Genel

Genel Haberleri

MUTSO’nun Talebiyle SGK Bildirim Süresi Uzatıldı

Üye işletmelerden gelen talepler doğrultusunda SGK ile görüşmeler gerçekleştiren MUTSO, süre uzatımı aldı. Bu kapsamda mücbir sebep kapsamında olan ilçelerde Temmuz /2021 dönemine ait SGK bildirimlerinin süresi 30 gün uzatıldı.

CHP Fethiye İlçe binasında kuruluş yılına özel söyleşi etkinliği düzenlendi

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe teşkilatı 98. Kuruluş yılı nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe binasında söyleşi etkinliği düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir önderliğinde gerçekleştirilen söyleşide parti üyesi Evrim Aktaş ve Profesör Mustafa Altıntaş Cumhuriyet Halk Partisi 98. kuruluş yılı nedeni ile konuşma yaptı. Söyleşiye çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisinin 98. Yaşı törenle kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Cumhuriyet Halk Partisi 98. Kuruluş yılında Fethiye Cumhuriyet Meydanında çelenk töreni düzenlendi. Törene Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, CHP eski ilçe Başkanı Av. Ali Özgür Kullukçu, Cumhuriyet Halk Partisi Eski Milletvekilileri, Çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Tören çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile son buldu.

Çelik, “CHP’li olmaktan onur duyuyorum”

Cumhuriyet Halk Partisinin(CHP) kuruluşunun 98’inci yıl dönümü nedeni ile yazılı basın açıklaması yayımlayan CHP’li Doğuş Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve Türkiye Cumhuriyetinin ilk siyasi partisi özelliğini taşıyan Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmaktan dolayı onur ve gurur duyuyorum. Mustafa Kemal Paşamızın bize emanet ettiği bu bayrağa ilelebet sahip çıkacak ve yeni nesillere aktaracağız” dedi.

‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ Toplantısı Gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ‘2020 Yılı Fizibilite Desteği’nden yararlanmaya hak kazanan ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ projesinin odak grup toplantısı gerçekleştirildi. Fethiye ve Seydikemer’in kongre ve fuar alanına ihtiyaç duyduğu konusunda görüş birliğine varılan toplantıda, fuar alanı ile kongre merkezinin yapı ve hedef kitle açısından birbirinden farklı yerlerde inşa edilmesinin daha faydalı olacağı görüşü ön plana çıktı.

Muhtarlardan aşure etkinliği

Muharrem ayı nedeni ile Cami Mahallesinde ve Yeni Mahallede aşure etkinliği düzenlendi. Aşure etkinliğine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Muhtarlar ve çok sayıda mahalle halkı katıldı. Okunan dualar ile birlikte aşureler isafirlere ikram edildi.

Esra Arslan, “Hedefim hiç bir işletmeye benzememek”

Fethiye’nin takıda yeni yüzü Ada Takı Fethiye halkı hizmet vermeye başladı. Açılış yoğun bir katılımla gerçekleşen gerçekleşti. Hedeflerinin hiçbir işletmeye benzememek olduğunu belirten Ada Takı işletme sahibi Esra Arslan, “Hedeflediğim şey hiçbir yere benzememek kendi ürünümün kendi adı olmak o yüzden tek amacım Ada takının kesinlikle tek adresi olması ve benim hayatım boyunca, bu yaşıma kadar yaptığım tek özverili ile davrandığım şey güler yüz ve insan ilişkileri hayatımda en önemli baz aldığım şeydir ve şunu eklemek istiyorum müşteri her zaman haklıdır” dedi.

Muğla Yayla Kavunu ve Muğla Sulu Kebabı İçinde Tescil Çalışmaları Başladı

Muğla’nın değerlerinin coğrafi işaret alarak tescillenmesi yönünde çalışmalara ağırlık veren MUTSO, Muğla Yayla Kavunu ve Muğla Sulu Kebabı için çalışmalara başladı.

Yaman’dan Karaca’ya Teşekkür

Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği yeni yönetimi, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Sahil Bandı Esnaflarından Başkan Karaca’ya Teşekkür Ziyareti

2 Eylül itibariyle Fethiye Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen 2. etap sahil bandı esnaflarını temsilen, 5 esnaf Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

2. etap sahil bandında tahliye süreci

Fethiye Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan 2. etap sahil bandının tahliyesi için inanılması zor, ancak gerçek bir hukuk mücadelesi yaşanıyor.

Karaca’dan Zabıta Müdürlüğü’ne Ziyaret

Zabıta Müdürü Sadık Bağlan ve diğer zabıtalar personelleri tarafından karşılanan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, birimi tek tek dolaşarak Zabıta Haftası’nı kutladı.

TOBB Kadın Girişimciler destek için Milas'ın yanan orman alanlarında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu, Milas'ın orman yangınlarından etkilenerek gelir kaynaklarını kaybeden mahallere yardımcı olmak ve bu mahallelerin kalkındırılması amacıyla proje üretmek için Milas'a geldi. TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle Muğla KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan ve Muğla KGK üyeleri Milas'ta orman yangını geçiren mahalleri ziyaret ettiler. Türkevleri, Çökertme ve Bozalan mahallelerinde yanan alanları gören kadın girişimciler Çökertme mahallesinde mahalle halkıyla görüşerek sorunlarını ve istemlerini not ettiler.

Orman Yangınından Etkilenen Ailelere Nasıl Yardım Edebiliriz?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu'nun Başkanı Nurten Öztürk, orman yangınının etkilerini araştırmak üzere arkadaşlarıyla birlikte geldiği Milas'ta MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Turgay Öztürk’ten Gülşen Gökçe Spor Lisesine Ziyaret

Fethiye Ak Parti Teşkilatı İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Yönetim Kurulu ilçemizde ilk kez açılmış olan Spor Lisesine ziyarette bulundular.

Başkan Yamandan, Kaymakam Fırat’a ziyaret

Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’a ziyaret gerçekleştirdi. Fethiye’deki bulunan engelliler ve sorunları hakkında konuşacaklarını belirten Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, “Yeni yönetim kurulu hakkında kendilerini bilgilendireceğiz. Fethiye’de bulunan engellilerimiz ve sorunlarımız ile ilgili kendilerini bilgilendirme fırsatı yakalayacağız” dedi.

Menteşe Belediyesinden Özel Öğrencilere Ücretsiz Yemek

Menteşe Belediyesi Muğla Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Muğla Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki 105 engelli öğrenciye her gün ücretsiz yemek veriyor. Menteşe Belediyesi aşevinde hazırlanan yemekler Muğla Özel Eğitim Uygulama Merkezindeki 100 ve Muğla Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu özel eğitim sınıfındaki 5 öğrenciye her gün ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

İkinci el pazarı aylar sonra kuruluyor

Fethiye’de korona virüs tedbirleri kapsamında açılmayan ikinci el pazarı, aylar sonra kuruyor. İkinci el pazarı 12 Eylül Pazar günü Çalış’ta kurulacak.

Menteşe Kaymakamı Eriş göreve başladı

Kaymakamlar kararnamesi ile Muğla Menteşe Kaymakamlığı görevine atanan Mehmet Eriş dün görevine başladı.