Genel

Genel Haberleri

8 proje ödüle layık görüldü

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler ve Yaşayan Okullar projelerinin ödül töreni Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

Büyük ikramiye 100 milyon tl

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişi biletleri satışı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de devam ediyor. Bu yıl büyük ikramiye 100 milyon TL olarak belirlendi. Tam bilet 100, yarım bilet 50 ve çeyrek bilet 25 TL'den satılacak. Geçen yıl yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye 80 milyon lira olarak belirlenmiş tam bilet 80, yarım bilet 40, çeyrek bilet ise 20 TL'den satılmıştı.

Muğla’da kuvvetli yağış!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla Muğla il genelinde beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlara karşı oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

İnsan hakları bildirisi broşürü dağıtıldı

10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edilişinin yıldönümü olması dolayısıyla, Fethiye Belediyesi İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile ilgili broşür dağıttı.

Afet ve acil durumlarla ilgili ortak protokol imzalandı

Milas Belediyesi ile Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MİDOSK) ve Milas Tema temsilciliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

46 yıllık koleksiyon görenleri şaşkına çeviriyor

Film ve müzik tutkunu olan Süleyman Saraçoğlu, 46 yıl önce film afişleri ile müzik kasetlerini biriktirmeye karar verdi. O süreçten günümüze 3 binden fazla müzik kitabı ve 750 film arşivi ile bir miktar film CD ve DVD’si toplayan Saraçoğlu, adeta müzik ve film tarihine ışık tutuyor.

“Bu bütçe sağlıksızlığın bütçesidir”

Emekli- Sen Tüm Emekliler Sendikası Genel Merkezi tarafından “2021 bütçe tasarısı ve emekli sendikalarına yönelik baskı ve kapatma girişimlerine ilişkin bir basın açıklaması yapıldı.

Yörüklerin göç yollarına bilgilendirici levhalar dikiliyor

Seydikemer ilçesinde Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) destekleriyle başlatılan Seydikemer Yörük Göç Yolları projesi kapsamında belirlenen hanlara bilgilendirici levhalar dikildi.

Zeybekoğlu Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle açıklama da bulundu

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Zeybekoğlu, “Sahip olduğumuz hakların kilometre taşı olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 72. yılındayız. Beyannamenin kabulünün yıldönümünde; ülkemizde temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğunu söyleyebilmekten, COVID-19 salgınında sağlıklı yaşam hakkımızı kullanabilmekten ne yazık ki çok uzağız” dedi.

Kovid-19’u yendi, kalp krizine yenik düştü

Fethiye’nin sevilen simalarından olan CHP eski ilçe yönetim kurulu üyelerinden İsmail Çiloğlu geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetti. Çiloğlu’nun geçtiğimiz ay sonunda Kovid-19 vakasını yendiği öğrenildi.

Vali Tavlı’dan Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı yayınladığı mesajıyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı.

Milas Şehitlik Anıtı hızla yükseliyor

Milas Şehitlik Anıtı yapım çalışmaları hızla devam ediyor. İlçemiz için çok önemli bir eser olması planlanan anıt bir an önce tamamlanarak, ilçemizdeki yerini alacak.

Esenköy’e mesire alanı

Esenköy halkının talepleri doğrultusunda Esenköy’e mesire alanı kazandırmak isteyen Fethiye Belediyesi, proje için çalışmalara başladı.

Yol çalışmalarında yoğun mesai

Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Fethiye’nin 41 Mahallesi’nde belirlenen bölgelerde yol çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Foça, Babataşı, Yanıklar ve İnlice Mahallelerinde asfalt çalışmaları son noktaya geldi.

Esenköy’e sıcak asfalt çalışması başladı

Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Esenköy Mahallesi’ne sıcak asfalt yapımı başladı. Belediye Başkanı Alim Karaca, başlayan çalışmaları yerinde inceledi.

Karaca’dan Milletvekili Yelda Erol Gökcan’a taziye ziyareti

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle vefat eden eşi Süleyman Şah Gökcan'ın cenazesi toprağa verilmişti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ı taziye evinde ziyaret ederek, baş sağlığı diledi.

Uygulama 10 Aralık Perşembe başlıyor

Balon balığıyla mücadele kapsamında kuyruk başı 5 TL ödeme uygulaması 10 Aralık Perşembe günü başlıyor. Ticari amaçlı yetki belgesi olan balıkçılar, Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurarak desteklemeden faydalanabilecek. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Birimi'nde görevli Veteriner Hekim Aziz Kabak, konuyla ilgili açıklamasında " Balıkçılardan ricamız; kuyrukları avladıkları teknede kesmeleri, kalan kısmını denize atmaları, balığın tekne dışına çıkarılmaması, diğer başka alet edavatla temas etmemelerine dikkat etmeleri" şeklinde ifadelere yer verdi.

Bıçakla öldürülen anne toprağa verildi

Fethiye’de geçtiğimiz günlerde kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen iki çocuk annesi Selvan Acar (24), Seydikemer İlçesi Yaka Mahallesi’nde dualarla toprağa verildi. İki çocuk annesi Selvan Acar’ın yaklaşık 10 yıl önce eşi Tanju A.’ya kaçarak evlendiği öğrenildi.

FTSO’nun bir projesine daha GEKA’dan hibe

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) bir projesi daha GEKA’dan hibe almaya hak kazandı. FTSO’nun ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi’ Projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) ‘2020 Yılı Teknik Destek Programı’ndan alınacak hibe desteği ile gerçekleştirilecek. Proje ile Fethiye ve Seydikemer’de faaliyet gösteren işletmelerin dijitalleşme kapasiteleri arttırılması hedefleniyor. Bölgedeki firmaların dijital mecralarda tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız kazandırılması amacıyla proje kapsamında, hizmet ve ticaret sektörlerindeki 40 kişiye toplam 50 saat eğitim verilecek.