Genel

Genel Haberleri

Uygulama 10 Aralık Perşembe başlıyor

Balon balığıyla mücadele kapsamında kuyruk başı 5 TL ödeme uygulaması 10 Aralık Perşembe günü başlıyor. Ticari amaçlı yetki belgesi olan balıkçılar, Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurarak desteklemeden faydalanabilecek. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Birimi'nde görevli Veteriner Hekim Aziz Kabak, konuyla ilgili açıklamasında " Balıkçılardan ricamız; kuyrukları avladıkları teknede kesmeleri, kalan kısmını denize atmaları, balığın tekne dışına çıkarılmaması, diğer başka alet edavatla temas etmemelerine dikkat etmeleri" şeklinde ifadelere yer verdi.

Bıçakla öldürülen anne toprağa verildi

Fethiye’de geçtiğimiz günlerde kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen iki çocuk annesi Selvan Acar (24), Seydikemer İlçesi Yaka Mahallesi’nde dualarla toprağa verildi. İki çocuk annesi Selvan Acar’ın yaklaşık 10 yıl önce eşi Tanju A.’ya kaçarak evlendiği öğrenildi.

FTSO’nun bir projesine daha GEKA’dan hibe

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) bir projesi daha GEKA’dan hibe almaya hak kazandı. FTSO’nun ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi’ Projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) ‘2020 Yılı Teknik Destek Programı’ndan alınacak hibe desteği ile gerçekleştirilecek. Proje ile Fethiye ve Seydikemer’de faaliyet gösteren işletmelerin dijitalleşme kapasiteleri arttırılması hedefleniyor. Bölgedeki firmaların dijital mecralarda tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız kazandırılması amacıyla proje kapsamında, hizmet ve ticaret sektörlerindeki 40 kişiye toplam 50 saat eğitim verilecek.

33 yıllık sağlık çalışanı kovid-19’a yenik düştü

Fethiye Devlet Hastanesi’nde 33 yıldan bu yana hizmetli ve aşçı olarak görev yapan Bekir Kaya (58), Kovid-19 nedeni ile hayatını kaybetti. Evli, 3 çocuk babası olan Bekir Kaya’nın, Kovid-19 nedeni ile Muğla’da hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanı olduğu bildirildi.

Bakanlık'tan vatandaşa uygun fiyata otomobil

Ticaret Bakanlığı, gümrükte satışa çıkarılan araç listesini yeniledi. Çoğu 100 bin TL'nin altında olan araçlar, e-ihale sistemi üzerinden satışa sunuluyor. İşte Bakanlık tarafından satışa çıkarılan araçlar ve fiyatları.

Dağıtım ve tedarik şirketlerinin keyfi harcamaları elektrik faturalarına eklenecek

Elektrik faturalarında vatandaşı çileden çıkartacak tebliğ yayımlandı. Buna göre elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfi harcamaları 5 yıl elektrik faturalarına eklenecek. Böylece vatandaşın faturası kabaracak.

Bakan Koca bizzat açıkladı!

Türkiye'de yapılacak çin aşısının iki yan etkisi olacak Önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye'de yapılması planlanan Çin aşısıyla ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu aşının yan etkileri olacak mı?" sorusuna "Yan etki dediğiniz ateş ve halsizlik çok çok az. Neredeyse yok gibi" yanıtını verdi.

Bakan Soylu Milletvekili Gökcan'a taziye ziyareti

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın eşi Süleyman Şah Gökcan koronavirüs tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Milletvekili Gökcan'a taziye ziyareti için Muğla'ya geldi.

Parke kaplama çalışmaları devam ediyor

Milas Belediyesi ilçenin tüm mahallerinde çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

“Milas’a yapılmış en vicdanlı hizmet”

Bir ilki gerçekleştiren Milas Belediyesi pandemi kuralları çerçevesinde Milas Deprem Master Planı Çalışma ve Sunum Toplantısını gerçekleştirdi. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, “Çalışmasına başladığımız Milas Deprem Master Planı(MİLDEMAP) Milas’a yapılmış en vicdanlı hizmettir.” diye konuştu

Yılbaşında kısıtlama olacak mı?

Yılbaşında dört günlük bir sokağa çıkma kısıtlaması olup olmaması en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Korona virüsü aşısı hakkında vatandaşlar ne düşünüyor?

Dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen korona virüsü salgınında, vaka sayıları her geçen gün artıyor. Avrupa’da vaka sayıları bakımından üst sıralarda bulunan ülkemizde, aşı konusunda vatandaşların kafası karışık… SED Medya olarak, Fethiye halkının ve Eczacı Serhat Eroğlu’nun konu hakkında görüşlerini aldık.

Fen İşleri’nin yoğun mesaisi, sel ve taşkınları büyük ölçüde önledi

Bodrum’da mevsim normallerinin üzerinde yağış alınan dönemlere hazırlık yapan Belediye Fen İşleri ekipleri, özellikle su taşkınlarının yaşandığı bölgelerdeki riski büyük ölçüde azaltmayı başardı.

Huzurevi sakinlerine moral konseri

MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Covid-19 pandemisi nedeniyle bulaş riski altında olan yaşlılarımıza destek olmak için İkinci Bahar Dinleti Programı düzenliyor.

FTSO’dan turizmcilere özel etkinlik

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook ve Marmaris Ticaret Odası (MTO) işbirliğinde düzenlenecek ‘Dijital Masterclass @Travel’ toplantısında dijital turizm trendleri, seyahat ve pazarlama çözümleri masaya yatırılacak.

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu’ndan Karaca’ya ziyaret

Antalya’ya bağlı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya nezaket ziyaretinde bulundular.

Kaymakam Fırat taburcu oldu

10 gün önce yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıkan Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, tedavi gördüğü hastaneden bugün taburcu oldu. Covid-19 tedavisinin hastane kısmını Fethiye Devlet Hastanesi'nde tamamlayan Kaymakam Fırat, bugün taburcu edildi. Fırat'ın kalan tedavisine evinde devam edileceği bildirildi.

Türk Askerinin Azerbaycandaki Resmi Geçit Provası tüyleri diken diken etti

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da elde ettiği zafer dolayısıyla başkent Bakü'nün Azadlık Meydanı'nda askeri geçit töreni düzenlenecek. 10 Aralık'ta yapılacak olan tören için Türk askeri de Azerbaycan'a gitti. Bakü sokaklarında kortej halinde yürüyen Türk askerinin ayak sesleri caddeyi inletirken, o görüntüler tüyleri diken diken etti.

Başkan Yakup Otgöz, Seydikemerlilere müjde verdi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Seydikemer Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni onayladığı müjdesini verdi. Başkan Otgöz, "Üretimin merkezi olan Seydikemer, bu projeyle birlikte yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecektir" ifadelerini kullandı.