Genel

Genel Haberleri

Saklıkent Kanyonuna turistler akın ediyor

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, bu yıl da Covid-19 pandemisinden kaynaklı sınırlamalar nedeniyle Rus ve Ukraynalı yabancı turistler dışında çoğunlukla yerli misafirlerini ağırlıyor. Yerli turistler doğal güzellikleri görmek ve serinlemek için Saklıkent Kanyonuna akın ediyor.

“Kırmızı Beyaz Et Restaurant” misafirlerini bekliyor

Saklıkent’in bir eksiğini dolduran “Kırmızı Beyaz Et Restaurant” hizmet vermeye devam ediyor. Geniş oturma alanları, farklı konseptleri ve eşsiz lezzetleriyle hizmete başlayan “Kırmızı Beyaz Et Restaurant” bölgeye değer katıyor.

Vali Orhan Tavlı’dan aşı çağrısı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Devlet Hastanesindeki Covid-19 Aşı Uygulama Noktalarını ziyaret ederek ilimizde devam eden aşı çalışmaları hakkında İl Sağlık Müdürü İskender Gençer’den bilgi aldı.

Milletvekili Gökcan’dan “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Fethiye'de iki işyerinin çatısı alev alev yandı

Fethiye Kordon Boyu, Paspatur Kavşağında bulunan Evin Cafe ve Özsüt işletmesinin çatıları alevlere teslim oldu. Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürülürken, iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

Milletvekili Gökcan’dan Muğlaspor’a ziyaret

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Muğlaspor Kulübünü ziyaret etti. Kulüp Başkanı Abdurrahman Uçar ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Milletvekili Gökcan, her konuda yeşil beyazlı kulübün destekçisi olduğunu söyledi.

Başkan Kökten’den can dostlar için örnek proje

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten Ölüdeniz için örnek projelere imza atıyor. Ölüdeniz’de yaşayan sokak hayvanları için kötü hava koşullarından etkilenmeyen özel mama kapları yaptıran Başkan Kökten, özel mama kaplarını Ölüdeniz’in sokaklarına tek tek yerleştirdi.

"Kur’an-I Kerimi Yüzünden Güzel Okuma" yarışması İl Müftülüğünde düzenlendi

İl Müftülüğümüzde düzenlenen “Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma” yarışması, İl Müftüsü Yaşar Çapçı başkanlığında Müftü Yardımcısı Adnan Uğur ve Vaiz Gülsüm Toraman’dan oluşan komisyonca değerlendirildi.

Demir, “Gururluyuz, onurluyuz!”

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir 30 ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tufan Doğu son yolculuğuna uğurlandı

Muğla eski milletvekillerinden CHP’li Tufan Doğu, düzenlenen devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Reşit Özer; "Yanan bölgelerde en önemli ihtiyaç hayvan ve arı yemi"

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının ağustos ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit özer orman yangını geçiren bölgelerde en önemli ihtiyaç maddesinin hayvanlar ve arılar için yem olduğunu söyledi. Toplantıda, MİTSO'nun temmuz ayı kati mizanı, oturuma katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

TOBB uyuşmazlıkların çözümü için TOBBUYUM çözüm merkezi açtı

Türkiye Odalar ve Barsalar Birliği (TOBB), uyuşmazlıkların mahkeme ve arabuluculuk yoluyla çözümlenememesi halinde başvurulmak üzere 1991 yılında özerk bir yapıda açılan TOBB Tahkim Merkezi'nden sonra TOBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi'ni de açtığını duyurdu. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılan açıklamada, iş dünyasındaki uyuşmazlıkların mahkemeler aracılığıyla çözümlenmesinin tüm taraflar açısından maddi ve manevi yükler oluşturduğunu belirterek uyuşmazlıkların öncelikle arabuluculuk yoluyla çözümlenmesini, arabuluculuk yoluyla çözümlenemeyen uyuşmazlıkların ise tahkim yoluyla çözülmesinin çok daha hızlı ve çok daha ucuz bir yöntem olduğunu bildirildi.

Vali Tavlı’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yüzde 5’lik Zamdan Memnun Değiller

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) üyeleri Fethiye’de, iktidar ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeyi protesto etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’de coşkuyla kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’de coşkuyla kutlanacak. Atatürk anıtı önüne çelenk koyma töreni ile başlayacak programlarda Fethiye Belediyesi tarafından ilçenin birçok mahallesinde bayraklarla konvoy düzenlenecek. Konvoyun ardından Beşkaza Meydanı’nda Melek Mosso vatandaşlarla bir araya gelecek. İlçenin tüm caddeleri Türk Bayraklarıyla şimdiden süslendi.

İksirci Tezcan’dan aşure etkinliği

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Tezcan Göktepe, seçim sürecine bismillah diyerek sanayi sitesinde esnaflar ile bir araya geldi. Muharrem Ayı nedeniyle sanayi çarşısı esnaflarına ve vatandaşlara aşure ikramında bulunan Göktepe, “Kendimize güvencimiz tam. Esnaflarımızın sorunlarını çözmek için Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevine talibiz” dedi.

Muğla'nın CHP’li eski Milletvekili Tufan Doğu hayatını kaybetti

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi doğumlu olan, 1987 yılında 18. Dönem Muğla Milletvekilliğini yapmış, CHP Muğla İl Başkanlığı görevinde ve SHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunmuş olan Tufan Doğu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Fethiye’nin sevilen esnafı Emin Kıvrak son yolculuğuna uğurlandı

Fethiye’de Kalyon denizcilik sahibi Emin Kıvrak hayatını kaybetti. Emin Kıvrak’ın ani vefatı ailesi, yakınları ve sevenlerini üzüntüye boğdu.

Fethiye ve Seydikemer’de Üstün İncir Tipleri Belirleniyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye ve Seydikemer Ziraat Odaları işbirliğinde, Aydın İncir Araştırma Enstitüsü tarafından 2019 yılında başlanan ‘Muğla İlinde İncir Seleksiyon Projesi’nde saha çalışmaları ve bilimsel analiz süreçleri devam ediyor. Proje kapsamında bölgemize has Fethiye Kaya İnciri’nin de seleksiyon ıslahı yapılarak Muğla’da üstün incir tiplerinin belirlenmesini hedefliyor.