Genel

Genel Haberleri

Kızılordu Korosu ve Haluk Levent 8 Ekim’de Fethiye’de

Rus Kızılordu Korosu ve ünlü şarkıcı Haluk Levent, Fethiye Belediyesi işbirliğinde 8 Ekim Cuma Günü Saat: 20.00’de Beşkaza Meydanı’nda sahne alacak. Ücretsiz konserin girişinde, katılımcılar, Covid-19 tedbirleri kapsamında aşı kartı veya PCR testi sonuçlarını göstermesi gerekecek.

Menteşe Belediyesinden öğrencilere barınma desteği

Menteşe Belediyesi yeni eğitim - öğretim yılının açılması, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine destek oluyor. Aynı anda 45 öğrenciye hizmet verebilecek şekilde düzenlenen belediyenin Kötekli ve Düğerek Mahallesindeki sosyal tesisleri bu anlamda geçici barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin sorunlarını çözüme kavuşturuyor.

Koylarda temizlik yaptılar

Fethiye Temiz Kalsın Derneğinin Kurucusu Virginia Howes, "uzaktaki sahilleri temizleme" etkinliği düzenleyerek bir tekne turu organize etti. Fethiye Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlikte Cennet ve Korsan koyları temizlendi.

Binbaşı Çiçek, Başkan Çıralı’yı ziyaret etti

Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Çiçek, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’yı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Üniversite güvenlik toplantısı yapıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında “Üniversitelerde Güvenlik Tedbirleri” toplantısı düzenlendi.

Nursel Özdemir Kurumlarından Seydikemer Kaymakamına ziyaret

Nursel Özdemir Kurumları Seydikemer İlçe Kaymakamlığına yeni atanan sayın Yıldız Büyüker’i tebrik ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yuva Mobilya’da sonbahar kampanyası

Hayallerinizdeki mobilyaları Yuva Mobilya’da bulacaksınız. Hayallinizdeki mobilyaları sunabilecek şekilde hizmet veren Yuva Mobilya ile evinizi dilediğinizce döşemeniz için her şey var.

Süt Birliği’nin hayali gerçek oluyor

Milas Süt Birliği’nin Milas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) Süt İşleme Tesisi için hafriyat ve tesviye çalışması başladı. Milas Süt Birliği üyelerinin ürettiği sütü ve eti işlenmiş ürün olarak tüketiciye sunmayı hedeflediklerini söyleyen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Üyelerimizin bin bir emekle ürettiği süte ve ete değer, istihdama ise katkı sunacak olan tesisimizin üyelerimize ve tüketicilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Balıkçı Bülent, “Ucuz Karadeniz hamsisine daha 1 ay var”

Denizlerde balık av sezonunun açılmasının ardından hem balıkçıların hem vatandaşın yüzü balık çeşitliliğinden gülerken, fiyatlardan yana gülmedi.

Menteşe Belediyesi “Tarım Zirvesi”ne Katılıyor

Menteşe Belediyesi, 30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan “Tarım Zirvesine” katılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarının katılım sağlayacağı zirvede belediyelerin tarıma verdiği destekler değerlendirilecek, partinin tarım politikası ve yol haritası belirlenecek.

Pınar Gültekin davasının 6. duruşması bugün

Muğla'da Cemal Metin Avcı'nın tarafından öldürülen Pınar Gültekin'in davasının 6'ncı duruşma bugün yapılacak. Dava Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 13.00'te başlayacak.

Başkan Aras, Ağaoğlu’nun projesine tepki gösterdi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İş İnsanı Ali Ağaoğlu’nun Milas'ta 30 bin kişilik kent projesine tepki gösterdi. Aras, "Milas sınırları içindeki projeniz için Bodrum markasını kullanma hakkını, size kim verdi? Sizin 12 milyar TL’lik kazanç hayalinizin ağır sonuçlarına evet diyen, Bodrumluyum diyemez." dedi.

Genç Berber Bayram Kanyıldıran yaşam mücadelesini kaybetti

Fethiye’de Değirmenbaşı mevki ile Üzümlü Mahallesi arasında trafik kazasında yaralanan 33 yaşındaki genç berber Bayram Kanyıldıran, yaşam mücadelesini kaybetti.

Kansersiz Yaşam Savaşçısı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, kanser hastalığına Türkiye’deki GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) tohumların yol açtığını belirterek, “Fethiye Belediyesi olarak,atalık tohumların kullanması noktasında, doğal ürünlerin yetiştirilmesi noktasında burada bölgemizde kooperatifler kurdurduk. Ve bu kooperatifler aracılığı ile de atalık tohumlarla ürettiğimiz ürünleri sadece Fethiye değil önümüzde ki günlerde ülkemizin çeşitli noktalarında halkımızla birlikte buluşturmak istiyoruz. Böylelikle en azından kansere yol açan GDO’lu tohumlardan uzaklaşıp doğal ürünleri halkımızla buluşturmak istiyoruz” dedi.

CHP’li Özcan “Halk artık değişim istiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, ilçe programları kapsamında CHP Fethiye İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada ülke gündemine değinen Milletvekili Özcan, halkın değişim istediğini dile getirdi.

Barbunn Bistro'da Berkay rüzgarı esti

Barbunn Bistro ağırladığı ünlü şarkıcılar ile müşterilerini ve eğlence severleri yine coşturdu. Barbunn Bistro birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Berkay Şahin’i ağırladı.

Bu düğün unutulmaz

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’in oğlu Mert Köktener ile Hakan Şahinler’in kızı Begüm Şahinler unutulmayacak bir düğünle dünya evine girdiler.

Bodrum'da halk isyanda, her şey 'pekiyi' değil

Bodrum'da bozuk yollar, kesilen sular, yetersiz alt yapı derken tatil cenneti yerel halk ve turistler için ıstırap yuvasına döndü. Bodrum'da yaşanan sıkıntılarla ilgili Bodrum Güçbirliği Derneği'nden, "Bozuk yollar yüzünden artık sadece malımız değil, canımızda tehlikede." açıklaması geldi. Bodrum'daki olumsuzlukları rağmen Bodrum belediye başkanı Ahmet Aras ise tüm derslerinin 'pekiyi' olduğu ilkokul diplomasını paylaşarak kendini övdü.

Üniversite öğrencilerinden barınma eylemi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrenci toplulukları tarafından, öğrencilerinin yaşadığı barınma ihtiyacının acil bir şekilde çözülmesi için eylem ve basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Barınma öğrencinin temel hakkıdır. Öğrenciyi fırsatçıların insafına bırakmak, kaderine terk etmektir. Ülkemizin geleceğinin kaderi, emlakçıların insafına ve fırsatçıların ellerine bırakılmamalıdır’’ denildi.