Genel

Genel Haberleri

Çin aşısı Sinovac yüzde 97 etkili

Çin'in geliştirdiği ve Türkiye'de de kullanılacak koronavirüs aşısı Sinovac'ın etkinliği erken sonuçlara göre yüzde 97'ye kadar ulaştı.

Kredi takip süresi uygulaması uzatıldı

Vatandaşa ve esnafa kolaylık sağlayan kredi takip süresi uygulaması 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldı.

Doktor Demircioğlu koronavirüsten öldü

Muğla'nın Ula ilçesinin sevilen emekli doktorlarından İsmail Demircioğlu (93) koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Pandemiyle Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi

Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve vatandaşları salgından korumak amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Pandemiyle Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi.

“Adama yamalı pantolan giyse yakışıyor”

Köyceğiz'de eşiyle birlikte tatil yaptığı öğrenilen oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarına hayranlarından büyük ilgi oldu.

Bakan Soylu, “Kimseye müsaade etmeyin”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vaka sayılarının artmasına neden olan hata hakkında 81 il valisine talimat verdi.

Menteşe Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanında

Covid-19 nedeniyle evlerinde izole olan ve dışarı çıkamayan ihtiyaç sahibi vatandaşların pazar masrafı ve çeşitli alışveriş ihtiyaçları, Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından karşılanıyor.

“İnternet Yasası Türkiye’yi teknolojide 10 yıl ileriye taşıyacak”

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Türkiye’de 100 bine yakın internet haber sitesinin olduğunu, internet yasası ile birlikte bu rakamın 10 binli sayılara düşeceğini söyledi.

Askerlik görevi için sevk işlemleri ertelendi

Askerlik görevi için 22-24 Aralık'taki sevk işlemleri 26-28 Ocak'a ertelendi. MSB daha önce yaptığı açıklama ile kasım sevklerini 22-24 Aralık tarihine ertelemişti. Bakanlık tarafından yapılan yeni açıklamaya göre 22-24 Aralık olan sevk tarihlerinde yine erteleme yapıldı. Buna göre Aralık ayında planlanan sevk işlemleri 26-28 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Yakın temaslıların karantina süresi 10 güne düşürüldü

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs temaslı süresinin 10 güne düşürüldüğünü açıkladı.

Online yemek ve market sipariş saatleri değiştirildi

Muğla İl Hıfzısıhha Meclisi Kurulu, Online Yemek ve Market Siparişleri Konulu Genelgesi ile alınan kararları yayımladı.

Başkan Taşar raylı sistem projesini değerlendirdi

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen korona virüsü salgınında şoför esnafının zor günler geçirdiğini belirtti. Oda Başkanı Taşar, “Devletimizden, belediyemizden maddi destek, akaryakıtta indirim veya araç vergi ve sigortalarında indirim bekliyoruz” dedi.

Gökmen’den Büyükşehir Belediyesi hakkında skandal iddia!

AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen, Muğla Büyükşehir Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği itfaiye eri alımında 176 kişinin girdiği sözlü sınavda KPSS puanı en düşük adayların kazandırıldığını iddia etti.

Süleyman Şah Gökcan son yolculuğuna uğurlandı

Süleyman Şah Gökcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün yaşamını yitirmişti. Gökcan gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bodrum Belediyesi ‘Sanat Güneşi’ni unutmadı

Türk Sanat Müziğinin Güneşi, unutulmaz ses sanatçısı Zeki Müren 89.’ncu doğum gününde şarkılarıyla anıldı.

Muhtar Arıcan kısıtlama sürecinde görevinin başındaydı

Üzümlü Mahalle Muhtarı Erkan Arıcan, 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında da görevinin başındaydı. Mahalle halkına maske dağıtımı yapan Muhtar Arıcan, evlerde ve resmi kurumlarda dezenfektasyon işlemleri de gerçekleştiriyor.

Bodrum Belediyesi İki Günlük Sokağa Çıkma Yasağını Değerlendiriyor

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında yaya ve araç trafiğinin olmamasını fırsata çeviren Bodrum Belediyesi Fen İşleri ekipleri, alt ve üst yapı çalışmalarını yoğun mesaiyle sürdürüyor.

Ziraat Bankası Geçici olarak Çarşı Caddesi’nde hizmet verecek

Fethiye’de Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası Fethiye Şubesi hizmet binasının tadilata alındığı belirtildi. Hafta sonu taşınma işlemleri yapılırken, şube Çarşı Caddesi üzerinde bulunan yeni yerinde geçici olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Seydikemer sokakları sessizliğe büründü

Dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen korona virüsü salgını nedeni ile getirilen sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde Seydikemer İlçesi’nde caddeler ve sokaklar sessizliğe büründü. Seydikemer Belediyesi Zabıta ekipleri ve barınak görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasında; sokak hayvanlarını unutmadı. İlçenin çeşitli bölgelerinde sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacı karşılandı.