Genel

Genel Haberleri

Tarım Kredi Kooperatifi Fethiye’de 2. şubesini açtı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine (Tarım Kredi) bağlı Tarım Kredi Kooperatif Market’in 397’nci şubesi Fethiye’de hizmete açıldı.

İyi Parti’den Muhtarlar Derneğine ziyaret

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Perşembe Pazarının Çatısı Yenileniyor

Menteşe Belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında zemini ve taşıyıcı kolonları yenilenen pazar yerinin 6 Bin metrekarelik çatısı da yenileniyor. Hizmet ve kullanım ömrünü tamamlayan, bazı bölgeleri çürüyen ve paslanan pazar yeri çatısının yenileme çalışmaları devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş’dan Ziyaret

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya çalışma ziyaretinde bulundu.

Fethiye Kalesi’nde kurtarma kazısı yapılacak

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Müze Müdürlüğü arasında Fethiye Kalesi’nin temizlik ve kurtarma kazısı için protokol imzaladı.

Muğla ve Antalya'da 2 yıl boyunca avlanmak yasak

Türkiye’nin günlerdir mücadele ettiği orman yangınlarına ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Tüm ülkenin teyakkuza geçtiğini belirten Bakan Pakdemirli, Antalya ve Muğla’da 2 yıl av yasağı uygulanacağını duyurdu.

Fethiye’de hava sıcaklığı sokak ve caddeleri boşalttı

Fethiye’de termometreler bugün hava sıcaklığını 35 derece olarak gösterdi. Sıcak hava ve nem oranının yüksek olmasıyla birlikte daha yoğun hissedilen sıcaklık nedeni ile Fethiye’de Cadde ve sokaklar bomboş kaldı. Fethiye genelinde etkili olan sıcak hava nedeni ile vatandaşların büyük çoğunluğu evde kalmayı tercih ederken, birçoğu da sahilleri ve yaylaları tercih etti.

Paraşütler dolaşınca yedek paraşütle iniş yaptılar

Ölüdeniz’de Babadağ’dan tandem atlayış yapan iki ayrı paraşüt pilotunun, paraşütlerinin birbirine dolaşmaları sonucu, yedek paraşütü açarak yere inebildiler. Paraşüt pilotları ve yolcular yara almadan kurtuldular.

Fethiye’de turunçgil üreticileri bilgilendirildi

Fethiye Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, Yanıklar Mahallesi’nde turunçgil üreticilerini ziyaret etti. Çalışma kapsamında turunçgil hastalık, zararlıları ve bitki koruma ürünleri uygulamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Deniz Kökkaya, “Çöplerini kutulara atmaya üşeniyorlar“

Fethiye’de gönüllü vatandaşlar birçok noktada temizlik çalışması yaptı. Fethiye’nin farklı bölgelerinde çöp toplama etkinlikleri düzenleyen grup, herkesin doğaya karşı duyarlı ve saygılı olmasını istiyor.

Orman yangınından etkilenen bölgelerde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Yatağan ilçesine bağlı Haciveliler Mahallesinde bulunan ormanlık alanda 6 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen orman yangınının ardından bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Tarihi Anıt Ağaçların Restorasyonu Yapılıyor

Ülkemizde bulunan 9 bin 295 anıt ağacın bin tanesi Muğla’da bulunmaktadır. İlimizde meydana gelen orman yangınları sonrasında yapılan hasar tespit çalışmalarında anıt ağaçlarının hiç birinin zarar görmediği belirlenmiş olup, koruma altında bulunan tarihi anıt ağaçlarının bakım, tedavi ve restorasyon çalışmaları başladı.

Ziraat Odalarından örnek davranış

Fethiye ve Seydikemer’de çıkan orman yangınları ile ilgili Ziraat Odaları da çalışma başlattı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği organizasyonuyla yanan bölgelerde incelemelerde bulunuldu.

Sıfır otomobil alacaklara müjde!

Otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren matrah değişikliği bugünden itibaren uygulanacak. Yüzde 50'lik ÖTV dilimindeki matrah limiti 130 bin liradan 150 bin liraya yükseltildi. Sıfır araçlara yansıyacak olan ÖTV indiriminin ikinci el piyasasını düşürmesi bekleniyor.

Fethiye Aktüel Magazin Dergisinin Konuğu Ciğerci Mahir

Fethiye Aktüel Magazin Dergisi'nin 65. sayısında ayın konuğu 1984 yılından bu yana bu sektörde kalitesi ve lezzeti ile adından söz ettiren Ciğerci Mahir Usta… SED Medya Program Koordinatörü Selin Köktener ile birlikte Fethiye Devlet Hastanesi Acil giriş yolunda bulunan Ciğerci Mahir’de keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Ciğerci Mahir Usta, 'Fethiye Aktüel Magazin Dergisi bu bölgenin en etkili dergilerinden. Okuyucularının iyi takip ettiği, bilgilendiren ve eğlendiren özel bir dergi” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlarımızın Yaraları Hızla Sarılıyor

Muğla Valisi Orhan Tavlı Marmaris ilçesinde yangından etkilenen alanlarda sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Yanan Bölgelere Su Takviyesi Devam Ediyor

Marmaris ilçesi ve ilçemizdeki Muratlar, Kozağaç, İkizce, Bayır Yumaklı, Düzeyn, Şenyayla ve Sungur bölgelerinde meydana gelen orman yangınlara karşı acil durum ekipleriyle 7/24 müdahalede bulunan Menteşe Belediyesi, yanan sahalara su takviyesinde bulunmaya devam ediyor. Menteşe Belediyesi, Menteşe sınırları içinde 10 bin hektarın üzerinde alanın yandığı orman yangınlara karşı bazı bölgelerde su tankerleriyle direk, bazı bölgelerde ise orman ve itfaiye arazözlerine su takviyesinde bulunarak müdahalelerde bulunuyor.

Bodrum Belediyesi Yangın Sonrası Tehlike Oluşturan Ağaçlara Müdahale Etti

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Mazı mahallesinde yangında zarar gören evlerin bahçelerinde bulunan yanan ağaçlara müdahale etti.

Başkan Karayiğit, “Yaralarımızı sarmak için birlik ve beraberlik zamanı”

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte başlattıkları STK ziyaretleri kapsamında Fethiye Ziiraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i makamında ziyaret etti. Ziyarette son günlerde yaşanan orman yangınları ve üreticilerin sorunları konuşuldu.