Genel

Genel Haberleri

Ercan, “70 bin hektarlık ormanlık alanı bu afette kaybettik”

Muğla’nin ilçelerinde ormanlık alanlarda çıkan orman yangınlarının ardından bir açıklamada Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’dan geldi. Yangınlarda yaklaşık 70 bin hektarlık alanın yok olduğuna değinen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Toplam orman alanı 830 bin hektar olan cennet ilimizin ne yazık ki 70 bin hektarı aşkın ormanlık alanını bu afette kaybettik. Bu büyük afetin ekonomik açıdan doğrudan ve dolaylı tahribatını ise uzun vadede göreceğiz” dedi.

Sahil Güvenlik Komutanı, Başkan Çıralı’yı ziyaret etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’yı makamında ziyaret eden Fethiye Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Sahil Güvenlik Binbaşı Erdal Kıreker ve Sahil Güvenlik 65 Bot Komutanı Sahil Güvenlik Yüzbaşı Raşit Gödelek, bölgemizde etkili olan yangınlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Fethiye’deki görevine yeni atanan Binbaşı Erdal Kıreker’e başarılar dileyen Başkan Çıralı ikiliye, Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi hakkında da bilgi verdi.

FTSO girişimiyle Fethiye kaya inciri coğrafi işaret aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), Kaya İnciri coğrafi işaret tescili için 2019 yılından bu yana yürüttüğü çalışmalar olumlu sonuçlandı ve Fethiye Kaya İnciri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Ölüdeniz’in trafik sorununa profesyonel yardım bekleniyor

Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de bayram tatilinde yaşanan trafik yoğunluğu halen devam ediyor. Trafik sorunun sadece bayramlarda olmadığını belirten Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Ölüdeniz için profesyonel bir yardım alınması gerektiğini belirtti.

Başkan Taşar, 'Esnafımız önünü göremiyor'

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaretlerini sürdürüyor. İyi Parti heyeti son olarak Fethiye Şoförler Ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti.

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği’nden Başkan Otgöz’e ziyaret

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal ve dernek yönetimi, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret etti.

Başkan Çoban, 'Turizm sektörü zor durumda'

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, turizm sektörünün iki sezondur çeşitli nedenlerden dolayı kötüye gittiğini ve hükümetin turizmciler için destek paketlerinin hazırlanması gerektiğini belirttiler.

Başkan Çimen, 'Alınmayan önlemler felaketin habercisidir'

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği Başkanı Levent Çimen, 17 Ağustos Depremi’nin 22. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Çimen, alınmayan önlemlerin felaket habercisi olduğunu belirtti.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Baydaş; "Yaralarımızı hep birlikte saracağız"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yangından etkilenen mahallelerde yatırım çalışmalarına başladı.

Menteşe Belediyesinin Esnafa Kira Desteği Sürüyor

Pandemi sürecinden etkilenen 346 kiracısına kira indirimi uygulayan Menteşe Belediyesi, esnafa ve üreticiye kira indirimi uygulamasını 2 ay daha uzattı.

Kaymakam Fırat’tan Yeni Sahil Güvenlik Komutanı Kıreker’e ziyaret

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı görevine atanan SG. Binbaşı Erdal Kıreker’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Can Gardaşlarımızı Türk Bayraklarıyla uğurladık

Muğla’daki yangınlara destek vermek amacıyla 18 gün önce kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen itfaiye ekipleri, Türk bayrakları ve alkışlarla Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürüne bağlı Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdundan yolcu edildi.

Fethiye’nin Sultanları Muratpaşa’yı ağırlayacak

Sezon hazırlıklarına 3 Ağustos Salı günü Fethiye Beşkaza Spor Salonu’nda açan Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü yeni sezona iddialı giriyor. Fethiye’nin Sultanları ilk hafta karşılaşmasında, 10 Ekim Pazar günü Antalya temsilcisi Muratpaşa Belediyespor’u ağırlayacak.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer’de incelemelerde bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer’de yaşanılan orman yangınlarının ardından bölgede yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Seydikemer’e geldi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’den bilgi alan Vali Tavlı, vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Azerbaycanlı 732 itfaiyeci görevlerini tamamlayıp dönüş yoluna geçti

Muğla’da çıkan orman yangınlarına destek için kardeş ülke Azerbaycan'dan gelen 732 yangın söndürme personeli ile 97 itfaiye aracı dönüş yoluna geçti.

Devletimiz Milletimiz İçin Seferber

Muğla Valisi Orhan Tavlı, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy başkanlığında Marmaris AFAD Koordinasyon Merkezinde orman yangınlarından doğan zararların telafisiyle ilgili toplantı düzenlendi.

İyi Parti’den Gaziler Derneğine ziyaret

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaretlerini sürdürüyor. İyi Parti heyeti son olarak Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

CHP’li Erbay;Muğla yangınından çıkarılacak çok ders var

Muğla tarihindeki en büyük orman yangını felaketini yaşadı. Marmaris, Köyceğiz, Bodrum, Menteşe,Yatağan, Datça, Dalaman, Kavaklıdere, Seydikemer’de çıkan ve 29 Temmuz ile 13 Ağustos tarihleri arasında 15 gün boyunca süren orman yangınlarında yaklaşık 70 bin hektar ormanlık alan yandı. Yaban hayat ve ekolojik yapı yok oldu.

Kaymakam Fırat’tan Yeni Jandarma Komutanı Çiçek’e ziyaret

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı’na atanan Binbaşı Mustafa Çiçek’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.