Genel

Genel Haberleri

Sokaklar bomboş...

Koronavirüs nedeni ile getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde de Fethiye caddelerinde sessizlik hakimdi.

Jandarma tedbirleri en üst düzeyde tuttu

Fethiye ve çevresindeki sokağa çıkma yasağında, Jandarma da dün akşamdan itibaren tüm noktalarda tedbirler alarak, görevini en iyi şekilde gerçekleştirdi.

Malezyalı turiste polisler yardım etti

Fethiye’ye gelen, Malezyalı bir turist, sokaklar bomboş, dükkânlar kapalı olunca, şaşkınlık yaşadı.

Fethiye caddeleri sessizliğe büründü

Koronavirüs nedeni ile getirilen sokağa çıkma yasağının hafta sonundaki ilk gününde Fethiye caddeleri sessizliğe büründü. Fethiye’nin tüm kavşaklarında polis ekipleri görevalırken, bazı kavşak ve uygulama noktalarında bekçiler de görev yaptı. Açık olan paket servis, büfe ve restoranlar ile bakkallar sabah saat 10.00’dan 17.00’e kadar açık tutuldu.

Toptancı Hali’nde faaliyetler devam etti

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü salgını ile mücadele kapsamında gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlamasında Fethiye’deki çiftçiler ve üreticiler; seralarına ve tarlalarına giderek çalışmalarına devam ettiler. Öte yandan Karaçulha Toptancı Hali’nde komisyoncular ihracat ve iç piyasa için faaliyetlerini sürdürdüler.

Vatandaşların kurallara uymasını istediler

Dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen Kovid-19 salgını ile tedbirleri kapsamında gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlamasında mahalle bakkalları, marketler, kuruyemişçiler, tüp bayileri, petrol istasyonları, fırınlar ve pastaneler; işyerlerini açarak vatandaşlara hizmet ettiler.

Akdeniz açıklarında 5.4 şiddetinde deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Akdeniz açıklarında meydana gelen 5.4 şiddetindeki deprem Fethiye ve Muğla, çevre il ile ilçelerde de hissedildi!

Sahiller turistlere ve hayvanlara kaldı

Fethiye’de sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan yerli ve yabancı turistler, sessizliğe bürünen Çalış Plajı’nda denizin ve güzel havanın tadını çıkardı. Sahiller can dostlar ile kuşlara kalırken, bazı vatandaşlar sahile attıkları şezlonglarda oturup, manzaranın keyfini çıkardılar.

Eğitimci Yazar Hakan Birol, "Yeni Bir Gün" e konuk oldu

Deneme, edebiyat, eğitim kategorilerinde eserler yazmış olan Fethiyeli Yazar ve Eğitimci Hakan Birol, FRT TV'nin " Yeni Bir Gün" adlı sabah programına konuk oldu. Cumhur Durmaz'ın bölüm moderatörlüğünü yaptığı programda eserlerinden bahseden Yazar Birol, pandemi sürecinde verilen uzaktan eğitimi de değerlendirdi. Programda, yazmak isteyenlere önerilerde de bulunan Yazar Hakan Birol, Türkiye'deki okuma-yazma oranını değerlendirirken, okumayı yemeğe benzeterek anlattı.

SED Medya görevinin başında

SED Medya ekibi, başta Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ve FRT TV Genel Koordinatörü Sıdıka Kölemen olmak üzere tam kadro, bu zor günlerde işlerinin başında olduklarını sokağa çıkarak gösterdiler. SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener " gercekfethiye.com, sondakika48.com, dostgazetesi.com web sitelerimiz, haber merkezimiz ve kanal olarak işimizin başındayız. Sitelerimizde ve kanalımızda haber akışımız devam edecek" şeklinde açıklamada bulundu.

MUSKİ yine işin suyunu çıkarttı!

Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı MUSKİ, fıkralara konu olacak bir olaya imza attı. Koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde yaklaşık iki haftadır kapalı olan bir iş yerine, MUSKİ tarafından gönderilen su faturası şok etti.

Gönüllüler Ula Göleti çevresini temizledi

Bugün “Dünya Gönüllüler Günü Etkinlikleri” kapsamında gönüllü gençler Ula Göleti’ne gitti. “Dünya Gönüller Günü Etkinlikleri” dolayısıyla Ula Gölet çevresinde temizlik yapıldı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleşen etkinliğe İl Müdürü Ömer İlman, personeller, gençlik liderleri ve gönüllü gençler katıldı.

Süleyman Şah Gökcan, koronavirüse yenik düştü

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan'ın eşi Süleyman Şah Gökcan, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İYİ Parti "Önce Sağlık" Sloganı İle Faaliyetlerine Ara Verdi 

İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı parti binasında ki faaliyetlerine ara verildiğini açıkladı. 

Hoşafçı, “Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilmesini Atatürk’e Borçluyuz” 

Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, 5 Aralık Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkının verildiği gün olması nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Başkan Aras: "Bodrum'un Her Alanını 'Erişilebilir' Kılmak İçin Çalışmalıyız"

Bodrum Belediyesi’nin pandemi döneminde başlattığı Hayat Sohbetleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde çok özel konukların katılımıyla gerçekleşti. Programa katılan Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaklaşık 6 bin özel gereksinimli vatandaşın yaşadığı Bodrum’da, hayatın her alanını engelliler için erişilebilir kılacaklarını söyledi. 

Bu Fotoğraflar Bugün Çekildi

Fethiye’de Cuma günleri kurulan üretici pazarına hafta sonu yasağı öncesi vatandaşlar akın edince sosyal mesafe unutuldu. Pazarda zabıta görevlilerinin sık sık yaptığı maske ve sosyal mesafe uyarıları pek dinlenmezken, vatandaşlar saatlerce kaldıkları pazarlarda alışveriş telaşına düştü.

Fethiye’de De Açık Hava Lokantası

Koronavirüs kısıtlaması çalışanları yeni arayışlara yöneltti. Restoranların ‘paket servis’ ve ‘gel-al’ hizmeti vermesi ile Fethiye’de park ve bahçelerin yanı sıra Pazar yerleri adeta açık hava lokantasına dönüştü. 

Kısıtlamalarda Okuma Oranı Artıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlar kısıtlamalara uyarken, Fethiye’de de büyük oranda 'evde kal' çağrılarına da uymaya başladı. Koronavirüs nedeni ile kısıtlama ve yasak döneminin başlamasıyla birlikte kitap satışlarında da artış gözleniyor.