Genel

Genel Haberleri

Fethiyeli genç sanatçı başarı yolunda ilerliyor

Fethiyeli genç şarkıcı Ogün Karasel, şarkıları ve müzik yorumu ile büyük beğeni kazanıyor. Klipleri ve şarkılarıyla sosyal medyada büyük beğeni kazanan Ogün Karasel, FRT TV Reklam Müdürü Tolga Elikli’yi ziyaret etti.

Önder, “Tarımsal üretim durmak üzere”

Fethiye Galatasaraylı İşadamları Derneği Yunus Önder, FRT Televizyonu’nda Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında ülke ve bölge ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Önder, “Türkiye’de tarım ve sanayi üretimi durmak üzere. Türkiye üretmezse enflasyon düşmez. Siz kolay yoldan tarım alanlarına bina yapıp satarsanız, otomatik olarak üretimden düşersiniz” dedi.

Üreticilerin ve komisyoncuların nabzını tutmaya devam ediyor

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Karaçulha Toplantıcı Hali’nde üreticiler ve komisyoncularla görüştü. İlçe Başkanı Öztürk, korona virüsü pandemi sürecine rağmen Fethiye domatesinin yurtdışına ihracatının devam ettiğini belirtti.

Işığı Cam ile Dans Ettiren Son Usta

Muğla'nın tek Vitray (Cam İşlemeciliği) ustası olan Serdar Arslan, hayallerini cama işliyor. Türkiye'deki 86 Vitray ustasından bir tanesi olan Arslan, vitray sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Muğla eski Müftüsü korona virüsüne yenik düştü

Geçtiğimiz yıllarda Muğla Müftülüğü görevinde bulunan Abdurrahman Koçak'ın korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Eski Başkan Şimşek yoğun bakımda

Geçmiş dönem eski Kemer belediye başkanlarından Hasan Şimşek, kalp krizi geçirerek, Fethiye Devlet Hastanesinde yoğun bakıma alındı. Şimşek'in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Bakırcılar Peugeot Fethiye’de

Dünyanın önemli otomotiv markalarını Fethiye’ye kazandıran iş adamı Esat Bakırcı, şimdi yine dünyaca önemli markalardan biri olan Peugeot’u Fethiye halkı ile buluşturdu.

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nden geri dönüşüme katkı

Özel Fethiye Lokman Esnaf Hastanesi ile bir mama markasının ortaklığında, Sıfır Atık projesine katkı için hazırlanan mamamatik otomatı vatandaşlardan beğenisini kazandı. Geri dönüşümlü bir malzeme atıldığı zaman otomat, sokakta yaşayan kedi ve köpekler için mama imkanı sunuyor.

Ölü pelikan kıyıya vurdu

Fethiye’de sahil bandında kıyıya vuran ölü pelikan merak konusu oldu. Kıyıda balık tutanların farkında vardığı ölü pelikanın, akıntıyla sürüklenerek kıyıya vurduğu tahmin ediliyor.

Fethiye’de örnek bir projeye imza attı

Fethiye’de Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan 36 yaşındaki Şükrü Ceylan, sokak hayvanları için önemli bir projeye imza attı. Tüm mahalle muhtarlarına dağıtılmak üzere kulübe ve mama hazırlayan Ceylan, bunların dağıtımını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğini söyledi.

Pandemiden kaçan Ölüdeniz’de

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Aralık ayı yaklaşmasına rağmen yazdan kalma güneşli ve güzel havayı gören vatandaşlar Ölüdeniz sahiline koştu. Pandemi nedeni ile alınan tedbirler ve kısıtlamalar kapsamında, günlerinin çoğunu evlerinde geçiren vatandaşlar güneşli ve güzel havayı görünce kendilerini Ölüdeniz’e attı. Ölüdeniz sahili adeta yazdan kalma görüntü sergilerken, yerli ve yabancı turistler güneşin ve denizin keyfini çıkardılar.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına dikkat!

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma kısıtlaması 28 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’den 29 Kasım Pazar günü 10.00’a kadar ve 29 Kasım Pazar günü saat 20.00’den 30 Kasım Pazartesi günü 05.00’e kadar uygulanacağı belirtildi.

Deniz Kirliliği Ölçüm Sistemi Protokolü imzalandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Deniz Temiz Derneği/TURMEPA, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (KBS), Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi arasında Deniz Kirliliği Ölçüm Sistemi Geliştirilmesi (Smartium-Blue) Projesi kapsamında görev ve sorumluluk paylaşımı protokolü imzalandı.

Deniz suyunu, içme suyuna dönüştürdüler

Muğla'nın Marmaris ilçesinde afet zamanlarında kullanılmak üzere özel bir firma ve turizm işletmesi tarafından Marmaris Belediyesi'ne kazandırılan Mobil Arıtma Cihazı'nın ilk denemesi yapıldı. Oluşturulan sistemle deniz suyu, içme suyuna dönüştürüldü.

Fethiye Turizm Konsey Toplantısı online gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın sekretaryasını yürüttüğü Fethiye Turizm Konsey toplantısı, online video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Koronavirüs etkisi altındaki 2020 turizm sezonun değerlendirildiği toplantıda, yamaç paraşütü, su üstü sporlar, tekne turları gibi aktivitelerde yüzde 60-70 oranında 2019 yılının yakalandığını belirtildi.

Yusuf Kayacık'ın Ak Parti'den ihraç kararı bozuldu

Yusuf Kayacık'ın milli Güreşçi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine getirilişini, kişisel sosyal medya hesabından eleştirmesinin ardından Ak Parti İl Disiplin Kurulu tarafından hakkında partiden ihraç edilmesi kararı Merkez Disiplin Kurulu tarafından bozuldu.

Kaymakam Fırat, 'Tadilat çalışmaları devam ediyor'

Yıllardır eski binasında hizmet veren Fethiye Kaymakamlığı, başlanan tadilatla yepyeni bir görünüme kavuşacağı bildirildi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, 'Kaymakamlık binasının iç ve dış kısmı ile bahçede peyzaj düzenlemesi devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığı zaman çok güzel olacağını düşünüyorum' dedi.

'Kadına Şiddet Politiktir'

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama da, 'Kadına Şiddet Politiktir'' denildi.

İGF gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), Aksaray ilinde jandarmanın yaptığı uyuşturucu operasyonunda görüntü almak isteyen muhabirlere yönelik saldırıyı kınadı.

Toplam 6424 haber.