Genel

Genel Haberleri

Fethiye Kızılay, “Hep birlikte bir adım ileriye”

Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Kızılay Fethiye Şubesi, Genç Kızılay Fethiye Teşkilatı ve Kadın Kızılay Fethiye Teşkilatı üyeleri “Hep Birlikte Bir Adım İleriye” sloganı ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünden Özgecan Anıtı’na kadar yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.

Hayvanları Koruma Gününde farkındalık için mama dağıttılar

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu ile Liberty Fabay Hotel 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde farkındalık oluşturmak için sokak hayvanlarını beslediler. Haypet Yöneticisi Selda Korhan, “Can dostlarımızın hayatına dokunmak dünyada ki en büyük mutluluk” dedi.

Deva Partisi'nden çevre temizliği etkinliği

DEVA Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı, Yanıklar Mahallesinde bulunan Karaot plajı ve çevre alanında çevre temizliği gerçekleştirdi.

Özlem Balcı, en iyi kadın komedi oyuncusu adayı

Fethiyeli sinema ve dizi oyuncusu Özlem Balcı, en iyi kadın komedi oyuncusu kategorisinde Pantene Altın Kelebek ödüllerine aday gösterildi.

Otomobil severler “Tuning Fest” etkinliğinde buluştu

Fethiye'de bir araya gelen modifiye araç tutkunları, “Fethiye Otomobil Spor Kulübü Derneği’nin” düzenlediği etkinlikte bir araya geldi. Birbirinden farklı yaklaşık 350 otomobil buluşmada yerini aldı.

600 Gönüllü 6 İlde 2.500 Kg Atık Topladı

Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası çerçevesinde her yıl binlerce gönüllüsüyle sorumluluk üstlenen TURMEPA, bu yıl da kıyılardaydı. 18 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için TURMEPA öncülüğünde seferber olan gönüllüler, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak temizlik etkinlikleri gerçekleştirdi. Ülkemizin 6 farklı bölgesinde gerçekleşen etkinliklerle 600 gönüllü 2.500 kilogram atığı toplayarak oksijen kaynağı denizlerimize ulaşmasını önledi.

Fethiye ve Seydikemer için toplandılar

Fethiye Seydikemer Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu” toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Fethiye Babadağ Teleferik 1700 tesisinde yapıldı. Toplantıda turizmin devamlılığı için yeni projeler konuşuldu.

Başkan Otgöz yağmur duasına katıldı

Seydikemer’in Karadere Mahallesinde vatandaşlar, son dönemde yaşanan kuraklık nedeniyle namazlarını kılıp yağmur duası gerçekleştirdiler. Yağmur duasına katılan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, vatandaşlarla birlikte yağmur ve bereket için dua etti.

Seydikemer’de ‘Şükür Yemeğinin’ 19’uncusu düzenlendi

Seydikemer’in Karadere Mahallesi’nde deniz kenarında bu yıl 19’uncusu yapılan şükür yemeğine binlerce kişi katıldı. Her sene gerçekleştirilen duada bu yıl da şükür yemekleri yenilip, hortum ve afetlere karşı dualarda bulunuldu.

Beşiktaş Taraftar Derneği basın mensupları ile bir araya geldi

Fethiye Beşiktaş Taraftalar Derneği Başkanı Özkan Torunoğulları ve yönetim kurulu üyeleri, Fethiye’de görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı programda bir araya geldi.

Krizi fırsata çevirdiler

Muğla'nın Milas ilçesi, Güllük Körfezi'nde yük gemisi çarptığı 1 havuzu parçalayıp, 2 havuza zarar verirken, havuzlarda bulunan 1 milyon civarındaki balık denize kaçtı. Kaçan balıklar, balıkçılar tarafından ağlarla tekrar yakalanarak satışa sunuldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konut kiralarına isyan etti

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kiralık konutlardaki fahiş fiyatlarla ilgili açıklama yaptı. Aras, konut kiralarındaki yükselmenin en büyük sebebinin günlük, haftalık, saatlik konutlarını 250-300 TL’ye kiralayanlar olduğunu söyledi.

Müftü Oktay’dan Kaymakam Fırat’a anlamlı ziyaret

Camiler ve Din Görevleri Haftası nedeniyle Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay, Müftü Yardımcıları ile birlikte Kaymakam Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret etti.

Muğla Oda ve Borsa Başkanları Ticaret Bakanlığında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlik üyesi oda ve borsalar tarafından orman yangınları nedeniyle toplanan toplam 50 milyon 573 bin 366 TL tutarındaki yardım çekinin, Ankara'da düzenlenen törenle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer'e verildiği törene katılmak için Ankara'ya giden Muğla'nın oda ve borsa başkanları T.C. Ticaret Bakanlığını ziyaret etti.

Görme Engellilerden Birlik Mesajı

Farklı sivil toplum kuruluşlarına üye engelli bireyleri ve ailelerini “Biz bir aileyiz” sloganıyla bir araya getiren Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği: Akyaka’da düzenlediği kahvaltı etkinliğinde dostlukları pekiştirdi.

Karaca, “ Kim yanlış yaparsa, hakkında soruşturma açarız”

Fethiye Belediyesi Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda 10 gündem maddesi görüşüldü. Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Turgay Öztürk, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde ‘hurdalıklarla’ ilgili iddialar olduğunu söyledi. Karaca, “Fethiye Belediyesi’nde kim yanlış yaparsa, hakkında soruşturma açarız. Bizim her zaman hedefimiz şeffaflık. Geriye dönük 5 yılda belediye şirketinde yaklaşık 2 milyon 966 tl açık tespit ettik ve yargıya konuyu taşıdık” dedi.

Sporfest Konukları Karaca’yı Ziyaret Etti

Uluslararası Fethiye 2. Spor Festivali 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Lokman Hekim Esnaf Hastanesi sponsorluğunda, 5 farklı branşta, çeşitli ülkelerden 300’e yakın yönetici Fethiye’ye geldi. Heyet, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Fethiye 2. Spor Festivali konukları Kaymakam Fırat’ı ziyaret etti

1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Fethiye 2. Spor festivali makam ziyaretleri ile başladı. Farklı ülkelerden ve şehirlerden gelen festival konukları Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ziyaret etti.

MUTSO aşı olan 18-25 yaş arası gençlere çekilişle tablet verdi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Covid-19 aşısının önemine dikkat çekmek ve gençlere aşı konusunda öncülük yapmak amacıyla başlattığı tablet kampanyası sona erdi. 20 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında ikinci doz aşılarını yaptıran 10 öğrenciye çekiliş sonucunda tablet hediye edildi.