Genel

Genel Haberleri

MUTSO’dan 18-25 yaş gençlere tablet

MUTSO aşılamayı teşvik etmek amacıyla başlattığı kampanya kapsamında, ikinci doz aşısını yaptıran 18-25 yaş arası gençlere tablet hediye edecek.

Öğrencilerden Karaca’ya ilköğretim haftası ziyareti

İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Güven Yiğit, öğrencilerle birlikte Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti. Başkan Karaca, makam koltuğuna oturttu.

Ödüllü Akıl ve Zeka Oyunları yarışması düzenlendi

6. 7. ve 8. sınıflar için Akıl ve Zeka Oyunları yarışması Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde düzenlendi.

Nursel Özdemir’den bir başarı daha

Nursel Özdemir Kurumları başarıdan başarıya koşuyor. Yaklaşık 20 yıldır Fethiye’nin en eski ve en iyi kurumlarından olan Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Reh. Merkezi 3 kurumuyla ailelerin tüm dertlerine, sıkıntılarına ortak olmaya, çözüm bulmaya devam ediyor. Öğrenci velisi kurumda eğitime başladıktan yaklaşık 10 ayın sonunda yürümeye başlayan çocuğu için gözyaşları içerisinde lokma dağıttı.

Yatağan Belediyesi’nden kaza ile ilgili açıklama geldi

Yatağan İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde İnönü Bulvarı’nda araba çarpması sonucu 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Merve Arık’ın ağır yaralanmasına neden olan kazayla ilgili Yatağan Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklama da, “Bu tatsız olayın ardından sosyal medya üzerinden maalesef gerçeği yansıtmayan ve Yatağan Belediyesi ile Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz’ü zan altında bırakmaya yönelik hakarete varan paylaşımları üzülerek görmekteyiz” denildi.

Uluslararası Fethiye 2. Spor festivali 1-4 Ekim tarihinde

Uluslar arası Fethiye 2. Spor festivali 1-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivale Lokman Hekim Fethiye Esnaf Hastanesinin sponsor olduğu öğrenilirken festivalde 5 branşta değişik ülkelerden bin 500 e yakın sporcu ve yöneticinin katılması bekleniyor. Uluslar arası Fethiye spor festivali Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizesinde yapılacak. Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı ziyaret ederek Uluslar arası Fethiye 2. Spor festivali hakkında bilgiler aktardı.

Fethiye Ak Gençlik üye çalışmalarını sürdürüyor

Bir fiil sahada olan AK parti Fethiye İlçe Gençlik kolları üye kaydı çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Öztürk basın emekçileri ile kahvaltıda bir araya geldi

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk basın çalışanları ile kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya ev sahipliğini MADO kafe yaptı. Sohbet havasında geçen kahvaltıda projeler hakkında da konuşuldu. Böyle bir organizasyonu aslında daha önce planladıklarını fakat yaşanılan olumsuz olaylar nedeni ile ertelemek zorunda kaldıklarını belirten AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Aslında çok önceden planlanmış bir kahvaltı organizasyonuydu, 24 Temmuzda gazetelerimizin bayramını yapmak istedik fakat arkasından yangın felaketleri, o günlerde ki yoğun tempo, sizlerinde sahada olması daha sonraki yangınların gelmesi sebebi ile burada kahvaltı yapmak olmazdı. Sizlerde sahadaydınız, bizlerle de zaman zaman orman yangınlarında dağda karşılaştığımız da oldu. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Makbule ve Selim çiftinin mutlu günü

Mehmet Çiftçi’nin kızı Makbule Çiftçi ile Durmuş Sidan’ın oğlu Selim Sidan Akmazlar Leb-i Derya’da düzenlenen rüya gibi bir düğün ile dünya evine girdi.

Demirtaş'tan esnaf ziyaretleri sürüyor

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Kamil Mutlu Demirtaş Karaçulha Mahallesinde gerçekleştirmiş olduğu ziyarette esnaf ile bir araya gelip sorunları dinledi.

2. etap sahil bandı esnafından basın açıklaması

2 Eylül itibariyle Fethiye Belediyesi'ne devri gerçekleştirilen 2. etap sahil bandı esnafları, çalışanları ve Fethiye Balıkçılar kooperatifi 2. etap sahil bandı Özgecan anıtında bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını tüm sahil bandı esnafı adına Boğaziçi Restourant sahibi Aydın Ertemli gerçekleştirdi. 2. etap sahil bandının Fethiyelilerin olduğunu belirten Boğaziçi Restourant sahibi Aydın Ertemli, “Son sözümüz Fethiye sahil bandı Fethiye’nindir, Fethiyelilerindir, kendini Fethiyeli hissedenlerindir” dedi.

Deva Partisinden aşure etkinliği

Deva Partisi Fethiye İlçe teşkilatı muharrem ayı nedeni ile Deva Partisi Fethiye İlçe binası önünde aşure etkinliği düzenledi. Aşure etkinliğine Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit beraberinde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal, Hüsnü Çalış, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

35 yıllık yol mahkeme kararına rağmen kapatıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde denize ve bir otele geçişi sağlayan yol, bir başka otel tarafından “Kendi arazimize ait” denilerek kapatıldı. Yolu kapanan otel işletmecisi, mahkeme kararına rağmen yolun demir kapı ile kapatıldığını söyledi.

Zarar Gören Tarımsal Alanlar İçin Projeler Geliştirildi

Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret ederek hem tarımsal üretim alanlarında meydana gelen zararların telafisi, hem de bu alanlarda tarımsal kalkınmayı sağlamaya yönelik geliştirilen Entegre Tarımsal Kalkınma Projeleri hakkında bilgi aldı.

Başkan Otgöz'den Yeni Kaymakam Büyüker'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz beraberinde AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ile birlikte Seydikemer Kaymakamı olarak atanan Yıldız Büyüker’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Demirtaş ve ekibinden, Başkan Çıralı’ya ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret etti.

Çetin, “Servislerimizde gereken tüm önlemleri aldık”

2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrenci servislerinde kovid-19 tedbirleri alındı. Genelgeler kapsamında öğrenci servislerinde alınması gereken tüm önlemler alındı. Zor bir süreçten geçtiklerini ve yeni eğitim yılında tüm önlemleri aldıklarını belirten Gazi İlköğretim okulu servis kooperatifi başkanı Muhittin Çetin, “Zor bir süreçten geçiyoruz, 1,5 senedir hiç çalışmadık uzaktan eğitim ile de hiç çalışmadık, 6 Eylül’de başladık ve bizler de bu işin devam etmesi açısından gereken tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. İnşallah bu süreci bu şekilde götürürüz, bizlerde bir zorluk yaşamamış oluruz. Herkesin tedbirli olmasını temenni ediyoruz” dedi.

İYİ Parti’den Aşure Etkinliği

İYİ Parti Muğla Kadın Politikaları Başkanlığı öncülüğünde Muharrem Ayı dolayısıyla Aşure etkinliği düzenlendi.

Başkan Evren Tezcan, “Umudun adı, ülkemizi kurtaran ve kuran cumhuriyet halk partimiz 98 yaşında”

Cumhuriyet Halk Partisinin 98.kuruluş nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca İlçe Başkanlığı tören düzenledi.