Genel

Genel Haberleri

Efsane Başkan Yungucu’dan Demirtaş ve Ekibine Tam Destek

Fethiye’de geçmiş yıllarda dört dönem Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevinde bulunan Emin Yungucu, önümüzdeki aylar içerisinde yapılması beklenen oda seçimlerinde Kamil Mutlu Demirtaş’a “Tam Destek” dedi.

FTSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen FTSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda pandemi döneminde Odanın yaptığı çalışmalar, yürütülen lobi faaliyetleri ve projeler ele alındı. Toplantıda konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO üyelerinin yaşadıkları sıkıntıları meslek komiteleri aracılığıyla yakından takip ettiklerini belirterek meslek komiteleri üyelerine teşekkür etti.

Ortaca’da gündem değerlendirildi

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, MHP Ortaca İlçe Başkanı Kaan Çakır, MHP İl ve İlçe Yönetimi ile MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile basınla buluştu.

Bozalan ve Çökertme'de yangının yaralarını sarma çabası

Geçen ay çok büyük bir orman yangını geçiren ve ormanların yanı sıra zeytinliklerin ve bazı evlerin de yandığı Milas'ın Bozalan ve Çökertme mahallelerinde yangının yaralarını sarmak amacıyla toplantı yapıldı. Toplantıda zeytinlikleri yanan, çam ormanlarının yok olması nedeniyle bal üretimi yapamayacak hale gelen yöre halkına yeni geçim kaynakları kazandırmak için neler yapılabileceği değerlendirildi.

MİTSO'nun Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının eylül ayı meclis toplantısında Kaymakamlık, TOBB'un Kadın Girişimciler Kurulu ve MİTSO işbirliğinde orman yangını geçiren mahallelerde yeni gelir kaynakları oluşturmak için çeşitli beceri ve meslek kursları açılacağı bildirildi.

Aktepe, “Bizde gönüllülük esastır”

Fethiye ve Muğla'nın birçok bölgesinde meydana gelen orman yangınlarında geride kalmış canlar için mücadele eden ve başarılı işlere imza atan Hayvan Kurtarma Ekibi bölgede yaşadıklarını FRT TV mikrofonlarına anlattı. Bu işin sadece gönüllülük esasıyla yapılacağının altını çizen Hayvan Kurtarma Ekibi Lideri Ayten Aktepe, “Her zaman onların yanında olmamız gerekiyor bir gönüllü olarak, bizim için gönüllülük esastır. Her hafta sonu biz alanlara gidiyoruz, bölgeye gidiyoruz” şeklinde konuştu.

Işık Taban FETAV’ın düzenlediği “Not Defteri” söyleşilerinde sevenleri ile buluştu

Fethiye ve Kayaköy’ün tarihi ve kültürel geçmişine dair yazmış olduğu araştırma yazıları ve kitaplarıyla tanınan ünlü yazar ve gazeteci Işık Taban için Fetav’da kitap imza günü ve söyleyişi etkinliği düzenlendi.

Bir dönemin efsanesi “Gara Jawa” ilk haline dönüyor

Motosiklet tamircisi Ergün Varçin, çürümeye terkedilmiş çalışmaz haldeki Jawa motosikletleri restore ederek meraklılarının kullanımına sunuyor. Jawa motosikletleri fabrikadan çıktığı haline getiren Ergün Usta, “Hurda halinde olan Jawaları yeniden hayata geçiriyoruz” dedi.

"Emel" ve "Muhsine” takip cihazı ile denize bırakıldı

Fethiye’de Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavisi tamamlanan 2 caretta caretta suya bırakıldı.

İş insanı Arıcan, Başkan Çıralı’ya Atatürk Portresi hediye etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden Durmuş Arıcan Ticarethanesi İşletme Sahibi Durmuş Arıcan, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya yaklaşık 1,2 metre boyunda, tek parça granitten oluşan Atatürk portresi hediye etti.

Kızılordu Korosu ve Haluk Levent 8 Ekim’de Fethiye’de

Rus Kızılordu Korosu ve ünlü şarkıcı Haluk Levent, Fethiye Belediyesi işbirliğinde 8 Ekim Cuma Günü Saat: 20.00’de Beşkaza Meydanı’nda sahne alacak. Ücretsiz konserin girişinde, katılımcılar, Covid-19 tedbirleri kapsamında aşı kartı veya PCR testi sonuçlarını göstermesi gerekecek.

Menteşe Belediyesinden öğrencilere barınma desteği

Menteşe Belediyesi yeni eğitim - öğretim yılının açılması, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine destek oluyor. Aynı anda 45 öğrenciye hizmet verebilecek şekilde düzenlenen belediyenin Kötekli ve Düğerek Mahallesindeki sosyal tesisleri bu anlamda geçici barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin sorunlarını çözüme kavuşturuyor.

Koylarda temizlik yaptılar

Fethiye Temiz Kalsın Derneğinin Kurucusu Virginia Howes, "uzaktaki sahilleri temizleme" etkinliği düzenleyerek bir tekne turu organize etti. Fethiye Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlikte Cennet ve Korsan koyları temizlendi.

Binbaşı Çiçek, Başkan Çıralı’yı ziyaret etti

Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Çiçek, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’yı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Üniversite güvenlik toplantısı yapıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında “Üniversitelerde Güvenlik Tedbirleri” toplantısı düzenlendi.

Nursel Özdemir Kurumlarından Seydikemer Kaymakamına ziyaret

Nursel Özdemir Kurumları Seydikemer İlçe Kaymakamlığına yeni atanan sayın Yıldız Büyüker’i tebrik ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yuva Mobilya’da sonbahar kampanyası

Hayallerinizdeki mobilyaları Yuva Mobilya’da bulacaksınız. Hayallinizdeki mobilyaları sunabilecek şekilde hizmet veren Yuva Mobilya ile evinizi dilediğinizce döşemeniz için her şey var.

Süt Birliği’nin hayali gerçek oluyor

Milas Süt Birliği’nin Milas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) Süt İşleme Tesisi için hafriyat ve tesviye çalışması başladı. Milas Süt Birliği üyelerinin ürettiği sütü ve eti işlenmiş ürün olarak tüketiciye sunmayı hedeflediklerini söyleyen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Üyelerimizin bin bir emekle ürettiği süte ve ete değer, istihdama ise katkı sunacak olan tesisimizin üyelerimize ve tüketicilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Balıkçı Bülent, “Ucuz Karadeniz hamsisine daha 1 ay var”

Denizlerde balık av sezonunun açılmasının ardından hem balıkçıların hem vatandaşın yüzü balık çeşitliliğinden gülerken, fiyatlardan yana gülmedi.