yapılan müdahale bugün karadan devam ediyor. Yangın bölgesinde bulunan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, " Benim anladığım kadarıyla bunu kendi imkanlarımızla çözmemiz mümkün değil. Yurt dışından destek alınması lazım. Nasıl ki zor günlerinde biz ülke olarak yardım ettik diye söylüyorsak şuanda Türkiye olarak bizim desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Fethiyeli vatandaşlar Marmaris için seferber oldu

Marmaris Armutalan’da başlayan ve birçok noktaya yayılan yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Yangın bölgesine Muğla’nın birçok ilçesinden destek gelirken, Fethiyeli vatandaşlarda seferber oldu.

Başkan Otgöz, evleri yanan ailelerinin acısını paylaştı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Bekçiler Mahallesi’nde çıkan yangında evleri yanan aileleri ziyaret ederek acılarını paylaştı.

Binali Yıldırım, Marmaris ilçesine geldi

Binali Yıldırım, Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan yangın yönetim merkezini ziyaret etti.

20 bin maske dağıtımı gerçekleştirilecek

Fethiye ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından vaka sayılarının artması nedeni ile Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde maske dağıtımı gerçekleştirdi. Covid-19 nedeni ile maskeler dağıtılıp vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı.

Çıralı, 'Ormanlar ülkemizin akciğeri konumunda'

Ülke genelinde ve Muğla’da meydana gelen yangınlara yönelik bir açıklamada Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’dan geldi. Bölgede olası bir yangına karşı tutulan nöbetlere ara vermeden devam edeceklerini belirten Başkan Çıralı, “Dün akşam saatlerinden itibaren bizde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak duyurular yaptık. Vatandaşlarımızı ve üyelerimizi ormanlarımızı izlemeye, şüpheli durumları acil çağrı merkezleri ve bize bildirmeye çağırdık. Bölgemizi yangınlardan korumak için nöbetimize ara vermeyeceğiz” dedi.

Ortaca'dan, Köyceğiz'e destek

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde meydana gelen ve hala söndürme çalışmalarının devam ettiği yangın bölgesine Ortaca belediyesinde destek geldi. Tüm belediye araçları ve personel ile destek verdiklerini belirten Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Köyceğiz’de dün başlayan ve hala kontrol altına alınamayan orman yangınına lojistik destek için belediyemiz araçları ve personelimiz Köyceğiz’deki yangın alanına gönderildi” dedi.

Konaklama ve yeme-içme, ulaşımda KDV indirimi 2 ay uzadı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, üyeleri adına ısrarla talep ettiği bir düzenleme daha gerçekleşti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Salgın nedeniyle alınan tedbirlerden ve kapanmadan olumsuz etkilenen sektörlerimizin desteklenmesi amacıyla konaklama, yeme-içme, ulaşım başta olmak üzere hizmet sektörlerinde 1 yıldır uygulanan KDV oranı indirimlerinin uzatılmasına ilişkin talebimiz karşılık buldu. KDV indirim süresi 2 ay daha uzatıldı. Üyelerimize, bölgemize ve iş dünyamıza hayırlı olsun." dedi.