Genel

Genel Haberleri

TOBB Orman Yangınları İçin 50.5 Milyon TL Bağışladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlik üyesi oda ve borsalar tarafından orman yangınları nedeniyle toplanan toplam 50 milyon 573 bin 366 TL tutarındaki yardım çeki, Ankara'da düzenlenen törenle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer'e verildi. Yardım çekinin verilmesi törenine Muğla'daki TOBB üyesi odaların ve borsanın başkanları da katıldılar.

Muğla Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi başkanı İbrahim Zeybek MİTSO'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde oluşturulan ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının eşgüdümünde çalışmalarını sürdüren Muğla Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi seçiminde başkan seçilen Milaslı genç işadamı İbrahim Zeybek, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret ederek hedeflerini anlattı. İbrahim Zeybek, Muğla GGK olarak hedeflerinin gençlerin mesleki eğitimine özel önem verileceğini ve gençlerin iş bulmalarına destek olunacağını ifade etti.

Başkan Adayı Göktepe’den, Başkan Kökten’e ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Tezcan Göktepe esnaflar ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaret etmeye devam ediyor. Başkan adayı Göktepe Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammed Kökten ve yönetimini ziyaret etti. Boş zaman geçirmemek adına aday olduğunun altını çizen Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Tezcan Göktepe, “Çıraklık lojmanı, acil yaralanmalar için sağlık odası, esnaf kreşi, esnaf hastanesinden daha etkin yararlanma, hukuk danışmanlığı, nikah ve düğün salonu, eğitim seminerleri, internet sitesi, sosyal alanlar ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi gibi çalışmalarımız olacak” dedi.

Fethiye Belediyesi CHP’ninTarım Zirvesine katıldı

Fethiye Belediyesi ve beraberinde Fethiye Likya Kadın Kooperatifi ile Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, İstanbul’da düzenlenen "CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'ne katılım sağladı.

Başkan Otgöz, çalışmaları yerinde inceledi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Bağlıağaç Mahallesi’ndeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyerek, ekiplerden bilgi aldı.

Menteşe Belediyesi “Tarım Zirvesi”ne katıldı

Menteşe Belediyesi, 30 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”nde Yerkesik Kırsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte Menteşemizin el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. 160 belediyenin 300’ün üzerindeki kooperatifle katıldığı zirvede Menteşe Belediyesi’nin yerel ürünlerden oluşan standı ilgi odağı oldu.

İlman “Muğla’da devletimiz gençlerimizin her daim yanındadır”

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman Yurtlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Binbaşı Çiçek’ten iade-i ziyaret

Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Çiçek, iade-i ziyaret programları kapsamında, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i ziyaret etti.

Kaymakam Büyüker’den MHP İlçe Başkanlığına iade-i ziyaret

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, MHP Seydikemer İlçe Başkanlığı’nın ‘hoş geldiniz’ ziyaretinin ardından, teşkilata iadeyi ziyarette bulundu.

Efsane Başkan Yungucu’dan Demirtaş ve Ekibine Tam Destek

Fethiye’de geçmiş yıllarda dört dönem Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevinde bulunan Emin Yungucu, önümüzdeki aylar içerisinde yapılması beklenen oda seçimlerinde Kamil Mutlu Demirtaş’a “Tam Destek” dedi.

FTSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen FTSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda pandemi döneminde Odanın yaptığı çalışmalar, yürütülen lobi faaliyetleri ve projeler ele alındı. Toplantıda konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO üyelerinin yaşadıkları sıkıntıları meslek komiteleri aracılığıyla yakından takip ettiklerini belirterek meslek komiteleri üyelerine teşekkür etti.

Ortaca’da gündem değerlendirildi

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, MHP Ortaca İlçe Başkanı Kaan Çakır, MHP İl ve İlçe Yönetimi ile MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile basınla buluştu.

Bozalan ve Çökertme'de yangının yaralarını sarma çabası

Geçen ay çok büyük bir orman yangını geçiren ve ormanların yanı sıra zeytinliklerin ve bazı evlerin de yandığı Milas'ın Bozalan ve Çökertme mahallelerinde yangının yaralarını sarmak amacıyla toplantı yapıldı. Toplantıda zeytinlikleri yanan, çam ormanlarının yok olması nedeniyle bal üretimi yapamayacak hale gelen yöre halkına yeni geçim kaynakları kazandırmak için neler yapılabileceği değerlendirildi.

MİTSO'nun Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının eylül ayı meclis toplantısında Kaymakamlık, TOBB'un Kadın Girişimciler Kurulu ve MİTSO işbirliğinde orman yangını geçiren mahallelerde yeni gelir kaynakları oluşturmak için çeşitli beceri ve meslek kursları açılacağı bildirildi.

Aktepe, “Bizde gönüllülük esastır”

Fethiye ve Muğla'nın birçok bölgesinde meydana gelen orman yangınlarında geride kalmış canlar için mücadele eden ve başarılı işlere imza atan Hayvan Kurtarma Ekibi bölgede yaşadıklarını FRT TV mikrofonlarına anlattı. Bu işin sadece gönüllülük esasıyla yapılacağının altını çizen Hayvan Kurtarma Ekibi Lideri Ayten Aktepe, “Her zaman onların yanında olmamız gerekiyor bir gönüllü olarak, bizim için gönüllülük esastır. Her hafta sonu biz alanlara gidiyoruz, bölgeye gidiyoruz” şeklinde konuştu.

Işık Taban FETAV’ın düzenlediği “Not Defteri” söyleşilerinde sevenleri ile buluştu

Fethiye ve Kayaköy’ün tarihi ve kültürel geçmişine dair yazmış olduğu araştırma yazıları ve kitaplarıyla tanınan ünlü yazar ve gazeteci Işık Taban için Fetav’da kitap imza günü ve söyleyişi etkinliği düzenlendi.

Bir dönemin efsanesi “Gara Jawa” ilk haline dönüyor

Motosiklet tamircisi Ergün Varçin, çürümeye terkedilmiş çalışmaz haldeki Jawa motosikletleri restore ederek meraklılarının kullanımına sunuyor. Jawa motosikletleri fabrikadan çıktığı haline getiren Ergün Usta, “Hurda halinde olan Jawaları yeniden hayata geçiriyoruz” dedi.

"Emel" ve "Muhsine” takip cihazı ile denize bırakıldı

Fethiye’de Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavisi tamamlanan 2 caretta caretta suya bırakıldı.

İş insanı Arıcan, Başkan Çıralı’ya Atatürk Portresi hediye etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden Durmuş Arıcan Ticarethanesi İşletme Sahibi Durmuş Arıcan, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya yaklaşık 1,2 metre boyunda, tek parça granitten oluşan Atatürk portresi hediye etti.