Genel

Genel Haberleri

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatının aşure etkinliğine yoğun katılım

Muharrem ayı nedeni ile AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı, Fethiye AK Parti ilçe binası önünde aşure etkinliği gerçekleştirdi. Vatandaşa aşure ikramını AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk gerçekleştirdi.

Seydikemer Belediyesi teşekkür belgesi vermeye devam ediyor

Seydikemer Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu tarafından Seydikemer Belediyesine yapılacak fidan bağışı kabul edildi. Yanan alanların ağaçlandırılmasına katkı sağlayacak projenin yürütülmesini için protokol imza yetkisi Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e verildi. Meclis toplantısında ayrıca meclis üyelerine yangın söndürme çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı Başkan Otgöz tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ takdim edildi.

Başkan Hıra, “Geçen seneye bakınca fiyatlar yüksek”

Salı pazarında zirveyi bamya ve taze fasulye paylaşıyor. Geçen seneye göre meyve ve sebze fiyatlarının biraz daha pahalı olması vatandaşın cebini üzdü. Fiyatların yüksek olmasının sebebi hava şartları ve su sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Sebze ana temel ürünlerde çok aşırı bir pahalılık yok mevsim normallerinde seyrediyor. Ama taze fasulye, barbunya gibi orta yayla kesimlerden geldiği için o bölgelerde de su sıkıntısı var maalesef üreticimiz tarlaların bir kısmını boş bırakmak zorunda kaldı” dedi.

Karaca’dan Karayiğit’e Nezaket Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Belediyesi ve Fethiye Ziraat Odası tarafından, üreticiler için ortaklaşa yürütülebilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Fethiyeli Şampiyon Güreşçiden Başkan Karaca’ya Ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı sporcusu Ozan Kıl, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Alcu’ya şampiyonluk konvoyu

Avrupa Altın Kemer Şampiyonasında rakibini ilk rauntta yenerek, altın kemeri Fethiye’ye getiren milli boksör Kubilay Alcu’yu Fethiye girişinde yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Fethiye’ye kemeri getirmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Alcu, “İnşallah daha büyük zaferleri Fethiye’ye getireceğim. Bu güzel karşılama için herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Kulaç, “Yangın sigortasını herkesin yaptırması gerekiyor”

Ülke genelinde ve Muğla bölgesinde çıkan yangınlardan ders çıkarılması gerektiğine vurgu yapan sigorta şirketleri olası bir felaketin yaşanmadan önce önleminin alınması gerektiğine değindi. Yangın sigortasının ileri derecede önemli olduğuna dikkat çeken KMS Sigorta ve aracılık hizmetleri Fethiye Şubesi sahibi Saniye Kulaç, “Yangın sigortası kesinlikle çok önemli… Yangın sigortası olsaydı hepsi hiçbir hasarına bu kadar üzüleceğini düşünmüyorum, tamam tabi ki insanların evleri yıkılmış, yanmış çok üzülmüş olabilirler ama sigorta şirketleri tamamını karşılayacak en azından içleri biraz daha rahat olacaktı” dedi.

MİTSO'dan TOBBUYUM'a hazırlık

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun iş dünyasında yaşanan uyuşmazlıkların çok daha hızlı ve çok daha ekonomik bir şekilde çözümlenebilmesi için TOBB Tahkim Merkezi'nden sonra TOBBUYUM'un da açıldığını belirterek birliğe üye odaların ve borsaların da uyum merkezleri oluşturması çağrısı üzerine Milas Ticaret ve Sanayi Odasında çalışma başlatıldı. Bu yönde ilk görüşme MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile TOBBUYUM Genel Müdürü Onur Yüksel arasında yapıldı.

MEB’in basını engelleme genelgesine TGK tepki gösterdi

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, mülki amirlerin katılımıyla yapılan okul açılış törenlerine basın mensuplarının alınmaması uygulamasına tepki gösterdi.

Uno Club Fethiye iki madalyayla döndüler

Bu yıl Antalya Dokumapark’da gerçekleşen organizasyona, yine Fethiye Uno Club ekibi damgasını vurdu. Türkiye’deki Anadolu kulüpleri içinde ilk ve tek aile kulübü olan ve birlik, beraberlik ve dayanışma üzerine kurulan Uno Club Fethiye, her yıl katıldığı ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uno Fest’ten 2 madalyayla döndü.

Demirtaş ve ekibinden Başkan Taşar’a ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar’ı ziyaret etti.

Fethiye Yamaç Paraşütü değerlendirme toplantısı yapıldı

Turizm sezonunun sonuna yaklaşıldığı günlerde Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl’ün Koordine ettiği, Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay Başkanlığında, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ev sahipliğinde önce Babadağ kalkış alanları inceleme yapılıp bir toplantı gerçekleştirildi. Ardından Belcekız plajı iniş sahasında incelemeler yapılarak ikinci bir toplantılar gerçekleştirildi.

Çoban, “Öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin”

Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı. Okulların yeniden yüz yüze eğitime açılmasıyla bir basın açıklaması yayınlayan İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “Ülke genelinde 18 milyon civarında öğrencimiz nihayet yüz yüze eğitimle buluşuyor. İlk ve orta öğretim kurumlarımız, sağlanan olanaklar ölçüsünde hazırlıklarını yapabilirlerken, özellikle son aylarda yine artan pandemi tehlikesi nedeniyle veliler, haklı olarak eğitim öğretim sezonunu adeta diken üstünde karşılıyor” dedi.

Özbil Ergün, “Dastar nesilden nesile aktarılmalı”

Yeşil Üzümlü Mahallesinin sembolü haline gelen Üzümlü Dastarının hikayesini Özbil dokuma atölyesi işletmesi Özbil Ergün FRT TV mikrofonlarına anlattı. El emeği göz nuru olan bu dastarı uzun yıllardır dokuduğunu belirten Özbil Ergün, “Önceden ben dastarı bilmezdim. Gelin oldum geldim, 35 senedir yapıyorum. Mahallemizde yaşayan taşlı bir teyze vardı onun sayesinde öğrendim. Ve o gün bugündür ona hep dua ediyorum bana bunu öğrettiği için… İlk Dastar da masa örtüsü yaptım” dedi.

Paraşüt pilotlarının teleferik sorunu toplantıda konuşuldu

Uzun süredir devam eden yamaç paraşütü şirketi ile Babadağ Teleferik işletmesi arasındaki sorunların çözümü için Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifinde toplantı düzenlendi.

Muğlaspor Yaz Spor Okulu mezuniyet töreni yapıldı

Muğlaspor Yaz Spor Okulları mezuniyet töreni Kulüp Başkanı Abdurrahman Uçar ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla kulübün tesislerinde gerçekleşti.

Yangın bölgelerinde zarar gören ağaçlar tekrar üretime kazandırılacak

“Zeytinlerde Verimsizliğin Nedenlerinin Tespiti Ve Sorunların Giderilmesi Projesi” Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

Kazada vefat eden belediye personeli son yolculuğuna uğurlandı

Seydikemer'de geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden Seydikemer Belediyesi Saklıkent Personeli Fehmi Arslan son yolculuğuna dualar eşliğinde uğurlandı.

Küçük Sanayi Sitesi için Fizibilite Etüdü Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2019 Fizibilite Destek Programı kapsamında 0 destek hibe alarak yürüttüğü, “Fethiye ve Seydikemer Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Etüdü” projesi başarıyla tamamlandı. Toplam proje bedeli 128.413 TL olan proje kapsamında, Fethiye merkez sanayi bölgesinde değişik iş kollarında faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin ihtiyaç duydukları fonksiyonları yerine getirmeye imkânı bulabilecekleri, sağlıklı çevre koşullarında verimli olabilecekleri, şehir imar planlarına uygun seçilen araziler üzerinde inşa edilebilecek küçük sanayi sitesi için fizibilite çalışması gerçekleştirildi.