Genel

Genel Haberleri

FEFSAD Karaca’yı ziyaret etti

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanlığı görevine seçilen Fehmi Hanoğlu ve beraberinde yönetim kurulu, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Seydikemer'de 3 noktada çıkan yangın kontrol altına alındı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde gün içerisinde çeşitli mahallelerde çıkan yangınlar ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile söndürüldü.

Zor Günlerde Birlikte Mücadele Ediyoruz

Ülkemizin en büyük orman yangınlarına sahada görevli tüm birimleriyle destek veren Menteşe Belediyesi, Yardım Toplama Merkezlerinde kurduğu ekiplerle yangına müdahale edenlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Menteşe Belediyesine bağlı personeller yangınla mücadelenin en çok yaşandığı Kozağaç, Yumaklı, Şenyayla ve Düzeyn mevkiindeki ekiplere destek olmak adına, Kozağaç ve Şenyayla mevkiilerinde kurulan Yardım Toplama Merkezlerinde sahada görevli tüm birimlerin su, gıda, el feneri, maske, tıbbi malzeme gibi ihtiyaçlarını 7/24 karşılıyor.

Fethiye’de yerleşik yabancılar temizlik yaptı

Fethiye’deki yerleşik yabancılar Akmaz Mesire alanı ve Ovacık bölgesindeki orman kıyılarında, Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile birlikte temizlik çalışması yaptılar.

Seydikemer'e geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ile AK Parti Sivas Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Semiha Ekinci, afet bölgesi ilan edilen Seydikemer'e gelerek yangınzede vatandaşların acılarını paylaştı. Orman yangınlarında evleri, hayvanları ve araçları yanan vatandaşları ziyaret eden AK Partili Vekiller; “İnşallah en kısa sürede el birliğiyle bölgeden afetin izlerini sileceğiz” dediler.

Davutoğlu, “Yaraları hep beraber saracağız”

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu Muğla’nın Marmaris İlçesinde ormanlık alanda çıkan ve birçok bölgeye yayılan bölgesinde incelemeler yaptı. Davutoğlu ilk olarak Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy'u ziyaret ederek, bölgenin durumu hakkında bilgi aldı. Ardından Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile birlikte yanan bölgeleri tek tek gezerek incelemelerde bulundu. Yangın sürecinden çıkarılması gereken ciddi dersler olduğunu belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, “Bu yangın sürecinde koordinasyonda, erken müdahalede, ekipmanda, insan unsurunda çok ciddi eksiklikler olduğu herkes tarafından gözlemlendi. Türkiye’yi yönetenlerin kriz bağlamında buradan çıkaracakları çok ciddi dersler var” dedi.

Davutoğlu, “Felaket ile karşı karşıyayız"

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu 12 gündür devam eden Köyceğiz yangını hakkında bilgi almak için Sazak Mahallesi koordinasyon merkezini ziyaret etti. Kriz anında en önemli şeyin iletişim olduğunu vurgulayan Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, “kriz anında en önemli şey iletişim, doğru bilgi vereceksiniz kamuoyuna bu doğru bilginin arkasında duracaksınız yanlış bilgiler varsa karartma vs. bunlara karşı strateji belirleyeceksiniz. En önemlisi de halka dürüst ve şeffaf olacaksınız” dedi.

Bir yangında Datça’dan!

Dalaman’dan sonra Datça’da da orman yangını çıktı.

Yangından etkilenen bölgelere psiko-sosyal destek sağlanıyor

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ilçelerde yaşanan orman yangınlarında evleri yanan, akrabalarına sığınan, hastanede tedavisi devam etmekte olan vatandaşların acil ihtiyaçları ve psiko-sosyal destek hizmeti sağlandı.

Hisarcıklıoğlu, 'Yaralarımızı birlikte saracağız'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Muğla'da yangın bölgelerini ziyaret edip, sektörlerin şikâyetlerini dinledi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Hisarcıklıoğlu'na oda üyelerinin ve bölgenin taleplerini aktardı. 

Adalet Bakanı Gül, Seydikemer’deki afet bölgesinde

Seydikemer’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çökek Mahallesinde orman yangınının kontrol altına alınmasının ardından devam eden soğutma çalışmalarını yerinde inceledi. Afet bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Gül’e Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz bilgi verdi

“Mor Bereli” kızlar afet bölgelerinde

Kendilerini “Mor Bereli” kızlar olarak tanıtan grup yangın bölgelerinde ellerinden gelen desteği veriyor. Sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen grup, afet bölgelerinde örnek bir davranış sergiliyor.

Modifiye kulüpleri yardımlarını sürdürüyor

Türkiye genelindeki modifiye kulüpleri, orman yangınlarının devam ettiği bölgelere yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyorlar. Belirtilen ihtiyaç listeleri doğrultusunda hazırlanan malzemeler, kamyonlarla sevk ediliyor.

Köyceğiz yangınına destek büyüyor

Köyceğiz ilçesinde devam eden orman yangını Sazak Mahallesi Kayabaşı Mevkii'nden, Otmanlar Mahallesi civarları ve Köymen yaylası bölgesine doğru ilerliyor. Bir çok il ve ilçeden bölgeye giden vatandaşlar müthiş bir birlik ve beraberlik örneği gösteriyor.

THK’nın Muğla’daki taşınmazları

THK’nın gayrimenkullerini satışa çıkaran kayyuma, mahkeme "dur" dedi

CHP Fethiye İlçe Örgütü’nden Yangınla Mücadeleye Tam Destek

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü yangınla mücadele eden Köyceğiz bölgesine 150’şer adet yangın söndürme tüpü, el feneri, kafa lambası, yanık kremi desteğinde bulundu.

AK MKYK Üyesi Dr. Kaya ve Kayseri Milletvekili Karayel, yangın bölgesinde

AK Parti MKYK Üyesi Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti Kayseri Milletvekili Dr.İsmail Emrah Karayel, Seydikemer’in Çökek Mahallesine gelerek yangın bölgesinde incelemelerde bulundular. Kaya ve Karayel daha sonra Yayla Çobanisa Mahallesinde evleri yanarak kullanılamaz hale gelen vatandaşları ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın bölgesiyle ilgili alınan kararı açıkladı

Erdoğan, "Görevi olmayan yangın bölgesine giremeyecek"

Fethiyeli akademisyenden Karaca’ya ziyaret

Fethiyeli akademisyen, yazar, Dr. Öğretim Üyesi Feriha Duygu Samav, Prof. Dr. Songül Sallan Gül’ü ile birlikte yazdığı ‘Sakatlığın değişen yüzü ve engellilik sosyolojisi’ adlı kitabı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya hediye etti.