Genel

Genel Haberleri

Avrupalı Bisikletçiler, Menteşe’de Zeybek Oynadı

Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki Brüksel merkezli Erasmus+ Sport programı, Social Active Cycling Team projesi kapsamında Yunanistan, Bulgaristan, Litvanya ve Portekiz’den Menteşe’ye gelen 16 bisikletçi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde zeybek oynadılar, ebru yaparak akşam yemeği yediler.

Hafızlık Belge Sınavında Başarılı Olan Öğrencilere Çeşitli Hediyeler Sunuldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ilçe, il ve bölge yarışmalarında dereceye giren ve hafızlık belge sınavında başarılı olan öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı Fethiye Şubesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Demir; “Gazilerimiz, Vatanseverliğin ve Kahramanlığın Yaşayan Birer Sembolüdür”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çıralı, Sahil Güvenlik Binbaşı Kıreker İle Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesini Görüştü

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Göcek Mahallesi’ndeki Fethiye Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı’nı ziyaret ederek Sahil Güvenlik Binbaşı Erdal Kıreker ile görüştü. Fethiye Su Altı Tarih Parkı’ projesine ilişkin görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Başkan Çıralı, dalış camiasının önerileri doğrultusunda uygun bulunan koordinatları sahil güvenlik ekipleriyle paylaştıklarını kaydetti. Kendisine ulaştırılan raporu dikkatle incelediğini belirten Binbaşı Kıreker’e teşekkür eden Başkan Çıralı, izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından projede imalat ve batırma sürecine geçileceğini söyledi.

'İlin Ahisi, Kalfası ve çırağı Seydikemer Esnaf Odası'ndan

Muğla'da 34. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 'İlin Ahisi' Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar odası esnaflarından Mustafa Yılmaz'a, Vali Orhan Tavlı tarafından kaftan giydirildi.

MİTSO, Bodrum Ziraat'ı Milas OSB yatırımcısına desteğe çağırdı

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, T.C. Ziraat Bankası Bodrum Ticari Şubesine, Milas Organize Sanayi Bölgesinde fabrika kuracak yatırımcıya ve ihracata yönelik coğrafi işaretli ürünlere yatırım yapacak oda üyelerine kredi desteği sağlanmasını istedi. Banka yöneticileri Milas ve Bodrum bölgesindeki yatırımcıları desteklemek istediklerini belirterek Milas OSB yatırımcısına da kredi desteği sağlayabileceklerini ifade ettiler.

Geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ödüllü Apartman ve Site Sakinleri Atık Bitkisel Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

19 Eylül Gaziler Günü Fethiye’de törenle kutlanacak

Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’since Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” ünvanı verilmiştir. 19 Eylül, “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. 19 Eylül Gaziler Günü Fethiye’de tören ile kutlanacak.

Fethiye’de bahar ayları kendini gösteriyor

Türkiye genelinde bahar ayına girilmesi ile sıcaklıklar düşmeye başladı. Vatandaş ise havaların tam olarak ne zaman soğuyacağını merak ediyor. Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Fethiye'de gün güne havaların serinleyeceği ve en yüksek sıcaklığın 33 derece olacağı öğrenildi.

Barbunn Bistro'da Derya Bedavacı rüzgarı esti

Yaklaşık bir buçuk yıldır süren pandemi yorgunluğunu unutturmaya çalışan Barbunn Bistro ağırladığı ünlü şarkıcıların sahne aldığı yaz konserleriyle bir kez daha müşterilerini ve eğlence severleri yine coşturtu. Barbunn Bistro birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Derya Bedavacıyı ağırladı.

Yatağan Belediyesi’nden 16 noktada çocuk oyun grubu

Yatağan Belediye Başkanlığı tarafından, Yatağan ilçesindeki 16 ayrı noktada daha kauçuk tabanlı çocuk oyun grupları hizmete girdi.

Beşkaza platformundan öğrencilere "Hoşgeldiniz Vooyn" afişli destek

Birçok Kültürel Projenin altında imzası olan ve Muğla merkezde faaliyetlerinin üçüncü yılına giren Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu bu kez de dayanışmaya dair örnek bir faaliyete imza attı.

Saklıkent’te yağmur nedeni ile geçişlere izin verilmedi

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonunu gezmek isteyenlere yağmurlu hava engel olamadı. Birçok yerli ve yabancı turist Saklıkent’in eşsiz güzelliğini keşfetmek için kanyona akın ederken, kanyon içinde yağmur nedeni ile geçişlere izin verilmedi.

Esenköyspor Kulübü’nden Başkan Karaca’ya Plaket

Esenköyspor Kulübü yeni yönetimi, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Karaca’ya plaket takdim edildi.

Zeynep Tuncel anısına pilav ikramında bulundular

Geçtiğimiz yıl Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Zeynep Tuncel için anma programı düzenlendi. Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi yönetimi tarafından organize edilen etkinlik, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde düzenlendi.

“Karabağlar Yaylası Tam Zamanlı Denetleniyor”

Menteşe Belediyesi tarafından, kentsel ve 3. derece doğal sit alanı olan tarihi Karabağlar Yaylasının doğal dokusunun korunması için bir dizi çalışma başlatıldı. Buna göre, belediye ekipleri tarafından 360 derece kamera kullanılarak Karabağlar Yaylasının doğal yapısı, kesik ve irimleri kayıt altına alınıyor. Görevli personel kesik ve irimlerin, tel örgü ve duvar yapılarak yok edilmemesi için tam zamanlı olarak bölgede denetim gerçekleştiriyor.

Seydikemer’de öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye edildi

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş ve Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, İlköğretim Haftası dolasıyla öğrencilere kırtasiye malzemesi hediye etti.

Milli Boksör Alcu, Karaca’yı ziyaret etti

UBA Avrupa Altın Kemer Şampiyonası'nda rakibini ilk rauntta yenerek, Altın Kemeri kazanan Milli Boksör Kubilay Alcu, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Türk Kadınlar Birliğinden kabir ziyaretleri

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri Taşyaka Mezarlığında Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesinin eski başkanı Zeynep Tuncel’in kabriyle, Türk Kadınlar Birliğini 1969 yılında Fethiye ile tanıştıran Hatice Devrim’in kabrini ziyaret ettiler.