Genel

Genel Haberleri

Menteşe Belediyesi kış kursları başlıyor

Menteşe Belediyesi’nin 7’den 70’e her yaştan vatandaşa yönelik düzenlediği ücretsiz kış kurslarına kayıtlar başladı. Menteşelilerin yoğun ilgi gösterdiği kurslara kayıtlar, 10 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek. Müzikten spora, tiyatrodan dansa kadar 31 farklı dalda açılan ücretsiz kurslar 18 Ekim 2021 tarihinde başlayacak.

Yaka Park Restoran kurucusu Ertem Güzel vefat etti

Seydikemerli Yaka Park Restoran kurucusu Ertem Güzel 70 yaşında vefat etti.

Başkan Gümüş; “Güvenli ve modern yollar için çalışmaya devam edeceğiz”

Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından Sungur mahallesindeki 3, 45 kilometre ve Karacaören Mahallesindeki 2,4 kilometrelik stabilize yollarda sathi kaplama çalışmaları yapıldı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Yapılan çalışmalar sonrasında bölgemizdeki yollar daha güvenli ve modern bir şekilde halkımızın hizmetine sunuldu. Bölge halkına hayırlı olsun.” dedi.

Başkan Çıralı’dan Binbaşı Çiçek’e hayırlı olsun ziyareti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı’na atanan Binbaşı Mustafa Çiçek’i ziyaret etti. Binbaşı Çiçek’e Babadağ Teleferik Projesi hakkında bilgi veren Başkan Çıralı, bölgede güvenliğin sağlanması konusunda jandarma ekiplerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

FRT FM farklı formatlarla dinleyicileri ile buluşuyor

Farklı formattaki yayınlarıyla tüm dinleyicilere hitap eden FRT FM, yeni programcıları ve dopdolu içerikleriyle yeni yayın dönemine başladı. Fethiye ve çevresinde 91.1 frekansından dinleyebileceğiniz FRT FM’i, Google Play Store ve Apple Store'dan FRT FM ve radyosfer aplikasyonlarını indirip dinleyebilirsiniz.

Şampiyon Boksör Alcu’dan, Kaymakam Fırat’a ziyaret

UBA Avrupa Altın Kemer Şampiyonası'nda rakibini ilk rauntta yenerek, Altın Kemeri kazanan Milli Boksör Kubilay Alcu, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ziyaret etti.

FTSO’da ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’nin 2’nci fazı başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe destek alarak gerçekleştirdiği ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’nin 2’nci fazı başladı. Bölgedeki firmaların dijital mecralarda tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız vermesini amaçlayan 5 günlük eğitime, 22 sektör temsilcisi katıldı.

Fethiye güne yağışlı hava ile başlayacak

Türkiye genelinde bahar ayına girilmesi ile sıcaklıklar düşmeye başladı. Vatandaş ise havaların tam olarak ne zaman soğuyacağını merak ediyor. Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Fethiye'de gün güne havaların serinleyeceği ve Salı günü (yarın) sağanak şeklinde bahar yağmurlarının görülebileceği kaydedildi.

Bodrum Belediye Başkanı’na kaçak yapı soruşturması!

Muğla’nın Bodrum ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın 7 yıl önce belediyeden kiraladığı arsaya bistro bar yaptığı, hukuksuz yapı kayıt belgesi çıkardığı, araziye kaçak yapı diktiği gibi iddiaların ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği aşure ikramına yoğun katılım

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliğine yoğun katılım oldu. Geçtiğimiz aylarda Covid-19 salgınından dolayı hayatını kaybeden dernek üyesi Hamza Özkaraca hayrına düzenlenen etkinlikte 3 Bin 500 kişilik aşure ikramında bulunuldu.

Eski Fethiye Nüfus Müdürü Gürsoy Orhon vefat etti

Eski Fethiye Nüfus Müdürü Gürsoy Orhon 75 yaşında vefat etti.

Marmaris’te yapılan Star Kıds Cup turnuvası sona erdi

Bursaspor Kulübü’nün Marmaris’te çıkan orman yangınlarından sonra Futbol Turizminin gelişmesi ve Marmaris’in yaşanılabilir bir yer olduğunu belirtmek adına düzenlemiş olduğu Futbol Turnuvası sona erdi.

2021-2022 yılı ilköğretim haftası çelenk sunma töreni gerçekleştirildi

İlköğretim Haftası Kutlama etkinlikleri kapsamında Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunma ve kutlama programı düzenlendi.

MUTSO’dan 18-25 yaş gençlere tablet

MUTSO aşılamayı teşvik etmek amacıyla başlattığı kampanya kapsamında, ikinci doz aşısını yaptıran 18-25 yaş arası gençlere tablet hediye edecek.

Öğrencilerden Karaca’ya ilköğretim haftası ziyareti

İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Güven Yiğit, öğrencilerle birlikte Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti. Başkan Karaca, makam koltuğuna oturttu.

Ödüllü Akıl ve Zeka Oyunları yarışması düzenlendi

6. 7. ve 8. sınıflar için Akıl ve Zeka Oyunları yarışması Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde düzenlendi.

Nursel Özdemir’den bir başarı daha

Nursel Özdemir Kurumları başarıdan başarıya koşuyor. Yaklaşık 20 yıldır Fethiye’nin en eski ve en iyi kurumlarından olan Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Reh. Merkezi 3 kurumuyla ailelerin tüm dertlerine, sıkıntılarına ortak olmaya, çözüm bulmaya devam ediyor. Öğrenci velisi kurumda eğitime başladıktan yaklaşık 10 ayın sonunda yürümeye başlayan çocuğu için gözyaşları içerisinde lokma dağıttı.

Yatağan Belediyesi’nden kaza ile ilgili açıklama geldi

Yatağan İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde İnönü Bulvarı’nda araba çarpması sonucu 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Merve Arık’ın ağır yaralanmasına neden olan kazayla ilgili Yatağan Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklama da, “Bu tatsız olayın ardından sosyal medya üzerinden maalesef gerçeği yansıtmayan ve Yatağan Belediyesi ile Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz’ü zan altında bırakmaya yönelik hakarete varan paylaşımları üzülerek görmekteyiz” denildi.

Uluslararası Fethiye 2. Spor festivali 1-4 Ekim tarihinde

Uluslar arası Fethiye 2. Spor festivali 1-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivale Lokman Hekim Fethiye Esnaf Hastanesinin sponsor olduğu öğrenilirken festivalde 5 branşta değişik ülkelerden bin 500 e yakın sporcu ve yöneticinin katılması bekleniyor. Uluslar arası Fethiye spor festivali Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizesinde yapılacak. Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı ziyaret ederek Uluslar arası Fethiye 2. Spor festivali hakkında bilgiler aktardı.