Genel

Genel Haberleri

Sanayi Çarşısı Marangozlarından Demirtaş’a destek sözü

Fethiye Sanayi Çarşısında marangozhane işletmecileri, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş’ı aralarında düzenledikleri kahvaltı etkinliğine davet ederek, seçimlerde destek sözü verdiler. Etkinlikte esnaflar esnafın Fethiye’de sahipsiz kaldığını belirten Demirtaş, “Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığını kazandığımız taktirde, tüm esnafımızın sorunlarına çözüm arayacak, yıllardır biriken sorunları ivedi şekilde gidereceğiz” dedi.

Rehabilitasyon Merkezlerinden Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okuluna Ziyaret

Özel Eğitim Dernekleri Muğla İl Başkanı aynı zamanda Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar, Özel Saygın Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Mehmet Demircioğlu, Son Atılım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Hakan Gökçen ile Fethiye’de bulunan Rehabilitasyon Merkezleri olarak Akıncı 1. Ve 2. Kademe Özel Eğitim Uygulama Okulunda göreve yeni başlayan Okul Müdürü Deniz Esen’e ziyarette bulundular.

Fethiye’de Simit Fiyatı İkiye Bölündü

Fethiye’de Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı fırın ve imalatçılarda 110 gramlık simidin fiyatı yüzde 25 artarak 2 TL’den 2.5 TL’ye yükseldi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olan fırınlarda ise simit fiyatı değişmeyerek, 2 TL’den satılmaya devam ediyor.

Başkan Tokgöz, “Mora Türklerine yapılan soykırımı unutmadık”

Mora Türklerinin 200 yıl önce silahlı Yunan ve Rum çeteleri tarafından katledilişinin yıldönümü nedeniyle Fethiye Rumeli Balkan Türkleri Derneği tarafından kınama açıklamasında bulunuldu.

Öğrencilerin barınma sorununu çözmek için toplantı düzenlendi

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi ile Fethiye’de ki öğrenci yoğunluğunun arması dolayısıyla kamu ya da özel yurtlara yerleşemeyen gençler için Fethiye Kaymakamlığı çalışma başlattı. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Fethiye’de çocukların barınma ihtiyacı için her kurumdan destek alacağız” dedi.

Menteşe’de Pazar Atıkları Gübreye Dönüşüyor

Mardin’de bölge kadınlarıyla birlikte başarılı projelere imza atan sosyal girişimci şef Ebru Baybara Demir öncülüğünde ve Menteşe Belediyesi işbirliğinde Menteşe’de sebze ve meyve atıkların değerlendirilmesi üzerine kompost projesi başlatıldı. “Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Projesi” kapsamında Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, eşi ve gönüllülerle birlikte Perşembe pazarında yaş sebze ve meyve atıkları ayrıştırarak topladı. Toplanan sebze ve meyve atıkları Menteşe Belediyesi tarafından Ortaköy mahallesindeki tesislerde çevre mühendisleri eşliğinde kompostlanarak tarıma kazandırılacak.

Muğla Altyapı Yatırımlarıyla Cazibe Merkezi Olacak

Ülkemizde telekominikasyon, iletişim ve bilişim alanında faaliyet gösteren Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone şirketleri tarafından ilimizde sunulan hizmetlerle ilgili yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Marmaris lağım kokuyor!

Dünyanın ve Türkiye'nin önemli tatil merkezlerinden olan Marmaris'te, dereler pislik içinde. Lağım kokusundan dolayı derelerin yanından bile geçemeyen vatandaşlar ve turistler, bu duruma isyan ediyor.

Demirtaş ve Ekibi, Ak Parti İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş ve ekibi, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve yönetimini ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Demirtaş, “Fethiye’de sahipsiz bırakılmış 5 binin üzerindeki esnafın sorunlarını ve odadan beklentilerini biliyoruz. Çözmek için kararlıyız” dedi.

Muğla Ülkü Ocakları’ndan Vali Tavlı’ya ziyaret

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel ,il yöneticileri ile Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan Seydikemer’de

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, kültürel varlıkları inceleme ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Seydikemer’e geldi. Bakan Yardımcısı Demircan’a Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak eşlik etti.

Likya Kültür Sanat Günleri yine dolu dolu

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan Likya Kültür Sanat Etkinlikleri bu sene 28 Ekim itibariyle başlıyor. Beşkaza Meydanı ve Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliklerde birçok ünlü yazarlar sevenleriyle buluşacak. Aynı zamanda kitap fuarı, karikatür atölyesi, müzik dinletileri yanı sıra birçok etkinlik Sanat Günleri’nde yer alacak.

Cahit Engin için tören düzenlendi

Geçtiğimiz yıllarda 7 dönem Fethiye Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Mimar Cahit Engin için Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde tören düzenlendi. Törenin ardından Cahit Engin son yolculuğuna uğurlandı.

Begüm ile Mert çiftinin kınası coşkulu geçti

Mert Köktener ile Begüm Şahinler çiftinin kına merasimi coşkulu geçti. 24 Eylül’de Aksazlar Yasmin Park’ta dünya evine girecek olan genç çiftin mutlulukları gözlerinden okundu.

Seydikemer Süt Sığırcılığı TDİOSB’ye Ankara’dan ÇED müjdesi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Ankara’da gerçekleştirilen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısı’na katıldı. Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan ile Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak’ın da katıldığı toplantıda, ÇED süreci olumlu sonuçlanan Seydikemer Süt Sığırcılığı TDİOSB projesinin, 15 Ekim tarihine kadar tüzel kişilik kazandırılarak sürdürülmesine karar verildi.

Çalış ikinci el pazarı 26 Eylül’de kuruluyor

Pandemi nedeni ile uzun bir süredir kurulamayan Çalış ikinci el pazarı 26 Eylül’de aynı yerinde kuruluyor. Çalış ikinci el pazarı hakkında bilgiler aktaran FETAV Başkanı Dilek Dinçer, “İnsanlar evde kullanmadıkları eşyalarını arabalarının bagajına koyup getirip orada satış yapıyorlardı. Daha sonra arabası olmayan vatandaşlar da biz de bu imkandan yararlanmak istiyoruz arabamız yok ama biz de istiyoruz yer deyince masa, sandalye kiralamak suretiyle 2. Bir bölüm açtık pazarda ve 15 yıldır bu pazarın tüm geliri bağış olarak öğrencilere burs olarak dağıtılıyor” dedi.

İşimiz Temiz Projesi başladı

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından MEB ve OPET destekleriyle geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” düzenlenen protokol imza töreni ile resmi olarak başladı.

Menteşe’de Hasat Şenliği

Menteşe Belediyesi kendi arazilerinde yetiştirdiği 6 ton buğdayı hasat şenliğinde yerel üreticilere dağıttı. Menteşe Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünde yapılan hasat şenliği buğday dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP İl ve İlçe Başkanları, meclis üyeleri, yerel üreticiler ile vatandaşlar katıldı.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende’de online abonelik dönemi başladı

Ege Bölgesi görevli elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracak dijital çözümler sunmaya devam ediyor. 2021 yılında müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda süreçlerini dijitalleştirmeyi odağına alan şirketlerin hayata geçirdiği online abonelik hizmetiyle; mesken (ev) müşterileri, abonelik işlemlerini Müşteri İlişkileri Merkezi’ne gitmeden Aydem Perakende ve Gediz Perakende web sitelerinden online olarak gerçekleştirebilecek.