Genel

Genel Haberleri

Başkan Taşar, “Tek kullanımlık kart sisteminin kaldırılmasını istiyoruz”

Fethiye’de dolmuş şoförleri, toplu taşıma araçlarındaki tek kullanımlık kart uygulamasının kaldırılması ve yerine şoför kart uygulamasının getirilmesi talebiyle AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’e ziyarette bulundular.

İlk öğrenciler sabah saatlerinde çiçeklerle karşılandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri için yapılan, 2024 kapasiteli Turgutreis Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı.

Alaattin Çakıcı’dan Muğla mektubu “Bodrum, Milas ve Marmaris'te bu yaz ne oldu?”

Alaatin Çakıcı, Twitter hesabından "Bodrum, Milas ve Marmaris'te bu yaz ne oldu?" başlıklı mektup paylaştı. Çakıcı, "CHP, Milas Belediyesi'yle ilgili neden bir araştırma yapmıyor. Sayın devlet büyüklerimizden bir vatandaş olarak isteğim; bu il ve ilçelerle ilgili CHP'nin dile getirmediği devletimizin sorumlu olduğu yetim hakkını korumalarını kendilerinden talep ediyorum" dedi.

Başkan Adayı Demirtaş “Sporun ve sporcunun yanında olacağız”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutu Demirtaş, seçimi kazandıkları taktirde ilçe genelinde faaliyet gösteren tüm amatör spor kulüplerinin ve sporcularının yanlarında olacaklarını kaydederek, “Ülkemizin ay yıldızlı bayrağını en yükseklere taşıyacak olan tüm sporcularımızın yanında olacak ve onlara gereken desteği vereceğiz” dedi.

Fethiye Anneleri kahvaltıda buluştu

Fethiye'de sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen Fethiye anneleri hasret giderdi. 'Fethiye Anneleri' ismi ile sosyal medya platformu kuran Ayşe Honamlı ve arkadaşları zaman zaman bir araya gelerek çeşitli eğitici toplantılar gerçekleştiriyor. Honamlı ve arkadaşları kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek stres attılar.

“Spor Günlüğü” FRT TV’deSpor Günlüğü’nün ilk konuğu Ömer İlman oldu

FRT Televizyonu yeni yayın dönemine başladı. Her hafta Salı günleri moderatörlüğünü Necati Kanbur’un yaptığı “Spor Günlüğü” programının yorumculuğunu ise Fevzi Sevinç üstleniyor. Özel konuklarında katıldığı “Spor Günlüğü” programının ilk konuğu Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman oldu.

Oda başkanından örnek davranış

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır esnafların en büyük problemi haline gelen çırak sıkıntısına karşı ailelere örnek teşkil etmesi açısından kendi oğlunu Mesleki (Çıraklık) eğitim merkezine kayıt yaptırdı.

DEVA partisinden komutan Çiçek'e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç, geçtiğimiz günlerde Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığına atanan Jandarma Binbaşı Mustafa Çiçek'i ziyaret ederek yeni görevinde 'Hayırlı Olsun' dileklerinde bulunup, başarılar diledi.

Çağlar, ‘Disleksi diye bir gerçek var, farkına varın’

Disleksi Haftası Ekim ayının ilk haftası, Dünya Disleksi Günü ise 8 Ekim olarak kabul edilmiştir. Disleksi Haftasında farkındalık oluşturmak için bir basın bildirisi yayımlayan Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Fethiye İlçe Temsilcisi Zeliha Çağlar’ “Disleksi Diye Bir Gerçek Var, Farkına Varın’ dedi.

Başkan Karayiğit, “Çiftçiler kan ağlıyor”

Fethiye’de sebze, meyve ve hububat üretiminde büyük bir azalmanın olduğuna dikkat çeken Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, yaptıkları incelemelerde kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, “Çiftçiler kan ağlıyor” dedi.

Başkan Solak “Mesleğimizle ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz”

Fethiye Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Günay Solak, Dünya Mimarlık Haftası dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, “Mimarlar odası çatısı altında “Sağlıklı Bir Dünya İçin Temiz Çevre oluşturmak” adına, mesleğimizle ilgili mücadelemizi daha fazla sürdürebilmeyi temenni ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

29 Ekim Kadınlar Derneği Bahriye Üçok’u andı

Bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Doç. Dr. Bahriye Üçok ölümünün 31’inci yılında, 29 Ekim Kadınları Derneği tarafından Menteşe’de anıldı.

Menteşe Karbon Ayak İzini azaltıyor

Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 0 hibe desteğiyle hayata geçirilen ‘Menteşe Belediyesi Hizmetlerinde Karbon Ayak İzinin Hesaplanması ve Azaltım Yol Haritasının Hazırlanması Projesi’nde son aşamaya gelindi. Buna göre yetkili firma tarafından hazırlanan ve kabul edilen fizibilite raporu doğrultusunda, karbon ayak izinin azaltılması için belediyeye ait 9 binada uygulama sürecine başlanıyor.

Dalaman'da tatlı patatese ilgi büyük oldu

Dalaman İlçesi Şerefler Mahallesi Kırcagedre Mahallesinde Cemile ve İsmail Önder çiftini tarlasında tatlı patates ve kışlık sebze tarla günü gerçekleştirildi.

Demirtaş ve ekibinden Ziraat Odasına ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, önümüzdeki aylarda yapılacak olan kongrede esnafların kendisine görev verdiği taktirde, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Fethiye’deki tüm oda ve STK’lar ile barışık halde çalışacağını ifade etti.

Seydikemer'e Milli Parklar şefliği açılıyor

Seydikemer Belediye Meclisi Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Belediyemiz tüzel kişiliğine ait Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında bulunan belediye iş hanındaki; 2 adet dükkânın Milli Parklar Şefliğine tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

Demir: “Dünya Öğretmenler Günü’nü Kutluyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Fethiye Turizm Konseyi yoğun gündemle toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi’nin Ekim ayı toplantısında yaklaşan Antalya Turizm Fuarı ve Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılım ile Türkiye’nin kırmızı listeden çıkmasıyla birlikte İngiltere pazarında bölgeye gelen turist sayısı değerlendirildi.

Menteşe Belediye Meclisi bugün saat: 14.00’de toplanıyor

Menteşe Belediye Meclisi 05 Ekim 2021 Salı Günü (bugün) saat: 14.00’de Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde toplanıyor. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında toplanacak Belediye Meclisinin Ekim Ayı Meclis toplantısını www.mentese.bel.tr adresinden canlı olarak takip edebilirsiniz.