Genel

Genel Haberleri

Ünlü oyuncu Furkan Kızılay yangın bölgesine koştu

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde meydana gelen yangında üçüncü gün yaşanıyor. 3 gün önce tatil İçin Fethiye’ye gelen Furkan Kızılay Seydikemer’deki yangını duyunca tatili yarıda bırakıp yangın bölgesine koştu.

Şahan Gökbar’ın evi de tahliye edildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 7 gündür devam eden orman yangınında alevler, komedyen Şahan Gökbakar'ın evinin de bulunduğu Turgut ile Selimiye mahalleri arasındaki Delikliyol mevkisine ulaştı. Burada, Gökbar’ın evide dahil olmak üzere, alevlerin tehdit ettiği 3 ev ve 1 restoran tedbir amacıyla tahliye edildi.

CHP Fethiye İlçe Örgütü yangın ekiplerini unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü tarafından yangın soğutma çalışmalarına devam eden ekipler unutulmadı. İlçe Örgütü tarafından ekiplerin yiyecek ve içecekleri temin edildi.

AK Parti’den nöbet tutan vatandaşlara ziyaret

Seydikemer ilçesinde yangın devam ederken, başka bir orman yangınına karşı Karaçulha, İncirköy, Üzümlü, Nif-Arpacık mahallelerinde muhtarlar ve vatandaşlar nöbet tutmaya devam etti. Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve yönetimi olası bir duruma karşı hazır bekleyen vatandaşları ziyaret ederek, birlikte nöbet tuttular.

Kavaklıdere’deki yangında tahliyeler devam ediyor

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde dün başlayan ve devam eden orman yangını nedeniyle ilçeye bağlı mahalleler tahliye ediliyor.

Başkan Gümüş: 'Bu Yangınlarla Cennet Olmaktan Çıktık'

Menteşe Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısının gündemi orman yangınları oldu. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Menteşede ve bölgemizde devam eden orman yangınları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gelecek Partisi Seydikemer yangın alanında incelemeler yaptı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinin üç mahallesinde etkili olan yangın devam ederken, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız ve partililer yangın bölgesinde incelemeler yaptı.

Datça’da 5.0 büyüklüğünde deprem oldu

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında AFAD verilerine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Azerbaycanlı Gardaşlarımızdan Bayrak Hassasiyeti

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını için Azerbaycan'dan gelen itfaiyeciler, alevle mücadelelerini Türk bayrağına olan saygı ve duyarlılıklarını da ihmal etmeden özveriyle sürdürüyor.

Seydikemer için seferber oldular

Seydikemer’in Arifler Mahallesinde başlayıp bir çok bölgeyi etkisi altına alan yangın için Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay öncülüğünde, Çalış Turizm ve Tanıtma derneği Seydikemer yangınına 2 kamyon yardım malzemesi desteğinde bulundu.

Tüm veteriner hekimleri müdahaleye hazır

Muğla’nın birçok ilçesinde meydana gelen yangınlardan etkilenen hayvanlar için İl müdürlüğü tarım ve orman bakanlığı veteriner hekimleri ve personelleri, gerekli özel klinikler, Muğla veteriner hekimler odası tam koordine bir şekilde seferber oldular. Bölgede ki meydana gelen yangınlar da ormanda hayatlarını sürdüren hayvanların da can kaybı yaşadığını belirten veteriner hekim Osman Aydın Kara, “can demek sadece insanlar demek değil, hayvanlarında bir canı var ve o kadar zor durumdalar ki yangının ortasında kalmış durumdalar biz elimizden geleni yapmak için buradayız” dedi.

Seydikemer'deki yangında can pazarı

Seydikemer'in Arifler Mahallesinde başlayıp birçok mahallenin etkilendiği yangın yerinde adeta can pazarı yaşandı.

Ölüdeniz'de 'bidonlu' önlem alındı

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesinde olası orman yangınlarına karşı yol kenarına su dolu bidonlar konuldu.

Çoban, “Bu ormanlar bizim”

Muğla’nın İlçelerinde meydana gelen yangınlar İlçe başkanlarını da alarma geçirdi. Fethiye Ovacık-Hisarönü bölgesinde meydana gelen yangın ihbarının üzerine olay yerine giden İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban ve yönetimi ekiplere yardım etti. 

Köktener, “Sözlü şiddet ve tehdit edilmeyi kabul etmiyoruz”

Muğla bölgesinde meydana gelen yangınlarda halkı bilgilendirmek için basın çalışanları canla başla görevini yerine getirdi.

Doğu, “Burası rast gele yol üzeri bir yer değil”

Fethiye’nin Ovacık-Hisarönü bölgesinde kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları var incelemeler devam ediyor. Sabah saatlerine kadar bölgede olduklarını sağlanmış olan birlik ve beraberlik için teşekkür eden CHP’li Genç Siyasetçi Turhan Doğu, “Bizde arkadaşlarımız ile beraber sabah saatlerine kadar buradaydık. Tüm Fethiye halkı ve kendini Fethiyeli hisseden herkes Anadolu toprağının gerçek mayasında olan birlik beraberlik duygusu ile kadını, erkeği ve yaslısı buraya geldi” dedi.

Manavgat’a, Fethiye’den destek büyüyor

Antalya’nın Manavgat İlçesinde meydana gelen yangın nedeni ile bölgede birçok zor durumda kaldı. Çevre il ve ilçeler dışında Fethiye’de yardım kampanyaları başlatıldı.

"Gün birlik günüdür" dediler

Antalya'nın Manavgat İlçesinde meydana gelen yangın nedeni ile bölgeye yardım yağdı. AK Parti Seydimeker Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker ve yönetimi Manavgat için kolları sıvadı.

Seydikemer'den Fethiye'ye destek

Fethiye'de çıkan orman yangını Seydikemer'i de teyakkuza geçirdi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ün talimatıyla Fethiye'deki yangın söndürme çalışmalarına 1 paletli, 1 sulama aracı ve 1 lastikli kepçe ile destek verildi.